RADIOSITE Fórum

• Class FM

#118854  Szerző: ügynökséges

adminisztrator írta:
ügynökséges írta:Látom az adatokat is vágod (mi leginkább ebből dolgozunk). Engem konkrétan az érdekelne, hogy látsz-e esélyt arra, hogy Magyarországon legyen műszeres közönség mérés a rádiókra.
külföldön van rá példa és szerintem bármelyik hazai kutatócég vállalná, ha megfizeti(te)k. csakhogy ennek borsos ára lehet, gondolom legalább 4-5-szöröse a telefonálgatósnak. de csak gondolom.

nekem a legjobban az okostelefonokra telepített passzív hangfelismerő szoftveres megoldás tetszik. ha jól tudom, többek között a briteknél használják.
Ez a megoldás valóban érdekes. Ez is felvet azért kérdéseket. Mi a helyzet akkor amikor a "hallgató" passzívan van egy adott rádió közelében, pl. egy üzletben, egy bevásárló központban vagy bárhol, ahol nem Ő dönti el, hogy éppen mit hallgat? Ilyen esetekben a mérés torzítani fog. (mondjuk annál jobban mint a napló 15 perces jelölgetései.) Soha nem hittem abban, hogy volt anno élő ember aki ezt korrektül vezette. Nekem úgy tűnik innen, hogy a rádió egyik legnagyobb előnye a mobilitás, maga a hátránya is, hiszen a kutatások szempontjából nem nagyon vannak jó megoldások vagy borzasztóan drágák.
 #118853  Szerző: kukac

na egy pillanat, még mielőtt sikerül a lényegről elterelni a figyelmet, a lentebb feltett kérdésemre tessék válaszolni!
 #118849  Szerző: markfelt

ügynökséges írta:Látom az adatokat is vágod (mi leginkább ebből dolgozunk). Engem konkrétan az érdekelne, hogy látsz-e esélyt arra, hogy Magyarországon legyen műszeres közönség mérés a rádiókra.
külföldön van rá példa és szerintem bármelyik hazai kutatócég vállalná, ha megfizeti(te)k. csakhogy ennek borsos ára lehet, gondolom legalább 4-5-szöröse a telefonálgatósnak. de csak gondolom.

nekem a legjobban az okostelefonokra telepített passzív hangfelismerő szoftveres megoldás tetszik. ha jól tudom, többek között a briteknél használják.
 #118848  Szerző: ügynökséges

mimi írta:
ügynökséges írta:Engem konkrétan az érdekelne, hogy látsz-e esélyt arra, hogy Magyarországon legyen műszeres közönség mérés a rádiókra.
nem engem kérdeztél, de technikailag ez nem túl reális, annyiféle helyen és platformon lehet rádiót hallgatni.
Köszi! Tudomásom szerint az alternatív platformokkal nincs is gond, hiszen azok hajszál pontosan mérhetőek ip-k alapján.

Inkább izgalmas az OnAir, hiszen a tömeges elérés még mindig itt a leghatékonyabb.
 #118847  Szerző: mimi

ügynökséges írta:Engem konkrétan az érdekelne, hogy látsz-e esélyt arra, hogy Magyarországon legyen műszeres közönség mérés a rádiókra.
nem engem kérdeztél, de technikailag ez nem túl reális, annyiféle helyen és platformon lehet rádiót hallgatni.
 #118845  Szerző: ügynökséges

kukac írta:
csokie írta:Kukac egy troll! Dont feed the trolls.
nem tudom hogy te mi alapján nevezel valakit trollnak, azt gondolom hogy több szakmai hozzászólást adtam ennek a fórumnak, mint az illető úriember aki kérés nélkül is mindenre reagál, személyeskedik, okoskodik, csak éppen a választ nem tudja arra az alapvető kérdésre, amit feltettem. ha nem kompetens, akkor minek kotyog bele, ha pedig szakmailag van rálátása, akkor miért nem azzal rukkol elő? na most akkor melyikünk a nagyobb troll szerinted?!...

@kukac Egyébként, ha már szakmaiság, tényleg érdekel a véleményed, mert gondolom valamelyik rádióban dolgozol, vagy dolgoztál és nyilván voltál országosban is, ha annak is ennyire átlátod a működését. (költség, bevétel, innovációs lehetőségek stb. szempontjából)

Látom az adatokat is vágod (mi leginkább ebből dolgozunk). Engem konkrétan az érdekelne, hogy látsz-e esélyt arra, hogy Magyarországon legyen műszeres közönség mérés a rádiókra.
Szerinted melyik kutatócéggel lehetne ezt kivitelezni? Mennyibe kerülhetne egy korrekt mérés úgy, hogy korra, nemre a teljes országra tekintve is reprezentatív legyen?

Szerinted lehetséges-e, hogy ezek után GRP garanciával tudjon vásárolni a hirdető felületeket? (ez innentől kezdve már elméletileg talán lehetséges)

Véleményed szerint ez a lehetőség hasznos vagy veszélyes lehet a piac jövője szempontjából. (azt tudjuk, hogy drága, de azt nem, hogy milyen hatásai lehetnek)

Érdekelne, hogy szerinted mi az oka annak, hogy a médiafogyasztás/költés aránya lényegesen kedvezőbb más országokban, hogy a tengerentúlról már ne is beszéljünk?

Szerinted mennyit eset a rádiós piac az elmúlt 4-5 évben? (erről mindenki mást mond) :)

Érdekelne a szakmai véleményed, hogy Te ez miként látod belülről?
 #118839  Szerző: kukac

nem tudom hogy te mi alapján nevezel valakit trollnak, azt gondolom hogy több szakmai hozzászólást adtam ennek a fórumnak, mint az illető úriember aki kérés nélkül is mindenre reagál, személyeskedik, okoskodik, csak éppen a választ nem tudja arra az alapvető kérdésre, amit feltettem. ha nem kompetens, akkor minek kotyog bele, ha pedig szakmailag van rálátása, akkor miért nem azzal rukkol elő? na most akkor melyikünk a nagyobb troll szerinted?!...
 #118838  Szerző: noartist

troll vagy sem,nem hülye,tud okos dolgokat írni. :yeah:
 #118837  Szerző: csokie

Kukac egy troll! Dont feed the trolls.
 #118815  Szerző: kukac

nem vagyok én haragban veled, csak az a véleményem hogy rendszeresen ferdítesz :)
értem én hogy zavar ha ezt valaki a szemedbe mondja, de ettől még nem szép dolog érzelmi síkra terelni egy szakmai vitát, tipikus terelés :)[/quote]

;) őszintén sajnálom, de tudod. Vannak akik így szeretnek élni és ezt el kell fogadnom nekem is.[/quote]

látom a szakmaiságot nem nagyon kell keresni a hozzászólásaidban, mindenesetre ideje lenne elvonatkoztatnod már egy kicsit magadtól mielőtt hozzászólsz valamihez... :P
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 510