RADIOSITE Fórum

• Médiatörvény

#11716  Szerző: fofla

Most komolyan ez a legnagyobb gondjuk?
Amikor a tévében 2-szer, 3-szor olyan erővel és lökettel szól a reklám, az nem zavarja őket?
Persze ezt is szabályozni kell, de nem hiszem, hogy ez most ennyire problémás lenne. És igen, vannak olyan zenék, szignálok, vagy ügynökségi reklámok, amikkel nem lehet mit kezdeni. Illetve mégis: DELETE

Az ügynökségek még csak azt sem engedik, hogy esetleg a rosszul gyártott, sokszor túldinamikázott, vagy épp 48 Khz-es reklámot átkonvertáld, normalizáld.
 #11699  Szerző: mg

szerintem ez egy jó kezdeményezés, csak aztán tessék is keményen véghezvinni, mindenkivel.
(hát huszonötéves felvétel szalagon, OIRT Petőfiről felvéve különbül szól, mint ami most van az éterben)
 #11693  Szerző: LuciFerko

http://www.nhh.hu/?id=hir&cid=6732

talán itt jó helye lesz.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) intézkedéseit és a közelmúltban lezajlott konzultációs egyeztetést követően a magyarországi rádiók, illetve műsorszórók a jövőben fokozatosan csökkenteni fogják a rádióadások MPX teljesítményét, mert az jelenleg sok esetben messzemenően meghaladja az előírtakat.
 #9612  Szerző: mg

fofla írta:Én ha jól értelmeztem, és jól tudom, az új módosítás, mindössze még + 5 évet adhat a meglévő rádióknak. Vagyis akinek 2010-ben lejár a jogosultsága, akkor automatikusan megkapja a folytatást. Én nem igazán az Országos rádiók miatt aggódom, hanem a kicsik miatt. Akik 95-99 óta működnek, most azoknak sem lesz biztos a jövőjük. Mindannyian tudjuk, hogy az ORTT a saját időkorlátait, eddig szinte soha sem tudta betartani, így az is bekövetkezhet, hogy majd egy 15 éves rádió helyén sistergés lesz hallható. Eltűnhetnek rádiók és jöhetnek új rádiók, akiknek lesz annyi pénzük és kedvük, hogy pár évre beruházzanak. Ezzel pedig pl az Advertum járhat jól. A kicsik meg megszűnnek és megint nem a szakma, hanem a politika fog nyerni.

Majd meglátjuk...
A műsorszolgáltatási jogosultságot 7+5 évre pályáztatták a '96-os törvény óta. Van, ahol ez fájó pont valóban, de lehetett tudni előre. Egy dolgot lehet, bízni a tisztelt testület jóindulatában, hogy ahol sikeres, kedvelt, értelmes rádió van, ott újra nekik kedvez majd a pályázati eredmény. Új helyi rádió létrehozásába ma nagyon bele se vág senki (vagy sok köszönet nincs benne - Pelso, Part, Express, Híd; de lehet azért gyanítani, hogy előbb-utóbb ezekből is hálózat lesz), csak terjeszkedő hálózatokat látsz, egy pályázaton vagy a meglévők indulnának, vagy ilyen szándékkal valaki...
 #9609  Szerző: Pasa

Na ez az! A szomorú az az egészben, hogy sem a működő médiák, sem a hallgatók/nézők nem számítanak. Erősebb kutyus dug... (szalonképesen, ugye). Le van szarva, hogy ki képvisel értéket, ami számít, hogy kinél van nagyobb tőke (kinek van nagyobb töke)...
 #9608  Szerző: fofla

Én ha jól értelmeztem, és jól tudom, az új módosítás, mindössze még + 5 évet adhat a meglévő rádióknak. Vagyis akinek 2010-ben lejár a jogosultsága, akkor automatikusan megkapja a folytatást. Én nem igazán az Országos rádiók miatt aggódom, hanem a kicsik miatt. Akik 95-99 óta működnek, most azoknak sem lesz biztos a jövőjük. Mindannyian tudjuk, hogy az ORTT a saját időkorlátait, eddig szinte soha sem tudta betartani, így az is bekövetkezhet, hogy majd egy 15 éves rádió helyén sistergés lesz hallható. Eltűnhetnek rádiók és jöhetnek új rádiók, akiknek lesz annyi pénzük és kedvük, hogy pár évre beruházzanak. Ezzel pedig pl az Advertum járhat jól. A kicsik meg megszűnnek és megint nem a szakma, hanem a politika fog nyerni.

Majd meglátjuk...
 #9594  Szerző: mg

egy advertum meg egy mária :lol:
 #9593  Szerző: Pasa

admin írta:Melyik, már működő - de országos frekvenciával nem rendelkező - rádiót hallanátok szívesen a Sláger és a Danubius helyett az országos frekvenciákon, és miért? Ha egyiket sem, milyen típusú rádióra lenne igény az országos piacon?
Hát semmi esetre sem tematikus vagy rétegrádió kellene. Ha pedig így van, akkor maradhatna a jelenlegi felállás (egy modern és egy retro hálózat). Mondjuk egy 10 évvel ezelőtti Danubius és Sláger megfelelne, ezek lefednék az átlaghallgatókat, szerintem.
 #9591  Szerző: mg

ilyenkor áldja meg a jóisten a sólymot, aztán maradjon is így :)
de most egy 7+5 éves jogosultság kiosztása azt jelenti, hogy 2021-ig, de legalábbis 2016-ig... digitális átállással akkor mi van?
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25