RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#158333  Szerző: Kovi02

benko5009 írta:
Kovi02 írta:Most finnek! 91,1-en Yle X 89,1-en unid finn!
Most akartam riasztani, de megelőztél :)

Üdv.: Balázs
Nálad mik jönnek? Nálam csak nagyon gyengén fédel-föl 1-1 adó.
 #158332  Szerző: benko5009

Kovi02 írta:Most finnek! 91,1-en Yle X 89,1-en unid finn!
Most akartam riasztani, de megelőztél :)

Üdv.: Balázs
 #158331  Szerző: Kovi02

Most finnek! 91,1-en Yle X 89,1-en unid finn!
 #158253  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:
LuciFerko írta:. Amúgy Líbiában az olaszhoz hasonló káosz kezd kialakulni az éterben, csak az nem rádiózik, aki nem akar. Vagy nincs rá törvény, vagy nem tudják betartatni. Csak sajnos az állomások egy része szélsőséges.
ES-nél pedig nincs akkora káosz,mint pld Törökországból,vagy Spanyolországból,hogy minden 2. frekin jön valami helyi szinttel.
MÉG nincs :) De nézd csak meg mennyi adó van Tripoliban.
 #158249  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:. Amúgy Líbiában az olaszhoz hasonló káosz kezd kialakulni az éterben, csak az nem rádiózik, aki nem akar. Vagy nincs rá törvény, vagy nem tudják betartatni. Csak sajnos az állomások egy része szélsőséges.
ES-nél pedig nincs akkora káosz,mint pld Törökországból,vagy Spanyolországból,hogy minden 2. frekin jön valami helyi szinttel.
 #158246  Szerző: LuciFerko

joe írta:
Kovi02 írta:Köszi, "C" kódot izraeli listában csak "Northern Jordan Valley" adótelephelynél ír,de ott meg nincs adója a Reshet Bet-nek 95 megán.
Hogy is írod? - IBA oldala alapján Northern Jordan Valley körzetben "Reshet Bet" két frekvencián üzemel 94,5 és a 95.0... :D

Egy mai felvételem kifogott rajtam...90,5 MHz http://enjoe.ucoz.hu/_ld/4/439_90_5_unid_lby.mp3 - elhangzik Al Quran al Kareem + madina Tarabulus = Tripoli város..."Idaat al feel al endelous" - ez lenne a neve, nem találok róla semmit...szerintem csak rosszul betűzöm :D

Ki hogy hallja?
Al Andalus! Ez a középkori iszlám uralom alatti ibériai félsziget elnevezése. Mostanában több radikális szervezetnél előjön ez a név, úgy mint a közel-keleten a kalifátus. Amúgy Líbiában az olaszhoz hasonló káosz kezd kialakulni az éterben, csak az nem rádiózik, aki nem akar. Vagy nincs rá törvény, vagy nem tudják betartatni. Csak sajnos az állomások egy része szélsőséges.
 #158239  Szerző: joe

Kovi02 írta:Mikor van az ID? Én nem értem.
Először 0:17-nél, majd 0:24-0:28 között újra hallani a rádió nevét+frekvencia "tis'aoom fasila khamsa FM"; tis'aoom=90; fasila (törtet jelöli kb. "egész"); khamsa=5, és akinek ez még nem elég 1:03-nál ismét bemondja a rádió nevét...Joe
 #158229  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:Köszi, "C" kódot izraeli listában csak "Northern Jordan Valley" adótelephelynél ír,de ott meg nincs adója a Reshet Bet-nek 95 megán.
Hogy is írod? - IBA oldala alapján Northern Jordan Valley körzetben "Reshet Bet" két frekvencián üzemel 94,5 és a 95.0... :D

Egy mai felvételem kifogott rajtam...90,5 MHz http://enjoe.ucoz.hu/_ld/4/439_90_5_unid_lby.mp3 - elhangzik Al Quran al Kareem + madina Tarabulus = Tripoli város..."Idaat al feel al endelous" - ez lenne a neve, nem találok róla semmit...szerintem csak rosszul betűzöm :D

Ki hogy hallja?
Mikor van az ID? Én nem értem.

IBA oldalát én is néztem,valahogy elsiklottam felette,köszi(Fajr Radiora van tipped,vele egyidőben 88FM jött F körzetből). :D

Szerk.: amúgy a Reshet Dalet is érdekes 93,7-en. Vettem már Y , Q és A jellel is(ill.10-e környékén jött egy negyedikkel is,arról remélem van RDS-SPY kép,mert elfelejtettem).
 #158226  Szerző: joe

Ki hogy hallja?
 #158223  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:90,5 MORESH@T 42EA -> IBA vallási program
Moreshet:http://www.iba.org.il/reception/ - első oszlop, de szerintem hibás.
90,5 @T = Tel Aviv
90,5 @F = Efrat
92,5 @E =Jerusalem/Eitanim
....
C ??? - ez jó kérdés
Joe
Köszi, "C" kódot izraeli listában csak "Northern Jordan Valley" adótelephelynél ír,de ott meg nincs adója a Reshet Bet-nek 95 megán. Van még azonosítatlan,főleg törökök.(fmlist török adókat tekintve szinte üres,ha a PS nem jön le,és nem országos adóról van szó,akkor az azonosítás szinte lehetetlen)
  • 1
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 552