RADIOSITE Fórum

• Médiatörvény

#9590  Szerző: MrG

Melyik, már működő - de országos frekvenciával nem rendelkező - rádiót hallanátok szívesen a Sláger és a Danubius helyett az országos frekvenciákon, és miért? Ha egyiket sem, milyen típusú rádióra lenne igény az országos piacon?
Zenei repertoárra, műsorszerkezetre kiterjedő választ kérek. :twisted:
 #9585  Szerző: Pasa

Nagyon helyes! Jó fej a Sólyom, igaza van. Bár afelől nincsenek kétségeim, hogy kik nyerik majd az újrapályáztatott frekiket... :evil:
 #7581  Szerző: mg

NagyBela írta:Tőled szerettem volna megkérdezni azt, hogy milyen technikával dolgoztok?
többekközt D&R Airmate adáskeverő, Axel Oxygen 3 gyártókeverő, Behringer MXB 1002 hordozható keverő; audio-technica Pro 61, Shure PG48, Jefe AVL2500 dinamikus mikrofonok; Axel Falcon FM35 és Rane RPM2 procik; két Tascam CD, egy őslelet Pioneer lemezjátszó, egy Akai GX4000D orsós magnó; PC-k; ősrégi batárnagy Sony MD walkman sztereó mikrofonnal; Rane, Behringer füleserősítők; fülesek; Phonic, Tannoy aktív hangfalak; telefonhibrid; lestrapált Akai tuner; Pethes-féle adó
meg az aprójószág

nagy része a médiatanszéké.
 #7566  Szerző: NagyBela

Az Index Hírportál szerint nem lesz a médiatörvényből semmi. : http://index.hu/kultur/media/mediat521/

Először is kezdjük azzal a médiaszabályozást, hogy azok az emberek akik az elmúlt 10 évben padlóra küldték ezt a piacot szépen fogják magukat a mögöttük álló politikai elitnek emlegetett semmittevő bandával egyetemben és menjenek el szépen a nagy büdös.....ba!
MG-nek igaza van, mert voltak benne előremutató dolgok, de ez még mindig kevesebb volt mint azok amik ezeket a mélybe húzták.
Kiváncsi vagyok arra, hogy hány millió forintot tapsoltak el újra ennek a szarnak a megiratására.

Abban pedig biztos vagyok, hogy valami történni fog. Sajnos nem kell törvény ahhoz, hogy a kormány a médiapiacot a saját oldalára húzza azt megteheti néhány gazdasági változtatással is. Közösségi rádiók szintjén elég, ha csak a frekvenciadíjakat emeli meg és emellett csökkenti vagy elveszi a támogatásokat. Ha azt akarják, hogy a közösségi rádiózás ki legyen nyírva akkor ezt fogják lépni. Ha nem akkor sajnos marad a kínlódás.

Jó lenne már ebbe az egész rendszerbe egy teljes fiatalítás, mert rettenetesen rossz politikai ideológiák keverednek nagyon rossz gazdaság szemléleti felfogással.

Mg!

Tőled szerettem volna megkérdezni azt, hogy milyen technikával dolgoztok?
 #7108  Szerző: mg

LuciFerko írta:akkor gondolom nem is várható érdemi változás mostanában :(
ezt ugatom már egy ideje :) máskor is bukkant már fel tervezet, aztán el is tűnt a süllyesztőben, csak eddig ennek volt a legnagyobb visszhangja, meg ez zuhant be a legváratlanabbul, szinte pillanatok alatt.
nekem továbbra is az a teóriám, hogy ez arra kellett, hogy bezavarják a TV2-t meg az RTL-t a DVB-T-re, mert pettyet ciki lett volna, ha miattuk bukik be az egész...
 #7105  Szerző: LuciFerko

akkor gondolom nem is várható érdemi változás mostanában :(
 #7104  Szerző: mg

NagyBela írta:Az új törvénytervezet olvasatán először a fejem fogtam a csodálkozástól, utánna a hasam a röhögéstől, de egynémelyik paragrafus olvasásánál 1-2 "kurvaanyád" is kiszaladt a számon.

Ez a törvénytervezet egy remekmű :D Messzemenően legalizálja az összes olyan sérelmes területet amin itt a fórumon naponta kiakad 1-2 kollega!
Médiatörvényt nem úgy kellene írni, hogy a kialakult helyzetre legyen testreszabva!

Mire alapozták egyáltalán ezt?
Milyen kutatásokat végeztek?

Figyelem az új médiatörvény tervezetet 2008. november 21-ig a mediaszabalyozas@parlament.hu címen
lehet véleményezni! Hajrá!
Hát legalábbis elég érdekes, vannak benne előremutató meg jó dolgok is, de összességében fércmunka. Természetesen most szarnak-bajnak nincs gazdája alapon kihátrál belőle a politika is, hárítják, hogy bármi közük is lenne a tervezethez, mintha csak az égből pottyant volna le :) Közösségi rádiók szintjén a szabadrádiós szervezetben folyamatosan rágjuk a témát, javaslatokat teszünk, de ebből az anyagból már erősen valószínű, hogy semmi nem lesz, tehát inkább általánosságban érdemes javaslatokat tenni.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25