RADIOSITE Fórum

• Sztár FM Budapest

#37012  Szerző: orrhang

egyik cég sem véletlenül választja ki a tesztalanyt, hanem szempontok szerint. Szürve van aszerint pl, hogy férfi, nő, segédmunkás,felsővezető, vagy városi-vidéki. Ezek közül már lehet véletlenszerűen választani, de nem a teljes lakosságból választanak véletlenszerüen. Nyilván annak nem lenne értelme. Ha pedig már szűrve van, akkor elég az 550 ember.Ha nekem nem hiszel csinálj egy felmérést a környezetedben, úgy , ahogy fenn említettem pl. kérdezd meg, hogy egy zene kinek mennyire tetszik vagy sem. Meg fogsz lepődni az eredményen, és te nem 550 embert választottál ki, hanem csak kb 10-et.
Az, hogy a célcsoport a teljes lakosság az nem azt jelenti, hogy csak egy halmazzal dolgoznak, hanem azt, hogy az eredményt vetítik le arra a halmazra. Hidd el, eléggé jól lehet dolgozni azokból az eredményekből és - habár nem 100%-os - de valós képet ad.
 #37009  Szerző: molnarb

A felmérés célcsoportja a teljes lakosság, ami az Ipsos olvasatában a 15 és 49 év közötti férfiak és nők. Ami szerintem túl széles korcsoport, hogy 550 ember legyen a mintában. De ez csak az én egyéni véleményem, nyilván a cégek és a cég mást gondol erről.
 #37002  Szerző: orrhang

Jókat nevetek azon, amikor jönnek a felmérést kétségbe vonók, meg a szkeptikusok. Nézzetek már utána legalább, vagy kérdezzetek már meg egy matematikust arról, hogy ez vaj' elég-e vagy kevés, esetleg sok!
Nyilván, ha jól van kiválasztva a felmérés célcsoportja ,akkor ez nem egy
röhejesen alacsony elemszám
hanem pont elég!
 #36997  Szerző: molnarb

Mérés:
Telefonon kérdeznek meg 550 embert a Szonda-Ipsostól. Otthoni, vezetékes telefonon, magánszemélyeket. Ez bármelyik várost nézve is röhejesen alacsony elemszám, így én inkább nem mondanék semmit, de hát ez a kereskedelmi ügynökségek által elfogadott adat.

A naplós mérés jelenleg csak Budapesten zajlik. Ott ha jól tudom a telefonálás 1000 fő-vel folyik és a napló is azt hiszem ennyi kézbe kerül. Teljesen véletlenül kiválasztott személyekhez, akiket szinte minden mérés alkalmával cserélnek, de sokszor van visszatérő ott is.
 #36820  Szerző: SzD

A rádiótól telefonálgatnak. Ez azért jó, mert rögzül, esetleg terjed is az emberek között, hogy azt kell mondani, hogy a 88-at hallgatják, mert akkor nyerhetnek. Így talán máskor is ezt mondják. ;)
 #36819  Szerző: Zoey

SzD írta:Elég sok helyen szokott menni ilyen felhívás.
A Rádió88-nál ilyenkor általában van olyan játék, hogy ha felhívnak valakit, azt kell mondani, hogy a Rádió88-at hallgatja. Nem rossz húzás... :D
Mármint a rádió hívja fel, és nekik kell ezt válaszolni, vagy a Szonda-Ipsosnak (bár azt hogy tudnák leellenőrizni)?
 #36818  Szerző: SzD

Elég sok helyen szokott menni ilyen felhívás.
A Rádió88-nál ilyenkor általában van olyan játék, hogy ha felhívnak valakit, azt kell mondani, hogy a Rádió88-at hallgatja. Nem rossz húzás... :D
 #36816  Szerző: Zoey

Más rádiónál is szokás, vagy csak a miskolci Sztáron megy az a felhívás, ami a Szonda-Ipsos felmérésére vonatkozik? "Segítsék válaszaikkal a Szonda-Ipsos kutatását, és válaszolják a Sztár FM-et!" - vagy valami ilyesmi... Ha már itt járunk: a telefonos megkérdetésen kívül vannak ugye a naplók. Ilyeneket kinek adnak? Vagy hol lehet kérni? Én szívesen töltögetnék...
 #36597  Szerző: Ghee

Remélem én is, hogy nem bántják a profiljukat, nem lenne jó húzás tőlük.

Olyan ez az N-Joy mint a kínaiak, mindenütt ott vannak. :|
 #36589  Szerző: lali87

Hallgattam N-Joy-t és nem vagyok elragadtatva tőle......De tény, hogy hamarosan az egyik legnagyobb rádió lehet a piacon...tévedek már most az......Szárfm, Risefm, Mediterrán, Plusz és a rakat N-Joy, En-Joy, Enjoy és a K-1...szerintem Ők sem tudják mennyi rádiójuk van :)
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 65