RADIOSITE Fórum

• Class FM

#112653  Szerző: forlife70

Nem tudom, kinek mi a véleménye, de a Kossuth Rádió topicban elég erős a kritika a közmédia és a Class FM hóhelyzettel kapcsolatos tájékoztatása miatt. Tipikus, hogy - a Music FM-et kivéve - a kisebb rádióállomások, helyi- és kisközösségi adók tájékoztatták a legmegfelelőbben az autósokat, rászorulókat.

A Class FM, mint egyetlen országos kereskedelmi rádió gyönyörűen kihasználja monopolhelyzetét; ha lett volna Neo, gondolom egymást verve küldték volna egész este az infókat. A Class FM konzervműsorában csak Abaházitól és Garamitól lehet kérni egy számot anyának, apának, feleségnek, barátnőnek, de semmi más...

Hol vannak azok a rádiósok, akik a 80-as, 90-es években rádiót csináltak egy mikrofonból és pár kazettából? Lehetett volna erre a helyzetre egy egész - nem ironikus értelemben vett - showműsort készíteni sírással, félelemmel, drámázással. Még a rádiónak is haszna lett volna belőle, a többi autós pedig nem érezte volna magát olyan egyedül (ha gyakorlati haszna nem is sok van)...

Nem tudom, emlékeztek-e arra, amikor még a Juventus nem Sláger Rádió volt, és Dénes Tamás vitte a hazamenő show blokkot az Egérút c. műsorral. Még Kecskeméten is élmény volt hallgatni azt a pörgést, amit Tamás élőben lenyomott SMS-ekből, telefonokból, jórészt bp-i útinfókból - és még "hóhelyzet" sem volt. Most meg beállt mindenki és minden a konzervműsorokra meg az előre rögzítésre...
 #112148  Szerző: akosfive

fürgeürge írta:
ryan írta:
Zoey írta:én nem hiszem, hogy olyan nagy jelenleg a kínálat, amiből válogathat a rádió
Pedig bébi, hatalmas a kínálat. Csak mindig puszipajtás kap puszit.
Pontosan. Aki mögött nem áll senki, azt szépen lapátra teszik, vagy épp esélyt sem kap.
Én is bakiztam néha hírszerkesztőként, le is csesztek érte. Mondjuk volt főnökömmel ezt meghallgattatnám. Utólag is mennybe mennék, jóllehet a rádió már nincs is. :D

Na de viccet félretéve, ez a Balázs Árpád kínzás, de ha Élő Gábor embere, akkor mindent értek. Sajtós vagyok jómagam is (jelenleg írott-online) - sajnos sem most, sem régen nem volt idegen egy vezetőtől sem, hogy hozza a saját ejtőernyőseit (ez általános jelenség és nem csak a sajtóban. Persze attól nem helyes).Így ezt megértve utólag összeteszem a kezem, hogy nálunk legalább senkinek nem kellett távoznia miattuk.
 #111905  Szerző: Attis

adminisztrator írta:Ez a tűzoltós-torkos-homeozsenes reklámspot elpusztította pár agysejtemet reggel.
Én a csokicsővel vagyok így...
 #111904  Szerző: markfelt

Ez a tűzoltós-torkos-homeozsenes reklámspot elpusztította pár agysejtemet reggel.
 #111341  Szerző: fürgeürge

Ja, vezetőváltás nem történt, csak kellett a hely B. Á-nak, aki köztudottan Élő Gábor embere, ő pedig elég komoly hatáskörrel bír a class hírszerkesztőségében. Amúgy meg a tévériporteri szakma nem egyenlő a rádiós hírszerkesztői munkával. Továbbra sem értem, miért kellett kirúgni egy évtizedes tapasztalattal rendelkező, rutinos embert valakiért, aki korábban meg sem szólalt rádióban.
 #111337  Szerző: Zoey

ryan írta:
Zoey írta:én nem hiszem, hogy olyan nagy jelenleg a kínálat, amiből válogathat a rádió
Pedig bébi, hatalmas a kínálat. Csak mindig puszipajtás kap puszit.
Nyilván nem utolsó a kapcsolat sem, de tapasztalat is szükséges. Anélkül lehet bármilyen "puszipajtás" valaki, nem fog bekerülni egy ilyen nagy médiumba.
fürgeürge írta:De az említett úriembereknek semmilyen tapasztalatuk, rutinjuk nincs, ezt jól bizonyítja a korábban belinkelt zip Balázs Árpád produkciójáról. Mely rádiókban dolgoztak ők korábban hírszerkesztőként? Ja, hogy sehol? Akkor mégis honnan lenne tapasztalatuk? Tapasztaltnak ebben a szakmában Fülöp Attila és Kővári Anett számít, de az ő profizmusukra sajnos sehol nincs szükség. Nagyon szomorú ez.
Na jó, akkor legközelebb nézz utána legalább, mielőtt bármi ilyet kijelentesz! Hunyad Ákos a Petőfi Rádióban dolgozott Kővári Anetthez hasonlóan, Balás Árpád pedig kb. öt évig a Magyar Televíziónál, ami szintén nem az utolsó hely tapasztalatszerzés szempontjából. És mint írtam korábban is, nem egy-egy ilyen hangfelvétel fogja bebizonyítani valakiről, hogy márpedig ő nem ért a szakmához.
fürgeürge írta:Aki mögött nem áll senki, azt szépen lapátra teszik, vagy épp esélyt sem kap.
Csak azért nem fognak valakit "lapátra tenni", mert nem áll mögötte senki, ha már bebizonyította ott, hogy tehetséges. És még csak az sem igaz, hogy kapcsolat nélkül nem lehet bekerülni sehová. Ha esetleg saját tapasztalatból beszélsz, az még nem azt jelenti, hogy ez az általános. Kővári Anett a hangjának, stílusának és médiabeli múltjának köszönhette, hogy bekerült anno a Class Fm-hez, most mégis elküldték, pedig nem történt vezetőváltás.
  • 1
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 510