Most Görögország! 87,5-ön lejött a Radio Amore PI kódja!
Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Kovi02 írta:Nálam törökök jöttek,a tunerrel semmi,ígyhát kimentem az udvarra,a Sangeannal ezek jöttek:Enyingen össze fogok rakni egy távvezérelhető rendszert, ott erős helyi sincs, ami leültetné az SDR-t. Illetve van mikor kicsit erősebben beterjed valami.
92,0 KRAL_FM_
92,1 RADY???? MALA???? 0???????
92,8 TRT-FM__
93,6 RADYO-1_ nagyon túllökött RDS-sel
97,5 SUPER_FM DYARBAKR
92 mhz alatt semmi se jött
joe írta:ES van, Örményország (TV+OIRT-URH) után most Irán jön...Irán van még? Láttam, 100.5-ön is fogtad, az azért durva.
Kovi02 írta:R3-on az Azdarar TV-t, R2-n keveredés volt...örmény hanggal, R1-n orosz Szocsi az ász...joe írta:ES van, Örményország (TV+OIRT-URH) után most Irán jön...Nálam abból az irányból még semmi.TV-n mit vettél?
joe írta:ES van, Örményország (TV+OIRT-URH) után most Irán jön...Nálam abból az irányból még semmi.
joe írta:Nekem csak gyengén jött pár orosz kb 71 mhz-ig délelőtt aznap. Utána mással foglalkoztam, elég nagy eső és szél volt. Az lehet, hogy a vastag felhőzet "leárnyékolja" az Es-t?LuciFerko írta:A másik fórumon látom, hogy a szarvasi kollégának feltételezhetően 2 ugrásos vétele volt 16.-ánEzt nem tudjuk, gyakorlatilag 16-án nem értem rá rádiózni, előtte pont rádióztam, de a QTH-m pozíciójából nem esett egy vonalba a két ES felhő...CCIR sávban 2000-2100km-ről jöttek az oroszok, de kb. 300km-rel északabbról, mint ahová az Urál-hegység felett kialakult "felhőről" a jelek visszaverődtek...gyakorlatilag 150-200km-rel északabbra egy szlovák határ melletti vételi helyről könnyen összejöhetett dupla ugrás is.
Az orosz kollégának meg előtte 1-2 nappal: https://www.youtube.com/channel/UCialIb ... 5B0MqGCSgw
Lehet mis is vettünk távoli Rossii adókat, csak az azonos freki miatt nem tűnt fel..