RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#18733  Szerző: Chriss

nem-nem, senki és semmi iránt nincs bennem zsigeri gyűlölet, így aztán a Juventus-t sem gyűlölöm és más rádiókat sem!
sőt, kis túlzással azt mondanám, minden konkurens rádió balf@szsága nekem csak jó... (pl tanulok, okulok belőle, én nem így csinálnám stb)

a javítás szándékával is meg lehet fogalmazni veszélyesen rossz dolgokat, vagyis amiket én annak látok, hiszen talán a Juventus az egyetlen jelentős erő, amelyik képes megszorongatni a fél országban a "nagyok" pozícióit...

plusz a legpatinásabb rádió, amelyik a mai napig 50%-ban régi, fényes nevéből és nem a szakmai high-tech-jéből él...
 #18730  Szerző: MrG

Én sem akarok kötekedni/vitatkozni, nem is tettem eddig sem úgy érzem és nem is fogok. Beszélgetünk. :)

A zenei dolgot meg félreértetted, de nagyon, elnézést, ha kétértelmű volt. Annyit akartam, hogy a Te saját, privát, egyéni ízlésedet nem szabad belekeverni a véleménybe. L. az előbb az általad említett Modern Talking pl... Neked se tetszik, nekem se tetszik, de attól még nem lesz se jobb, se rosszabb a Juventus, ha ezt nyomja mondjuk Earth, Wind & Fire helyett*. Csak max. nekünk nem tetszik. Amit a zenei trendekről írtál az teljesen okés, de én nem erről beszéltem. (Egyébként - bár nem tartozik ide -, alapvetően máshogy gondolom a zenei trendes dolgot, de elfogadom az álláspontodat, tök rendben van, amit mondtál.)

(Bár az MR2 megint más tészta, szerintem ők se gondolták komolyan, hogy majd ezzel nagyot szakítanak... elég vegyesfelvágott lett és szerintem hosszú távon élvezhetetlen a zenei válogatásuk. Ha majd tisztázódnak a váltás jogi körülményei (így 2 év után illene... csak ugye Magyarországon vagyunk), elképzelhetőnek tartom, hogy "elpopulárisodnak". Azt mondjuk nem állítom, hogy jó lenne.)

A többi oké, te így gondolod, szerintem meg a Juventus elég jól össze lett rakva a váltás után. Szerintem jó a "kicsit ez, kicsit az, sőt, még amaz is" zenei koncepciójuk, úgyis háttérrádiózik az ember fia és lánya manapság, az esetek 50%-ában nem tetszik neki a zene, ha jön egy jó szám felhangosítja, ha jön egy szar, lehalkítja... de HALLGATJA! Ez így van majdnem minden rádiónál, külföldön is, mondhatni "így van rendjén". Olyan rádió nincs és nem is lesz, ami 100%-ban a Te ízlésedet nyomja és minden zene tetszik (és nem is unsz rá), hacsak nem szoksz hozzá valami noném primitív, 0 zenei értékű stílushoz, amikre találsz ezer netrádiót. Egyébként nem tudnék mondani egy olyan irányzatot amit a Juventus ha elkezdene nyomni orrba-szájba (kizárólag azt, hogy ne legyen ennyire vegyes), akkor piacvezetővé és toronymagasan hallgatottá válna. A "Sláger népszerűségét utánzó"-t annyival egészíteném ki, hogy a "Slágerből kiábrándultaknak alternatívát adó". :)

Egyébként - szintén nem kötekedés vagy sértés, de - valami csípőből fakadó gyűlöletet látok, amit a Juventus iránt érzel. Na, nekem olyan van a Danubius iránt... sose fogom szeretni. :)

*: mondjuk az O-Zone-t nem mertem volna példának felhozni :lol:
 #18728  Szerző: Chriss

ismét nem kötekedni és a szavakon lovagolni akarok!
azért néztem csak vissza, mert ami tegnap volt, az is a múlt és ezeknek a rádióknak van néhány jól behatárolható korszakuk, ami nem feltétlenül évtized kérdése, hiszen a Sláger a 21. sz-ban kezdte szarrá játszani a 80-as éveket és teszi mindezt a mai napig!

ha a jelent nézzük, az elmúlt 2 évben újult meg a Juve, a Slágeréhez nagyon is hasonló zenei koncepcióval, elemezhetjük most, hogy ez a célcsoport miatt olyan hasonló, a végeredmény ettől még ez, de az is igaz, hogy sokat bővítettek/változtattak azóta rajta, de inkább olyan vegyes felvágott lett és nem homogén...

hogyne kellene a zenei tetszést vagy nemtetszést szakmailag ide sorolni!!! zenei trendek alapján áll vagy bukik világszerte egy rádió! (lásd a Petőfi máig vitatott zenei koncepciója)
egy rádió zenei trendekhez való igazítása Nyugaton évtizedek óta komoly szakma és míg ott a homogenizálódás a divat, Magyarországon a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet és a bizonytalan jövő miatt a mindent bele rádiózás megy a nagyoknál, nem tudnak és/vagy nem is mernek szűkíteni, rettegnek a piacok elvesztésétől, már csak azért is, mert a kisebb (sikeres!) rádiók évek óta ezt csinálják, fájdalamas veszteségeket okozva ezzel pl a 2 országosnak!
(a Petőfi rájött valamire, de nem jó irányt vettek, ezzel az angol beütésű Indy dologgal sosem lesznek meghatározó erő Magyarországon, messze nem populáris, talán népszerűbb lenne ez az egész, ha a többi országos is erősen rétegződne...)

amit az országokra szabott trendekről írsz, egyetértek, nekem is uncsi az Ö3, a végtelen profizmusuk, napszakhoz igazodó szerkesztésük és hihetetlen zenei kultúrájuk viszont tetszik, kb 20 éve hallgatom, pontosan tudom, mi volt a trend náluk a 80-as, 90-es években, mit csináltak az elmúlt években és mivel látják a naptárt és látják, hogy 2009-10-ben újabb évtizedet lépünk le, ők már most váltottak, mert váltaniuk kellett!

itthon én továbbra is a rádiók útkeresését látom, céltalanságot, bizonytalanságot sok esetben, ráadásul ha véletlenül valamelyik talál egy kiskaput a siker felé, a többiek azonnal elkezdik másolni, elfelejtve, hogy a másolat mindig halványabb, mint az eredeti...

engedtessék meg nekem, hogy a Juventus-t továbbra is egy kevéssé átgondolt, zeneileg csapongó, sekélyes, részben Sláger-népszerűségét (zene) utánzó és kb 2000-től folyamatosan lepusztított kereskedelmi rádiónak tartsam, ami most akar nagyot durranni! unalmas Galamb (és valamilyen nő)-szignálokkal, régi állami rádiós, lukas keverésekkel, öncélú, agyon pofázott napközbeni műsorvezetéssel, majd elemről működtetéssel (több órás vidéki-feeling kívánság műsorral), szombat délelőtti botrányos, közszolgálatinak és/vagy szórakoztatónak hazudott magazin műsorral!
 #18727  Szerző: MrG

A Juve - mint írtam - nagyon jó (3.) helyen áll a hallgatottsági adatok szerint a hirdetők számára legfontosabb korosztályban, és bár januáriak az általam ismert legfrissebb adatok, azóta nem hiszem, hogy a hibahatárnál nagyobb mértékben változott volna a helyzet. Ja, a hallgatottság a grafikon szerint növekvő tendenciát mutat, ezt kéne megspékelni most még egy tartós kampánnyal és elképzelhető, hogy jövő ilyenkorra már 2., vagy akár piacvezető is lehet Budapesten. Meg aztán ki tudja mi lesz az ORTT frekipályázatok végeredménye, lehet, hogy megszűnik a 2 nagy közül valamelyik (bár szerintem valószínűtlen), sőt, a Juventus is jelezte indulási szándékát az országos sávokon... az ORTT-re meg most odafigyelnek, nem engedhet már meg magának sok korrupciót (vagy csak gusztustalan mértékű naivitás jött rám).

Szerintem kár a múltat firtatni, akkor más volt a piac, többen hallgattak rádiót, mások voltak a hallgatói szokások, újdonság varázsa is élt, nehezen tudott fejlődni a konkurencia, meg amúgy is kevés alternatíva volt stb. Előre kell menni, visszanézni felesleges.
de aki hallgat külföldi rádiókat, hallja a különbséget...
Különbség van, bizony, de minden országban más az igényszint. Vannak ott is jó rádiók, rossz rádiók. Kár is az Ö3-al példálózni, sokat hallgattam régen, azóta sem változott. Egyértelműen a leghallgatottabb, de sokan már nagyon elegük van belőle, úgy, ahogy itt a Slágerből is. Unalmasabb, mint a Sláger, ezt ki merem jelenteni, bár a halvérű osztrákokra van szabva. Nekem is külföldi rádió az etalon, de a nagy magyar átlag tuti, hogy nem tudná elviselni pl. a londoni Kiss FM-et. Túl igényes. Meg ha már példák meg külföld: Sky Radio, Hollandia... országos földisugárzású kereskedelmi rádió - talkfree! Kíváncsi vagyok mekkora fikázások lennének itt, ha indulna nálunk is egy ilyen.

Egyébként meg nem lehet szempont egy rádió megítélésénél, hogy tetszik-e a zene, vagy sem, ez nem érv, pláne nem szakmai!!! Írtál egyéb dolgokat is korábban a Juventus ellen, arra válaszoltam egyenként, azok többségével nem értek egyet.
 #18726  Szerző: Chriss

Szabi írta:
Chriss írta:
SzD írta:Juventus Rádió most: O-Zone :shoot: - Dragostea Din Tei :yeah:

Ez aaazz! Büntess te ****** :twisted: :fuckyou:
Szabi!
Ez a Hot AC 29-39?
Azonnal felismerem, ebben is igazad van/volt...
:vomit:

Az O-Zone után jöhetne egy Modern Talking - You're my Heart, majd egy 4 F Club vagy egy UFO - Napolaj és még 20 db bejegyzés itt, hogy egyre jobb a Juventus...
Igen, ez... 1970-től napjainkig gyakorlatilag minden pop, rock, funky és egyéb népszerűbb stílus, több régi, kevesebb ezredforduló utáni zene. Az már a rádió döntése, hogy mennyire ragaszkodik a formátumhoz és milyen zenéket választ be. Mondjuk az Ozone tényleg kemény. :D Egyébként kinek a pap, kinek a "paplan"...

Neked milyen rádió (volt) az etalon ill. szerinted milyennek kéne lennie a Juventusnak? Mert erről még nem esett szó.
okés, nyilván csak beszélgetek (szakmai érveket próbálok sorakoztatni) és nem kötekedni akarok, remélem, ez lejött...
etalon? nehéz kérdés, mert valamennyire a közönség igény dönti el, mi a legnépszerűbb, korok pedig változnak és a közönséget is állandóan befolyásolni lehet (és persze kell is), tehát ez oda-visszaható folyamat...

meg kéne vizsgálni, mitől volt jó és piacvezető a Juventus 1995-1997-ben, mitől indult el a lejtőn és veszített óriási piacokat kb 2002-ig (pl Kab-hegy elvesztése)... mi történt közben a 2 országossal, 97 és 2002 között a Danubius miért tört előre, majd a Bumeráng stabilizálódásával miért lett piacvezető 2002-2009-ig a Sláger... mit csinált ezalatt a Dan és a Juve?

és nagyon fontos, hogy mit csináltak ezalatt a helyi kereskedelmi (városi rádiók)? mert 2002-től a legtöbb vidéki városban már a helyi médiumok vitték a prímet, a Sláger lehet, hogy elverte a 2 legnagyobb konkurensét, de pl 02-07-ig a legtöbb megyeszékhelyű rádióval nem bírt...

és mi van most? 07-09-ig? hiszen most változott a Juve, új a koncepció a Dan-ban és a Jelek szerint zeneileg változik a Sláger is, miközben az erőviszonyok (egyelőre) maradtak...

de nem csak általánosságban akarok válaszolni:
- 1995-ben pl nekem nagyon tetszett, amikor a Juventus volt az első CHR/Top40 rádió Magyarországon és a kőkemény műsorpolitikájával csapást mért az akkori fő konkurensre, a Dan-ra (később szinte mindenkire)!
- kifejezetten tetszett a Sláger bukdácsolása 1997-99 körül, majd egy Ö3-tól átvett remek koncepcióval (80s-90s AC) 2002 körül már mindenki rájuk figyelt, nagyon sikeresen álltak fel "romjaikból" és uralkodnak a mai napig, ugyanazt a kőkemény tudatosságot véltem náluk felfedezni az elmúlt 7 évben, mint anno a 90-es években a Juvénál...
- vannak még sikeres, piacvezető kisebb-nagyobb rádiók az országban, a fentiek alapján el kell gondolkodni, minek köszönhetik ezt? zene, műsor, beszéd, hangvétel, viselkedés, poénok-gegek, célközönség ügyes megválasztása stb-stb...

hogy milyen a jövő etalon rádiója, arra is vannak ötleteim (eddig is a Nyugatot majmoltuk, sokáig így lesz ez még...), de erről nem mondok semmit, féltve őrzöm az ötleteimet, de aki hallgat külföldi rádiókat, hallja a különbséget...
 #18725  Szerző: mlaszlo

Chriss írta:

Szabi!
Ez a Hot AC 29-39?

Az O-Zone után jöhetne egy Modern Talking - You're my Heart, majd egy 4 F Club vagy egy UFO - Napolaj és még 20 db bejegyzés itt, hogy egyre jobb a Juventus...
Én csak egyet nem értek, ha ennyire nem tetszik a rádió, akkor miért hallgatjátok? Miért büntetitek magatokat? :D
 #18724  Szerző: MrG

Chriss írta:

Szabi!
Ez a Hot AC 29-39?

Igen, ez... 1970-től napjainkig gyakorlatilag minden pop, rock, funky és egyéb népszerűbb stílus, több régi, kevesebb ezredforduló utáni zene. Az már a rádió döntése, hogy mennyire ragaszkodik a formátumhoz és milyen zenéket választ be. Mondjuk az Ozone tényleg kemény. :D Egyébként kinek a pap, kinek a "paplan"...

Neked milyen rádió (volt) az etalon ill. szerinted milyennek kéne lennie a Juventusnak? Mert erről még nem esett szó.
 #18721  Szerző: Chriss

Szabi!
Ez a Hot AC 29-39?

#18720  Szerző: SzD

Juventus Rádió most: O-Zone :shoot: - Dragostea Din Tei :yeah:

#18718  Szerző: Attis

Arról meg ne is beszéljünk, hogyha tegyük fel 3-4 éve nem hallgatnám az országos rádiókat, és bejátszanának pár kiemelt rotációban menő zenét, a mai Slágerre kapásból rávágnám, h Danubius.
A Juventus meg egyre jobban kezdi megtalálni a saját útját. És annak meg főleg örülök, h X év után rájöttek, h van vidéki és mitadisten balatoni frekijük. :yes:
Komolyan örülnék neki, ha a Sláger országos hálózatát ők kapnák.
  • 1
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 260