RADIOSITE Fórum

• Nemzetiségi Rádió

#36587  Szerző: newman

Igen, az összes MR6-os stúdió műsorideje 6:00-18:00-ig tart.
Este 6-tól másnap reggelig pedig az MR7 szól a frekvenciákon.
Egységesedett a szerkezet is, nincs nótaszó 12:30-tól, több a közös műsor.
Minden nap 11:00-12:00 között valamelyik stúdióból szól a műsor, amelyet délután 15:00-16:00 között megismétlünk.
12:30-13:00 között kizárólag magyar zenék szólnak, majd 13:00-14:00 között ismét közös hálózatos műsor hallható.
16:00-17:00 között ismét 1 óra magyar zene.
A fennmaradó időben pedig a stúdiók saját tartalmat sugároznak.
Ha jól tudom, akkor a sportműsorokat is ide fogják pakolni, akkor értelemszerűen MR7 helyett az szól majd.
Akinek persze hiányozna a nótaszó, hétvégén megkapja 12:20-tól :yeah:

Röviden ennyi, most még nem tökéletes a dolog, meg az ide-oda kapcsolás, de ez volt az első nap, hogy minden MR6 egységes, aztán van még mit finomítani rajta...
 #36578  Szerző: Zoey

djlacee írta:Ma reggel egyetlen regionális hír se ment az MR6 Győrön fél 8-kor, csak vegyes, ez hogy lehet ?
Az MR új hangtár-lapja szerint délutánonként-esténként az MR6-hálózatra teszik az MR7 műsort.

Üdv!
És tényleg, de nekem úgy tűnik mintha ki is bővítették volna az MR6 műsoridejét?
Nekem is nagyon úgy tűnik, mert pl. itt, Miskolcon, ahol az MR6 sávján este már az MR2 szokott jönni, mostanában MR6 megy még mindig. Sőt, hétvégén ugyanez a helyzet...
 #36565  Szerző: djlacee

Ma reggel egyetlen regionális hír se ment az MR6 Győrön fél 8-kor, csak vegyes, ez hogy lehet ?
Az MR új hangtár-lapja szerint délutánonként-esténként az MR6-hálózatra teszik az MR7 műsort.

Üdv!
És tényleg, de nekem úgy tűnik mintha ki is bővítették volna az MR6 műsoridejét?
 #36563  Szerző: bgnrlszl

Üdv!
 #32731  Szerző: newman

Most ide írom, nem fogom átnyálazni a fórumot újra...

Egy másik fórumszálban olvastam, hogy egy kezdő nem tudja, hol is próbálkozzon be. Ugye a kereskedelmi rádiók és a kisközök kicsit belterjesek, ha nincs ismerettség, akkor esélytelen bekerülni.

Erre szoktam azt mondani, hogy akkor nem ott kell próbálkozni. Van lehetőség az MR-hez is bekerülni gyakornoknak.
Igaz, most már kicsit szigorúbban veszik, Pesten keresztül kell intézni a vidéki stúdiókba való bekerülést is, de nem lehetetlen. Jó példa erre, hogy idén ketten is voltak nálunk.

A magam részéről annyit tudok mondani, hogy ha valakin látom azt, hogy nem csak melegedni jár be, illetve megvan benne az akarat arra, hogy esetleg 1-2 év múlva ezzel akar foglalkozni, akkor annak sokat segítek.
Az elmúlt 12 évben csak ragadt rám valami, amit esetleg tovább is tudok adni a következő generációnak.

Addig viszont, amíg az ide jövő gyakornokok nagy része csak azért jár be, hogy meglegyen az aláírása, de amúgy meg nem is érdekli az egész, addig nekem se lesz sok kedvem az utánam jövőket tanítani.

Sajnos az egyetemről/főiskoláról jövők 90%-a ilyen, nem is nézem ki belőlük, hogy valaha rádióban, vagy tv-ben dolgozzanak. Nekik egyből a dicsőség kell, nincs meg az alázat a szakma iránt.
Elhivatottság nélkül nem megy az, hogy az ember 1 héten 5x egymás után 3:50-kor ébredjen...

Egy másik szálban valaki nagyon helyesen leírta, hogy egy rádióban nem csak műsorvezetők vannak. Igen sok munkakörre lehet jelentkezni, betanulni.
Amióta itt vagyok (8 éve), azóta 1, azaz EGY ember jött, hogy technikusnak szeretne tanulni. Pedig a háttérmunka ugyan olyan fontos, ha néha nem fontosabb, mint a mikrofon előtt ülni. Én voltam már mindkét oldalon, és a háttér jobban megfogott.

Szóval, ha valaki szeretne nekiindulni ennek, akkor gondolkozzon el egy ilyen gyakornoki lehetőségen, aztán már csak elhivatottság kell :)
 #32729  Szerző: newman

A fene... hosszú idő után újra hozzá akartam szólni a témához, erre nem elszállt az írásom?
Kicsit hosszúra sikerült, így még egyszer tuti, hogy nem gépelem be, csak gondoltam most már leírom, hogy élek még 8-)
Mostanában kicsit inaktív voltam a forum szempontjából, de ha van kérdés, akkor nyugodtan jöhet, válaszolgatok mindenkinek.
 #28075  Szerző: mgabor

nyikolaj írta:Igen abban egyetértek,hogy fura,Rihánnyá után Fenyő,de ettől nem olyan mint pl az R1.
Nem lehet tudni,hogy mi következik.
az jó, ha nem lehet tudni, mi következik, de így, ahogy én is írtam, hogy neoton->gagyitechno->jacko egymásutánban, halál. aki az egyiket szereti, nem tud mit kezdeni a másikkal, a legeslegkisebb kapocs sincs az egymás után következő zenék közt, ekkora ugrásokkal kinek hallgatható? és akkor minek fizetik az adónkból?
 #28072  Szerző: MrG

nyikolaj írta:Igen abban egyetértek,hogy fura,Rihánnyá után Fenyő,de ettől nem olyan mint pl az R1.
Nem baj az, ha lehet tudni. Átlag hallgató nem akar salátát.
 #28071  Szerző: nyikolaj

Igen abban egyetértek,hogy fura,Rihánnyá után Fenyő,de ettől nem olyan mint pl az R1.
 #28070  Szerző: centerweb

nyikolaj írta:Én is félve írom le,de néha egész jó zenéket nyomnak.
Gondolom fiatalos műsor lehetett vagy mi a szösz.
Egyébként az Mr6 zeneileg vegyes.És szerintem ez a jó ;)
A zenei szerkesztés az katasztrofális. Ami teljesen kiakaszt, az az, ami 13-14-ig szokott menni. Zenék az 50-es(!) évektől napjainkig. Kicsit nagy intervallum... Néha becsúszik természetesen 1-2 jó dolog is, de az csak a véletlen műve :) Az informálás ami jó benne számomra ;)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 44