RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#119478  Szerző: asimov

Ilyen itt is lement, de ezt végig is vitték, azthiszem pont 4 éve augusztusban.
A szennyvíz, utcai csőrendszerébe (ideiglenes gerinclezárások után) utcánként kémiai (állítólag honvédségtől vett, víz alatt is üzemelő) füstgyertyákat engedtek, és amelyik háznál megjelent a füst azt esőcsatornában, az meg is kapta a komoly büntetéssel is fenyegető, 30 napos felszólitást a rákötés megszüntetésére. (A házaknál generálódó csapadékvizet -nagyon is jó okkal- tilos bekötni a csatornarendszerbe: sok ilyen bekötés esetén, nagyobb esőnél pillanatok alatt telitődik a szennyvízrendszer, mert nem ekkora vízmnennyiség szállítására van méretezve, és ott is kiönt, ahol azelőtt sosem.)

Ahol "füstől" valaki, annak mindegy volt, hogy ki fia/lánya... úgy másfél hónap múlva megismételtik a "mérést" és akinél még mindíg fennált az állapot, annál feltárják a rákötést és "ledugózzák", valamint feljelentik az illetőt és a büntetés mellett ledugózás költségeit (talajmunka, rekultiváció, stb: 100E-res tétel!) is megkapja csekken. (köztartozásként behajtható adósság)
Amúgy nem volt ilyen eset, mert kósza pletykák szerint mindenhol megszüntették a lakók maguktól a rákötéseket.
Lehetett jó sok rákötés, mert azóta nem büzlenek a csatornafedelek eső után és a szennyvíztelepen sem volt "túlöntés".
kukac írta:Van egy sztori, a helyi vízközmű szolgáltató füstgépeket szerzett a csatornahálózat illegális bekötéseit ellenőrizendő.... Amikor végig kergették a füstöt néhágy utcányi szakaszon, akkor leállították a projektet, mert túl sok érzékeny pontot érintett volna a vizsgálat eredménye. Na most a Simon ellenőrző rendszer is ilyen, tökéletesen látszik a szomszédok aktivitása is, mégis évek óta semmi nem történik...
 #119469  Szerző: LuciFerko

kukac írta:Van egy sztori, a helyi vízközmű szolgáltató füstgépeket szerzett a csatornahálózat illegális bekötéseit ellenőrizendő.... Amikor végig kergették a füstöt néhágy utcányi szakaszon, akkor leállították a projektet, mert túl sok érzékeny pontot érintett volna a vizsgálat eredménye. Na most a Simon ellenőrző rendszer is ilyen, tökéletesen látszik a szomszédok aktivitása is, mégis évek óta semmi nem történik...
Szerbia kicsit más téma azért. :)
 #119463  Szerző: kukac

Van egy sztori, a helyi vízközmű szolgáltató füstgépeket szerzett a csatornahálózat illegális bekötéseit ellenőrizendő.... Amikor végig kergették a füstöt néhágy utcányi szakaszon, akkor leállították a projektet, mert túl sok érzékeny pontot érintett volna a vizsgálat eredménye. Na most a Simon ellenőrző rendszer is ilyen, tökéletesen látszik a szomszédok aktivitása is, mégis évek óta semmi nem történik...
 #119456  Szerző: AudioSonicCR200W

Nálam a kiskőrösi adójuk (91,7 MHz) a lakásban ugyan szól, de kocsival hallgatva (ama talajszint feletti magasságban) meg se mukkan. :mellow:

Otthon csak alapos DX-es próbálgatások által sikerült elérnem, hogy viszonylag "tisztán" bejöjjön (minél kevesebb sistergéssel):
fogtam egy magányos VHF-dipólt, és horizontálisan a szekrény tetejére helyeztem, melyet hozzáillesztve a tunerhez, északra, azaz nem éppen egyenesen Kiskőrös felé irányítottam. Mégis, ezzel a megoldással a szobán belül is szól, bár van némi zaj a vételben.

Mivel mindez mégsem ad kellőképpen kielégítő vételt -habár szükségmegoldásnak jó volt-, ezért a padlástérben lévő, eddig nem használt VHF TV-antennát vertikálisan, nyílegyenest az említett város felé irányítottam, és rendes koax-kábellel összekötve a rádióval, láss csodát, egész rendesen szól! :yes: Már megint, mire nem jó egy TV-antenna... :D

A jelet -direkt erre a célra- egy kínai analóg hangolású no-name készülékkel veszem, amelynek az érzékenysége 5/5-ös (tudom, az ember a sajátjaival mindig elfogult), de a szelektivitása 1/5-ös(!) -ha egy skálán kellene osztályoznom. Mégis, ezzel a készülékkel kellően erős jelnél -oda se neki szelektivitás-, tisztességesen bejön minden!

Ez most azért került ide, mert épp Kiskőrös felé haladva a kocsinak a gyári, egyébként minőségi -és persze szintézeres- rádiójával még Kiskunhalason is belevert a 91,5 MHz-es Pannon Rádió, holott ha valaminek rendes szelektív vevője van, akkor az az. (Szerintem itt már nem is készülék tehet róla, hanem a határon túli ország nem tartja be a nemzetközi szabványokat.)

Egyébként Tompától északi irányba haladva, mint ahogy az oldalukon a térkép is jelzi,
http://www.katolikusradio.hu/?m_id=6
a kisszállási körforgalomig -autóval- nem jön be semmi, és egészen Balotaszállásig (légvonalban 10 km-re délre Kiskunhalastól) élvezhetetlen a vétel. Csak innentől kezd érthetővé és egyáltalán normálisan kivehetővé válni ez a rádió. De ez alatt végig belecsapkod a Pannon Rádió...
(Mondjuk, annak idején a 92,9 MHz kiskunhalasi Party FM-mel is "összeért" az egyik szabadkai adó, a 92,5 MHz-es Újvidéki Rádió.)

Tehát kellő magasságból, a térkép által nem jelölve, még vehető Tompán is a Katolikus Rádió, bár kell vele egy kicsit küszködni. 8-)
 #118747  Szerző: mihalylovics

Ma jártam Vácon, leteszteltem mindent egy telefonnal (Sony Xperia Ion egy régebbi Spirit FM-verzióval). :)
Beigazolódott, hogy ez a 87.9 elég gyenge. Annyira, hogy a belvárosban, telefonnal, még ha 88.1-en nem is, de 88.15-ön tökéletesen jött mellette az Info (még az RT is lejött!), ott már nyoma se volt ennek a "zavaróállomásnak".
Egyébként az elején azt hittem, a 87.9 helyi műsort ad, mert a 102.1-en (tökéletesen jött) miseközvetítés ment, míg a 87.9-en zene. Hallgattam egy ideig, majd bemondják, hogy műszaki hiba miatt zenét sugároznak, nemsokára folytatják a műsort, és arra kérték a hallgatókat, addig hallgassák az adást az interneten. Szerintem nyugodtan javasolhatták volna, hogy hangoljanak a pestire :)
 #118663  Szerző: pgabor

Vidéken azért esnek ki, mert nem vállalnak be főbb dolgokat amit a pályázat előír. Hírműsor szám esetén mindig 0 pontot kap, az ismétlések aránya is magas, a helyi műsorok aránya szintén 0. Feltételezem ennek főleg anyagi okai vannak.
Ezeket a rádiókat inkább az idősek hallgatják, nekik is szánják a műsorok nagy részét, pl. a nagymamám is hallgatja a Kossuth mellett.
Ivoa írta:
adminisztrator írta:és mi a garancia arra, hogy a 94.2 megmarad?

több évet vártak arra, hogy legyen budapesti frekijük, mert nem tudtak olyan nyertes pályázatot írni, ami megfelelt volna ennek a tematikának. csak a rádió extrém megvásárlásával sikerült így is. bár most már más szelek fújnak, sorra veszítenek vidéken a tartalmasabb műsort ígérő rádiókkal szemben.

egyébként délvidéken sem megy a soruk: http://mariaradio.hu/hirek/7338
Az is érdekes volt 2005-ben, hogy a Mária miként lehetett egyáltalán az Extrém helyén egy teljesen más tematikával. Szerintem a Katrádió elég, mindent összegezve sokkal tartalmasabb, mint a Mária.

Amúgy is vidéken sorra hullanak. (Kiskőrös, Pécs, Kiskunmajsa, pl.) A nyugat-dunántúli hálózat meg önmagában nem is biztos, hogy megmaradna, ha Bp-en esetleg nem nyernének.
 #118660  Szerző: Ivoa

adminisztrator írta:és mi a garancia arra, hogy a 94.2 megmarad?

több évet vártak arra, hogy legyen budapesti frekijük, mert nem tudtak olyan nyertes pályázatot írni, ami megfelelt volna ennek a tematikának. csak a rádió extrém megvásárlásával sikerült így is. bár most már más szelek fújnak, sorra veszítenek vidéken a tartalmasabb műsort ígérő rádiókkal szemben.

Az is érdekes volt 2005-ben, hogy a Mária miként lehetett egyáltalán az Extrém helyén egy teljesen más tematikával. Szerintem a Katrádió elég, mindent összegezve sokkal tartalmasabb, mint a Mária.

Amúgy is vidéken sorra hullanak. (Kiskőrös, Pécs, Kiskunmajsa, pl.) A nyugat-dunántúli hálózat meg önmagában nem is biztos, hogy megmaradna, ha Bp-en esetleg nem nyernének.
 #118657  Szerző: mihalylovics

Ivoa írta:
csokie írta:az a dömösi pár wattos adó a máriának, van vagy 800 watt is, de így is csak max 5km-es a vételkörzete, ráadásul olyan erős a faluban, hogy az analóg tv-be, rádiókba is mocskosul belever. RTL klub hangsávjában rendszeresen benne volt délutánonként. Szóval nem kell oda még egy zavaróállomás.
Jövőre úgyis újrapályáztatják az egész Máriás bagázst (Pest megyei vb-k + Komló).
(Pl. Komlón és Komáromban lazán a Katrádió lehet a befutó, Esztergomban és Vácott pedig a Lánchíd.)
A váci 94.1 csak úgy működőképes, ha ugyanaz megy rajta, mint a pesti 94.2-n, különben egymást zavarnák a köztes területeken, mint pl. Dunakeszin.
 #118650  Szerző: Snake

Ivoa írta:
csokie írta:az a dömösi pár wattos adó a máriának, van vagy 800 watt is, de így is csak max 5km-es a vételkörzete, ráadásul olyan erős a faluban, hogy az analóg tv-be, rádiókba is mocskosul belever. RTL klub hangsávjában rendszeresen benne volt délutánonként. Szóval nem kell oda még egy zavaróállomás.
Jövőre úgyis újrapályáztatják az egész Máriás bagázst (Pest megyei vb-k + Komló).
(Pl. Komlón és Komáromban lazán a Katrádió lehet a befutó, Esztergomban és Vácott pedig a Lánchíd.)
Nembánnám ha üresen maradna pár környékbeli frekijük, mert nálam 5 frekin jön......
 #118647  Szerző: markfelt

és mi a garancia arra, hogy a 94.2 megmarad?

• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 72