RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#167617  Szerző: altermanus

Alinda - Gundel Takács Gábor - YouTube
Sok hülyeséget összeírtam, itt amióta aktívan használom a fórumot a médiával kapcsolatban, meg minden, de ez most az őszinte véleményem.
1) Tökéletesen egyet tudok érteni GTG-ral, mert úgy gondolom, hogy van az a pont - nem csak a médiában, hanem más munkahelyeken is -, hogy beleszólnak egy ember munkájába nem biztos, hogy azt jónak, elfogadhatónak találja.
2) Sosem hallottam politizálni Gundit és aki politikai mondanivalót keresne benne az inkább határolódjon el attól, hogy megnézze a 43 perces adást.
3) Sok minden kérdést fel vett bennem. Akkor mikor az egyik játékszervezőt (nem emlékszem hol van, és arra sem milyen titulusa volt az emberkének aki kirugtak és Gundi megingott, hogy ,,menjek, ne menjek?"), akkor vajon, miért nem mondta azt, hogy ,,köszönöm, én ebből többet nem kérek"!
4) Miért olyannak kell mennie, aki már több évtizede ott van? (költői kérdés) Azért, mert akivel nincs velük egy nézeten annak zsupsz, és már kint is van a lába, a derekával együtt, és a fenekére esve jól gondolja, hogy már ideje volt...
5) Az megint Gundi mellett szól, hogy nem foglalt álláspontot, ez a helyes, ezt tartom jónak, és valószínű, egy politikai kérdésben én is ezt tettem volna.
#Csak egy példa: van egy helyi blogom, alattam látható a neve. Mikor kérdezik, hogy mi a véleményem az intézkedésről, akkor csak annyit mondok, ,,Nekem teljesen mindegy mi történik, hogyan és miért, mert akkor sem lesz több pénzem, ha igen mondok, és akkor sem ha nemet". Meg kell őriznem a függetlenségemet bármi áron, még akor is ha azzal vádolnak, hogy én vagyok a Simicska egyik embere, mert mindenki higgyen amit akar, én tudom az igazságot.#
Még azt hozzátenném, hogy én így nem biztos, hogy bírtam volna a strapát, mint a Gundi, de nem is rólam van szó az adásban. Minden tiszteletem előtte, és innen üzenem neki, hogy csak így tovább.
Utólag még eszembe jutott valami: Én most már ott tartok, hogy akar a franc újságíró lenni. Én mindig Riporter, Blogger, vagy Publicista akartam lenni.
- Publicista azóta nem akarok, mióta Bayer Zsolt nevét ismerem.
- Riporter azóta nem akarok lenni, mióta a 444 újságírójának kezéből kicsavarták a telefont, és kitörölték a képeket.
Még Blogger vagyok, de ha azzal a szóval is történik valami, akkor tuti abba hagyom az egészet, és Rendszergazda leszek egy MASZEK cégnél... Még van 11 hónap, és úgy gondolom, hogy még mindig van lejjebb, bár már szerintem kilyukadtunk a föld másik felén...
 #167284  Szerző: noartist

LuciFerko írta:
Wolfman írta:Jól értem, te koreaiul tanulsz? Elég érdekes módját választottad ennek :D
Néha vannak ilyen perverzióim :D És ez épp elég egzotikus térség, az a durva, hogy így már jobban meg is értem az ottani gondolkodást... nagyon durván benne van a kulturájukban az erős alá-fölé rendeltség. Délen is sokáig elnyomó rendszer volt.
Én azért örülnék, ha a seggükön maradnának mindkét oldalon.
Csúnya vége lehet ennek a kedves kultúrának- ránk nézve is.
 #167280  Szerző: LuciFerko

Wolfman írta:Jól értem, te koreaiul tanulsz? Elég érdekes módját választottad ennek :D
Néha vannak ilyen perverzióim :D És ez épp elég egzotikus térség, az a durva, hogy így már jobban meg is értem az ottani gondolkodást... nagyon durván benne van a kulturájukban az erős alá-fölé rendeltség. Délen is sokáig elnyomó rendszer volt.
 #167276  Szerző: Wolfman

Jól értem, te koreaiul tanulsz? Elég érdekes módját választottad ennek :D
 #167273  Szerző: LuciFerko

Rájöttem, hogy amit Észak-Koreai híreket angolul mondanak, csak egy része az eredetinek. Ugyanis a koreai nyelv tele van olyan dologgal, ami más nyelvben nincs meg. Pl a tiszteletnek 6!!! fokozata van! És még sok más, ami nem jön át az angol szövegen.

pl.: Kim Jong Un meglátogatott egy disznófarmot.
https://www.youtube.com/watch?v=zN1r6xvdqVU

Ott van a szöveg is, Google Translatébe bemásolva szépen kijön fonetikusan.

"gyeong-aehaneun choegolyeongdoja gimjeong-eundongjikkeseo joseon-inmingun hang-gong mich banhang-gong-gun 4wol22iltaecheondwaejigongjang-eul hyeonjijidohasiyeossda
Korea Néphadsereg elsőszámú vezetője, (joseon-inmingun) Kim Jong Un elvtárs (dongji) helyi útmutatást adott a Taekcheon disznó farmon. Vastagon dőlten a "kkeseo" tiszteletképző.
https://terebess.hu/keletkultinfo/nyelv8.htm

(pyeong-yang 4wol 23ilbal joseonjung-angtongsin)
Phenjan, 4. hónap 23. nap, koreai központi hírügynökség. Chosun = É. Korea joseonjung = É. Koreai)

joseonlodongdang wiwonjang-isimyeo joseonminjujuuiinmingonghwagug gugmuwiwonhoe wiwonjang-isimyeo joseon-inmingun choegosalyeong-gwan-isin uli dang-gwa gugga,gundaeui choegolyeongdoja kimjeong-eundongjikkeseo gwahaghwa,hyeondaehwa,jib-yaghwaga nop-eun sujun-eseo silhyeondoen joseon-inmingun hang-gong mich banhang-gong-gun 4wol22iltaecheondwaejigongjang-eul hyeonjijidohasiyeossda."

A Koreai Munkapárt elnöke, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Államügyi Bizottságának 1. számú elnöke, a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Főtábornoka, a tisztelt Kim Jong Un elvtárs útmutatást adott a Koreai Néphadsereg (joseon-in mingun) Taekcheon-i disznófarm telephelyén.
Az angol fordításban sokszor elintézik annyival, hogy "Respected Kim Jong Un" vagy "Supreme Leader Kim Jong Un"

Kész, ezek a koreaiak hülyék. Mindkét oldalon, akkora StackOverlowExceptiont dobott az agyam, hogy csak na. Ilyen bonyolult nyelvet még nem láttam... Fenét a magyar a nehéz... A koreai!
 #167272  Szerző: altermanus

altermanus írta:Mivel hiba került a rendszerbe, és egy korábbi mentésben nem volt benne az én kérdésem, akkor ismét felteszem :)
Mi alapján készítik azokat a statisztikákat az ABN NIELSEN, meg a SONDA IPSOS? Felhívja az embereket, hogy
- Jó napot kívánok milyen médiumot olvas, néz, hallgat?
- Jó napot! Magyar Narancs, RTL Klubbot, Civil rádió!
- Kössz! Visszhall!
Tehát nekem ez egy kicsit valószerűtlen, megmondom miért?
Többek között azért, mert se egy weboldalon, se telefonon nem kerestek ilyen kérdéssel. Vagy nem mindenkit kérdeznek meg? Vagy mégis hogyan működik? Nem értem!
Igen felmentem a honlapjukra, igen láttam, olvastam de nem értem!
előre is elnézést kérek, ha valakit sért, vagy elege van belőlem, de ha valaki tudni szeretne valamit akkor kérdez mint Ábel!
Rádiós hallgatottságmérés
Megkaptam a kérdésemre a választ..., köszönöm google :ayfkm:
A hazai rádiós piac jellegzetességei alapján, a célul kitűzött egységes mérés a költségek optimalizálása mellett, a „day after recall” módszertannal és a telefonos adatgyűjtéssel teljesíthető leginkább.
és
megfelelő, egyforrású adatgyűjtési módszer, ahol mindenkinek egyenlő esélye van a mintába kerülni
1. Mint írtam engem soha senki nem kérdezett
2. Most már értem Miért az RTL a legnézettebb csatorna országosan... (a rádiókról nem nyitok vitát, szerintem már így ennek tudatában felesleges)
 #167243  Szerző: altermanus

Mivel hiba került a rendszerbe, és egy korábbi mentésben nem volt benne az én kérdésem, akkor ismét felteszem :)
Mi alapján készítik azokat a statisztikákat az ABN NIELSEN, meg a SONDA IPSOS? Felhívja az embereket, hogy
- Jó napot kívánok milyen médiumot olvas, néz, hallgat?
- Jó napot! Magyar Narancs, RTL Klubbot, Civil rádió!
- Kössz! Visszhall!
Tehát nekem ez egy kicsit valószerűtlen, megmondom miért?
Többek között azért, mert se egy weboldalon, se telefonon nem kerestek ilyen kérdéssel. Vagy nem mindenkit kérdeznek meg? Vagy mégis hogyan működik? Nem értem!
Igen felmentem a honlapjukra, igen láttam, olvastam de nem értem!
előre is elnézést kérek, ha valakit sért, vagy elege van belőlem, de ha valaki tudni szeretne valamit akkor kérdez mint Ábel!
 #167190  Szerző: IstvánB

On-Ear kivitel megfizethetőbb. Rettentő strapabíró és kiváló hangja van. De ismerettségi körömben sok Sennheiser van, olcsóbb drágább, legnagyobb baj max a kábellel volt, ami szerencsére cserélhető. Szerintem próbálj ki párat.
 #167184  Szerző: djlacee

IstvánB írta:Szerintem egy Sennheiser Momentum lenne a legjobb számodra. Enyém már 3 éves.
Hát annak bizony van ára :shock:
 #167176  Szerző: IstvánB

Szerintem egy Sennheiser Momentum lenne a legjobb számodra. Enyém már 3 éves.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 541