RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#2317  Szerző: Pasa

Két apró pontosítás:
Chriss írta:Dan előbb volt (1987)
1986 július 1-jén indult a 100,5-ön.
Chriss írta:a Juvétól pedig elvették a 93.9 Kab-hegyi frekvenciát, ezzel iszonyú csapást mértek rá, hiszen Ny-Mo-on eddig szinte akadálytalanul terjedt, illetve sugározták is...
Igenám, de lényegében 4 évig ajándékba kapták, amivel milliárdokat kaszáltak. A 93,9-et ugyanis nem pályázaton nyerték, hanem haveri alapon szerezték meg. A végén meg örülhetett a Juventus, hogy a 89,5-ön legalább maradhattak, mert az sem volt biztos (mivel szintén "ajándékba" kapták).
 #2286  Szerző: Nyúz

LuciFerko írta:Szerintem egyértelmű: ne akarjon mindneki minenkinek megfelelni, a format rádiózásé a jövő! Akár tetszik akár nem, ezt be kell látni.
Mondjuk ha ez sokaknak nem tetszik, akkor nem biztos, hogy ez a jövő. Esetleg, ha létezik egy mindenkinek tetsző format. :)
 #2285  Szerző: Nyúz

Zolee(ractive) írta:
ÍPont az a legnagyobb baja a magyar rádiózásnak még mindig, hogy mindegyik ki akar szolgálni mindenkit!
Ez rendben van, de én nem is azt írtam, hogy egy rádiónak mindenkit ki kell szolgálni, hanem inkább úgy értettem, hogy kevés az olyan ember, aki csak rockot, vagy csak funky-t hallgat. Pl. én is zenei "mindenevő" vagyok, pláne, ha csak háttérrádiózok - márpedig az emberek többsége így hallgat rádiót.
Az a baj, hogy az általad leírt koncepció éppenséggel egy percig sem létezett, sőt, azóta egyre kevésbé. Bocsi, de milyen koncepció az, hogy külföldiből csak 80-as 90-es, magyarból viszont még a múlt heti zene is jöhet?
Nem akartam ezért külön kommentelni, de az előbb hallottam Avril Lavórt... Hát igen. A magyarokat még csak meg lehetne magyarázni, hogy a 80as évekből azért nem maradt fenn a műsor jó 20-40 százalékát lefedő mennyiségű anyag, ezért dobjuk be a maiakat is, de tény, hogy becsúszik már a közelmúlt is helyenként. Nem tudom, nem voltam soha zenei szerkesztő, ehhez nem értek. Ugye Juve most 18-35 nők, családok, ha jól tudom. Lehet, hogy ez nagyobb hangsúlyt kap, és nem lehet egyértelműen rámondani a stratégiára, hogy "márpedig mi jusztse játszunk 2000-nél frissebb dalokat.
Somogyi műsoráról meg hallgatóként azt tudom mondani, hogy számomra az teljességgel elfogadható, sőt még érdekes is, ha egy "tematikus" adón azért elfőordulnak olyan műsorok, amelyek az adó határain túl tekintenek.
(Balogh Tamás) Amikor hallgattam, a megszólalások minősége és összetétele erre engedett következtetni. Hogy pontosabb legyek: nem azt akartam mondani, hogy napokkal előtte lett felvéve... szóval inkább "csúsztatott élő"-re gyanakszom...
Az persze lehet. Már csak azért is, mert viszonylag sok telefonálóval operál.
 #2281  Szerző: LuciFerko

Szerintem egyértelmű: ne akarjon mindneki minenkinek megfelelni, a format rádiózásé a jövő! Akár tetszik akár nem, ezt be kell látni.
 #2277  Szerző: Zolee(ractive)

Ízlések és pofonok, ugye. Azért akármelyik rádióról is beszélünk, többeket kell kiszolgálni, nem csak téged.
Pont az a legnagyobb baja a magyar rádiózásnak még mindig, hogy mindegyik ki akar szolgálni mindenkit! (tisztelet a kivételnek) Egyre kevesebb olyan ember van, aki elviseli az ilyen zagyván egymás mellé pakolt zenéket. Aki a rockot szereti, keres egy rockadót (jobb esetben mondjuk a PontFM-et, rosszabb esetben egy netes tematikus "zenegépet"), aki a clubzenéket, az egy ilyen adót (szerencsére ilyen is van már, ugye RiseFM), stb. stb. Ha szabad ilyet mondani, divatba jött, hogy az embereknek van zenei ízlése, és jobb helyeken divatba jött már az is, hogy tematikus zenei adók indulnak. (az interneten pl. már mindenképpen hódítanak)
Ez éppenhogy nem koncepciótlanság. 80-as, 90-es zenék. Ebben értelemszerűen nincsen benne az új megjelenés. Mondjuk kiváncsi vagyok, meddig fog ez kitartani, hiszen ugye a Sláger is kezte a 60-asokkal, aztán szép lassan kitolta magát a mostani zenékig. Talán a Juventust ebben az fogja megállítani, hogy nem akarnak visszamenni arra, amiről nemrég megújultak. Azt akkor láthatták, hogy az "ugyanazt játszuk, mint a többiek" nem nyerő.
Az a baj, hogy az általad leírt koncepció éppenséggel egy percig sem létezett, sőt, azóta egyre kevésbé. Bocsi, de milyen koncepció az, hogy külföldiből csak 80-as 90-es, magyarból viszont még a múlt heti zene is jöhet? De mostanra a Michael Gray lejátszásával pl. már nemcsak magyarból csuszannak be 1-2 éves zenék. És akkor az új Somogyi-féle műsorról még nem is beszéltünk... Szóval milyen koncepció is ez?
Hogy jó, abban egyetértünk. Hogy nem élő, azt miből gondolod? (lásd: aktuális közlekedési hírek vannak benne)
Amikor hallgattam, a megszólalások minősége és összetétele erre engedett következtetni. Hogy pontosabb legyek: nem azt akartam mondani, hogy napokkal előtte lett felvéve... szóval inkább "csúsztatott élő"-re gyanakszom...
 #2276  Szerző: Nyúz

Zolee(ractive) írta:Én pl. amiért nem bírom hallgatni a Juventust:
Számomra sértő, hogy pl. Tom Pettyt, az R.E.M.-et, a Status Quo-t, tehát a rendes zenéket egy kalap alá veszik Baby Gabival, a Kozmix-szal, Kozsóval, stb. merthogy annyi jó zene van... Igen, rengeteg jó zene van, sok-sok elő is fordul náluk, de a legpocsékabb zenékkel együtt.
Ízlések és pofonok, ugye. Azért akármelyik rádióról is beszélünk, többeket kell kiszolgálni, nem csak téged.
Zolee(ractive) írta: Szintén koncepció nélküliségre utal, hogy Micahel Gray Weekend-jét pl. játsszák, de a legújabb megjelenéseket nem. Jövőre már játszani fogják az idei számokat is, vagy hogy van ez?
Ez éppenhogy nem koncepciótlanság. 80-as, 90-es zenék. Ebben értelemszerűen nincsen benne az új megjelenés. Mondjuk kiváncsi vagyok, meddig fog ez kitartani, hiszen ugye a Sláger is kezte a 60-asokkal, aztán szép lassan kitolta magát a mostani zenékig. Talán a Juventust ebben az fogja megállítani, hogy nem akarnak visszamenni arra, amiről nemrég megújultak. Azt akkor láthatták, hogy az "ugyanazt játszuk, mint a többiek" nem nyerő.
Zolee(ractive) írta:"Balogh kolléga" műsora nem tűnt rossznak, mikor belehallgattam, a Danubius, Sláger vagy MR2-féle műsorvezetésekhez képest kifejezetten jó, csak kár, hogy nem élő...
Hogy jó, abban egyetértünk. Hogy nem élő, azt miből gondolod? (lásd: aktuális közlekedési hírek vannak benne)
Zolee(ractive) írta: Viszont: az felháborít, hogy délután 5-kor véget ér a műsorvezetés, emberi szó legközelebb másnap reggel hangzik csak el.
Hát ugye mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér... De különben is, hatkor még van egy hírblokk! :)))
(amúgy egyetértek, szerintem is praktikus volna 7-8 óráig ember, mert mégiscsak 6-kor, 7-kor még bőven autózik haza a nép.)
 #2273  Szerző: LuciFerko

Emlékszem mielőtt megszűnt a 93.9 volt egy ilyesmi spot:
"Eddig a 93.9-en hallgattad a Juventust? Szper! De ezek után tekerj a megújult krisztálytiszta 810-re" azt kb 1 év mulva azis megszűnt :D
Emlékszem pont Apukám Világa ment mikor a 93.9 átávltott Petőfire.
 #2269  Szerző: t

meg hát sose virágzott annyira az amatőr DX, mint amikor délkelet-magyarországon mindenki a 89.5-öt vadászta :D
 #2267  Szerző: Chriss

én is a 94-95-97 közötti időszakra szavazok!
egy kis pontosítás, Dan előbb volt (1987), mint Juve (AM 1989, FM 1993), de az igaz, hogy 94-95-ben a Juve volt az első "országos" (igazából törvényileg sosem volt országos) format rádió, ami kimondottan top40-es zenéket nyomott, tematika és szigorú koncepció alapján és lenyomta, kivégezte az akkori konkurenciát! a 90-es évek végére nagyon jól ment a szekér anyagilag is, soha nem látott osztoszkodás és fizetési ráta volt a jellemző a Juvéban...

de 97 körül közbeszólt a politika, hiszen a Magyar Rádió megvált a Dan-tól, lehetett pályázni frekvenciára és indult 2 országos csatorna is! így lett a Dan önálló, megalakult a Hungária Rádió (Sláger néven, szerencsére), a Juvétól pedig elvették a 93.9 Kab-hegyi frekvenciát, ezzel iszonyú csapást mértek rá, hiszen Ny-Mo-on eddig szinte akadálytalanul terjedt, illetve sugározták is... a változások elsősorban a Danubius-nak kedveztek, amely ismételten piacvezetővé vált, tulajváltáson ment keresztül (akkoriban Búza, Boros, Rókusfalvy, Rónai is tulaj) és a Sláger felemelkedésére még 2002-ig várni kell, azóta viszont veri a nagy konkurenseit....
és igaz, hogy 97 után számos húzóerő távozott a Juvéból, műsvez szinten, nem bízva a folytatásban, illetve jobban bízva más igéretekben...
 #2265  Szerző: LuciFerko

amúgy ha az angoloknál, románoknál továbbra is igen népszerű a KH akkor itt miértnem az? USÁról ne is beszéljünk.. :)
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 260