RADIOSITE Fórum

• Informatika

#65192  Szerző: lali87

LuciFerko írta:
Ghee írta:
Gyurii91 írta:Nem tudom mire jó ez a nagy sávszél...

Torrentezésen kívül semmire, a torrent meg mindenhol tiltva van.
Mondjuk, ha multitask dolgozol valamin, közben töltesz le és fel...stb. Hidd el 20/10Mbps ma már jól jön, ahogy a weboldalak és az alkalmazások valamint az adatátviteli rendszerek rohamosan fejlődnek. Van élet a torrenten túl is, átlagfelhasználásra a 5/1Mbps is elég, de képek videók feltöltésekor már ez sem túl európai.

Aztán van a ló túloldala is nagy letöltési sávszél és Mbit alatti feltöltés - ez egyenlő a használhatatlan internetkapcsolattal. Pl. a T-Home nehezen rugaszkodik el ettől.
naigen, 15 megás netem van, de az up csak 0,9 mb :gülü2:
Az arányos sebességű netkapcsolat le még csak-csak de fel miért csak 2Mbit???
Kép
:x Lefele akkora a sávszél, hogy alig győzi a winyó, ha töltök le valamit....felfele meg 0-a.
Miért nem lehet 20/10, 50/25Mbites csomagokat csinálni ennek a 100Mbites fíberpowernek semmi értelme normál usereknek lefele gyors felfele meg csak a töredéke az ígértnek :-(
 #65191  Szerző: LuciFerko

Húúúúúú. Előbb elfelejtettem, hogy az 1 TB-s külső vinyó rá van kötve a laptopra, és jól lerántottam az asztalról. Akkor elkezdett "nyögni", gép nem is látta. Kikapcsoltam, majd be és jó lett. a HD Sentinel szerint hibátlan. Biztos ez? :S Az ütő megállt bennem. Rajt figyel 532 GB elég fontos adat....
 #65190  Szerző: markfelt

Szerintem az Ubuntu Linux-al járnál jól mindkét esetben, de viszi mind2 a Win7-et...
 #65189  Szerző: IstvánB

Elsőn is megy, csak az Aerot nem tudod bekapcsolni.
 #65179  Szerző: mimi

A másodikra nyugodtan, az elsőn nem erőltetném.
 #65175  Szerző: donder

Szerintetek ezekre a konfigokra mehetne Win7? :)

1. gép:

300W Q-Technology táp
ASRock K7S41GX Alaplap
-> VIA-s chipkészlet
AMD Athlon XP 1 GHz. 32 Bit
1Gb. DDR-1 RAM
Inno3D N-Vidia GeForce MX-440 with AGP 8x 128 Mb.
120 Gb. Maxtor DiamondMax 9 ATA (Ebből 20 Giga Particionált a rendszerre)
Jelenlegi Oprendszer: WinXP Prof. 32 (gyors)

2. gép

(???) táp, 275 Watt (Minőséginek látszik, működik)
IBM ThinkCentre LMZY9LF
Intel Pentium 4 3,0 GHz
1Gb. DDR1 RAM (Kingmax)
Integrált 128 Mb. VGA Intel
200 Gb. Seagate SATA
Jelenlegi Oprendszer: -

:blush:
 #64537  Szerző: LuciFerko

Ghee írta:

Mondjuk, ha multitask dolgozol valamin, közben töltesz le és fel...stb. Hidd el 20/10Mbps ma már jól jön, ahogy a weboldalak és az alkalmazások valamint az adatátviteli rendszerek rohamosan fejlődnek. Van élet a torrenten túl is, átlagfelhasználásra a 5/1Mbps is elég, de képek videók feltöltésekor már ez sem túl európai.

Aztán van a ló túloldala is nagy letöltési sávszél és Mbit alatti feltöltés - ez egyenlő a használhatatlan internetkapcsolattal. Pl. a T-Home nehezen rugaszkodik el ettől.
naigen, 15 megás netem van, de az up csak 0,9 mb :gülü2:
 #64535  Szerző: Ghee

#64526  Szerző: mimi

donder írta:Nehogy azt hidd hogy annyira gyors a sulis net.. Ez csak névleges mérés, sé a kapcsolat sebességét méri, de a tényleges egy személyi számítógépre eső fizikai sebesség nagyon kicsi!! AZ én sulimban is ez a szolgáltató, és a facebook be sem jön, csak az adminisztrátor cimborám gépén..
Nemár... :) Ez tényleges fizikai sebességet mér, egy adatcsomagot tölt le és fel. Az meg nem a hálózatüzemeltető (NIIFI) reszortja, hogy az egyes intézményeken belül mit korlátoznak. Nálunk az egyetemen párezer gépet szerintem használnak egyszerre, mégis 8-10 Mbyte/s (nem Mbit/s) átviteli sebességgel töltök fel és le, amikor szükség van rá :)
 #64519  Szerző: Cicoo

Jobb helyeken nincs.. :roll:
donder írta:Nehogy azt hidd hogy annyira gyors a sulis net.. Ez csak névleges mérés, sé a kapcsolat sebességét méri, de a tényleges egy személyi számítógépre eső fizikai sebesség nagyon kicsi!! AZ én sulimban is ez a szolgáltató, és a facebook be sem jön, csak az adminisztrátor cimborám gépén..
A középsulikat nem közvetlenül az optikai hálózatra kötik rá..
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 330