RADIOSITE Fórum

• Rock FM 95.8

#154334  Szerző: mihalylovics

szabogabor10 írta:
LuciFerko írta:Scrollban vagy tagolással megy?
Tagolással.
ráadásul olyan szarul, ha egy előadó neve hosszabb mint 8 karakter, a vége egyszerűen lemarad. ilyen módon jött létre pl. a Metallic, ill. a Tankcsap együttes :D
 #154333  Szerző: szabogabor10

LuciFerko írta:Scrollban vagy tagolással megy?
Tagolással.
 #154332  Szerző: LuciFerko

Scrollban vagy tagolással megy?
 #154331  Szerző: markfelt

Most kiírja a dalcímet az RDS. Ez az a funkció, amit minden rádiós műszaki vezető, illetve programigazgató kipróbál, mert "milyen jó már", aztán rájönnek, vagy valaki elmondja nekik a hátrányait, és akkor maradni fog majd a statikus ROCK95.8.
 #154330  Szerző: dkemeny77

Idézném kedvenceim...

nem lesz országos vagy kicsit nagyobb vattal teljesítménnyel nyomna az ado kicsit oda tehetné magát a rádió is a vétel és a vételi minőség meg főleg
és nem, nem a spatak. :smoke:
ájemszorry, de élesben.... (mehogy - nincs korlátlanos netem....) -Vidd e joton hifin.... má kécce kopogott a szomszéd.... na seb baj... előre...
Meg ez...
Valami kalóz cucc? Szlovákul pofáznak a frekin!!
Vagy errefelé érjük be záraivámosival?
Hol van a rock rádió?
Mára szerintem leoltom az internetet, marad a skandináv lottó :blush:
 #154325  Szerző: szabogabor10

Megint változott a PS: Rock95.8 és az éppen játszott szám előadója, címe váltakozik. Ez gyenge vétel esetén érdekes karaktereket szül.
Még BP-n belül is vannak helyenként problémák a vétellel, kíváncsi vagyok, jövő héten tényleg lesz-e változás.
 #154324  Szerző: LuciFerko

Ma már kicsit bevállalósabb zenék mennek :yeah:
 #154321  Szerző: LuciFerko

Valahogy a tipikus magyar rádiós betegségek itt is előjönnek. Nincs konkrét koncepció, nincs markáns arculat.
De bízok benne, hogy az első hetekben kialakul minden!
admin írta: Ne legyen káoszrádiózás,
Az máshol van. :troll: :troll: :troll:
 #154318  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta:Mikrofonokat jól beállítani, BED-et lejebb húzni... :gülü2:
Mondjuk a hírek esetében tényleg nemártana(a magasakat meg pláne :troll: ). :|
 #154313  Szerző: markfelt

dkemeny77 írta:Admin Úr!
Így, hogy a rádiót már nem védi az a bizonyos
első nap
igazán kíváncsi lennék szubjektív véleményére. :chinese: :smoke:
Ez kedves, de nem akarok okoskodni, meg nem is értek hozzá (rocker sose voltam, rádiós meg soha többet nem leszek), úgyhogy mégiscsak visszafogott maradnék. Alapvetően tetszik a koncepció és szerintem igen tapasztalt, tehetséges rádiósokat sikerült leigazolni, valamint úgy gondolom, hamar kiforrja magát. Éppen ezért szánom építő jellegűnek a kommentemet - meg mert sokszor fel sem tűnik valami szarság belülről, ez a tapasztalatom.

1) Annak ellenére, hogy abban hiszek, hogy egy rádió legyen kiszámítható egész nap, és szolgáltassa lehetőleg ugyanazt a zenei és egyéb minőséget, úgy gondolom, hogy a rockzene egy különleges állat. Ha valamit rockrádiónak hívunk, akkor nem ártana a lehető legszínesebben bemutatni ezt a műfajt, mert amilyen kemény a rock keménymag külseje (bocs a sztereotípiáért), olyan érzékeny a lelke. Legyen egy 06-18-ig tartó, 12 órás kommersz sáv, ahol "kereskedelmi rádiósan" aratunk, a maradék 12 órában pedig szolgáljuk ki a rétegigényeket. Szerintem azzal nyerne a rádió, ha az alternatívára vágyó, rockzenére nyitott, de nem keményvonalas rocker hallgatókat el tudná csábítani napközben (ez szerintem most meglehet), este viszont a keményvonalasoknak (is) szólna. Fontos, hogy ennek a felosztásnak sokkal nagyobb lehet a presztízs-, mint a marketingértéke, de hosszútávon megtérül. (Tele van fikázással a Facebook oldal. Csalódnak a rockerek, mert Katy Perry megy. Ez előbb-utóbb a tulajdonosok csőrét is 'assza majd. A panaszok zöme az, hogy nem elég rock a Rock. Na, erre orvosság lenne, hogy "kedves hallgatóink, este kemények vagyunk, nappal nem. azért van ez, mert fenn kell valahogy maradnunk." A kommentek zöme intelligensen megfogalmazott kritika. Ezek gazdái megértenék ezt az érvelést is. De ugye nem ilyen a programming!)

Én úgy gondolom, hogy ez a keményvonalas rock szubkultúra, ez a közösség meghallgatná az unalmas interjút is este, ha a kedvenc gyerekkori előadója mesélne az életéről, és a death metal rajongó is meghallgatná a heti egy órás tematikus death metal műsort. Ebben a stílusban - mivel annyira szerteágazó - nem lehet olyat szolgáltatni, ami minden, rockzenére nyitott embernek valamennyire tetszik, aki Deep Purple-t szeret, az ritkán szeret Evanescence-t, akinek már Pink is rock, azt el fogja űzni egy Korn. Akinek meg a Korn a rockzene, azt Pink. Éppen ezért nehéz műfaj a Rock AC rádiózás, és éppen ezért értékelődnek fel ebben a formátumban a tematikus blokkok, kevésbé frekventált idősávokban.

Tehát a nappali kommersz, és amúgy szerintem most is tök jó zenei egyveleg után én az esti sávot ennek szentelném. Lehetne egy-két óra Vas Maya, meg szeretet hullámhossza, persze, de úgy este 8-9-10-től már mehetne valami "igazi rock" is, hogy aki "bomol", hogy mekkora nyál ez a rádió, annak is legyen valami, amit szerethet, és egyben illegitimálja a panaszát. A rockerek nappal is hallgatni fogják, mert a CD-iket úgyis unják már valamennyire, Katy Perryt majd elviselik, és nincs hova kapcsolni (ha viszont este sincs a szívüknek kedvesebb tartalom, akkor inkább leszarják az egész 95.8-at, és ez a márka nekik nemcsak nem jön majd be, de utálni is fogják). Az "átlagemberek" pedig este már nem fognak elkapcsolni, mert nincs hova. Maximum kikapcsolni (másnap meg vissza).

2) A reggel szar, a szereplők jók, de nincs koncepció. Nincsenek leosztva az ABC szerepek, rovatok, és a zene is rossz. Kovács Áron tűnik a falkavezérnek, de szinte csak ő beszél, és mindent, ami eszébe jut. Nincs pro-kontra-rekontra vita, pedig ez kéne. Ha Áron valamit bedob, Szili vágja rá, hogy mekkora baromság, Kisó meg tegyen igazságot. Ez kell a népnek, a (mű)balhé. Könnyedén, nem vérre. Ne legyen káoszrádiózás, mert az átlag hallgató is megérzi, hogy "hát, ez nem jó". Amúgy ma reggel már sokkal összeszedettebb volt a reggeli show, mint tegnap, tehát az irány jó.

Nehéz ügy a 81%-os magyar zene, a tulajdonosoknak biztos tetszik, a stáb "inkább rádiós, mint rocker" részének gondolom általában kevésbé, mindenesetre én 6-10 közt egy 50-50 arányt tartanék azért. A reggel mindig kiemelt sáv lesz, minden rádión, nem azt kéne elcseszni 100% magyar zenével, a 10-18 javára. Legyen 5 külföldi dallal kevesebb délelőtt-délután inkább, minthogy a reggel zeneileg gyatra legyen (két év múlva meg érdemes lenne kikönyörögni az NMHH-nál a csökkentést, előtte persze alaposan meggyőzve a tulajokat).

3) Nagyon meglepődtem a "Szeretet hullámhosszán" c. műsoron. Önmagában remek, Mayát is nagyon szeretem, de szerintem egy Jazzyn több keresnivalója lenne, mint egy Rádió Rockon. De mindegy, már a második napon kezdem megszokni.

Az, hogy tegnap Sláger Rádiós adásokat ismételtek, úgy tűnik, szerencsére csak egyszeri eset volt, mindenesetre tekintve, hogy elhangzott az "itt a Sláger Rádióban" mondat, akár jogi útra is terelhetné ezt az egészet a Sláger Rádió márka tulajdonosa. Ezzel nem érdemes játszani. Amúgy jó lenne, ha megtanulná a műsorvezető telefonszámokat és nem rontaná el hétmilliózással.

Tipp: 20-22 között szerintem elég lenne a szeretés, 22 után meg jöhetne pár tematikus rock magazin, mindig más-más irányzettal, akár hajnalig.

4) Nem tudom mit balfaszkodik az AH, de ez nagyon gáz, hogy elindult a rádió és nem lehet rendesen fogni még a fővárosban sem. Az is, hogy a második napon nincs stream, és az is, hogy csak 1014 főt bír. A technikán kéne a legkevésbé spórolni, ha meg minden lehetséges pénzt beleöltek, amit kellett, akkor ideje leordítani a beszállítók fejét. Tartós handicap lehet, ha az elején műszaki gondok vannak

Amit még nem értek: minden óra végén van valami olyan szignál, hogy "ez volt az XY". Minek lezárni egy olyan műsort, ami a következőben folytatódik? Elég lenne a termékmegjelenítés-záró, maximum.

Ja, és az RDS-t sem értem. Miért nem lenne elég statikusan az, hogy "ROCK95.8"? :)

Plusz, reggel ne legyenek altató dalok, és ideje lecserélni a FB covert is "hamarosan indulunk"-ról.

++: Kisó ne mondja már be minden közlekedési blokk végén, hogy "de a Rock Reggelnek zöld az út!", mert összetörök egy coca colás promóciós poharat.

Egyelőre ennyi jutott eszembe. Hajrá rock!
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 50