dkemeny77 írta:Admin Úr!
Így, hogy a rádiót már nem védi az a bizonyos első nap
igazán kíváncsi lennék szubjektív véleményére.

Ez kedves, de nem akarok okoskodni, meg nem is értek hozzá (rocker sose voltam, rádiós meg soha többet nem leszek), úgyhogy mégiscsak visszafogott maradnék. Alapvetően tetszik a koncepció és szerintem igen tapasztalt, tehetséges rádiósokat sikerült leigazolni, valamint úgy gondolom, hamar kiforrja magát. Éppen ezért szánom építő jellegűnek a kommentemet - meg mert sokszor fel sem tűnik valami szarság belülről, ez a tapasztalatom.
1) Annak ellenére, hogy abban hiszek, hogy egy rádió legyen kiszámítható egész nap, és szolgáltassa lehetőleg ugyanazt a zenei és egyéb minőséget, úgy gondolom, hogy a rockzene egy különleges állat. Ha valamit rockrádiónak hívunk, akkor nem ártana a lehető legszínesebben bemutatni ezt a műfajt, mert amilyen kemény a rock keménymag külseje (bocs a sztereotípiáért), olyan érzékeny a lelke. Legyen egy 06-18-ig tartó, 12 órás kommersz sáv, ahol "kereskedelmi rádiósan" aratunk, a maradék 12 órában pedig szolgáljuk ki a rétegigényeket. Szerintem azzal nyerne a rádió, ha az alternatívára vágyó, rockzenére nyitott, de nem keményvonalas rocker hallgatókat el tudná csábítani napközben (ez szerintem most meglehet), este viszont a keményvonalasoknak (is) szólna. Fontos, hogy ennek a felosztásnak sokkal nagyobb lehet a presztízs-, mint a marketingértéke, de hosszútávon megtérül. (Tele van fikázással a Facebook oldal. Csalódnak a rockerek, mert Katy Perry megy. Ez előbb-utóbb a tulajdonosok csőrét is 'assza majd. A panaszok zöme az, hogy nem elég rock a Rock. Na, erre orvosság lenne, hogy "kedves hallgatóink, este kemények vagyunk, nappal nem. azért van ez, mert fenn kell valahogy maradnunk." A kommentek zöme intelligensen megfogalmazott kritika. Ezek gazdái megértenék ezt az érvelést is. De ugye nem ilyen a programming!)
Én úgy gondolom, hogy ez a keményvonalas rock szubkultúra, ez a közösség meghallgatná az unalmas interjút is este, ha a kedvenc gyerekkori előadója mesélne az életéről, és a death metal rajongó is meghallgatná a heti egy órás tematikus death metal műsort. Ebben a stílusban - mivel annyira szerteágazó - nem lehet olyat szolgáltatni, ami minden, rockzenére nyitott embernek valamennyire tetszik, aki Deep Purple-t szeret, az ritkán szeret Evanescence-t, akinek már Pink is rock, azt el fogja űzni egy Korn. Akinek meg a Korn a rockzene, azt Pink. Éppen ezért nehéz műfaj a Rock AC rádiózás, és éppen ezért értékelődnek fel ebben a formátumban a tematikus blokkok, kevésbé frekventált idősávokban.
Tehát a nappali kommersz, és amúgy szerintem most is tök jó zenei egyveleg után én az esti sávot ennek szentelném. Lehetne egy-két óra Vas Maya, meg szeretet hullámhossza, persze, de úgy este 8-9-10-től már mehetne valami "igazi rock" is, hogy aki "bomol", hogy mekkora nyál ez a rádió, annak is legyen valami, amit szerethet, és egyben illegitimálja a panaszát. A rockerek nappal is hallgatni fogják, mert a CD-iket úgyis unják már valamennyire, Katy Perryt majd elviselik, és nincs hova kapcsolni (ha viszont este sincs a szívüknek kedvesebb tartalom, akkor inkább leszarják az egész 95.8-at, és ez a márka nekik nemcsak nem jön majd be, de utálni is fogják). Az "átlagemberek" pedig este már nem fognak elkapcsolni, mert nincs hova. Maximum kikapcsolni (másnap meg vissza).
2) A reggel szar, a szereplők jók, de nincs koncepció. Nincsenek leosztva az ABC szerepek, rovatok, és a zene is rossz. Kovács Áron tűnik a falkavezérnek, de szinte csak ő beszél, és mindent, ami eszébe jut. Nincs pro-kontra-rekontra vita, pedig ez kéne. Ha Áron valamit bedob, Szili vágja rá, hogy mekkora baromság, Kisó meg tegyen igazságot. Ez kell a népnek, a (mű)balhé. Könnyedén, nem vérre. Ne legyen káoszrádiózás, mert az átlag hallgató is megérzi, hogy "hát, ez nem jó". Amúgy ma reggel már sokkal összeszedettebb volt a reggeli show, mint tegnap, tehát az irány jó.
Nehéz ügy a 81%-os magyar zene, a tulajdonosoknak biztos tetszik, a stáb "inkább rádiós, mint rocker" részének gondolom általában kevésbé, mindenesetre én 6-10 közt egy 50-50 arányt tartanék azért. A reggel mindig kiemelt sáv lesz, minden rádión, nem azt kéne elcseszni 100% magyar zenével, a 10-18 javára. Legyen 5 külföldi dallal kevesebb délelőtt-délután inkább, minthogy a reggel zeneileg gyatra legyen (két év múlva meg érdemes lenne kikönyörögni az NMHH-nál a csökkentést, előtte persze alaposan meggyőzve a tulajokat).
3) Nagyon meglepődtem a "Szeretet hullámhosszán" c. műsoron. Önmagában remek, Mayát is nagyon szeretem, de szerintem egy Jazzyn több keresnivalója lenne, mint egy Rádió Rockon. De mindegy, már a második napon kezdem megszokni.
Az, hogy tegnap Sláger Rádiós adásokat ismételtek, úgy tűnik, szerencsére csak egyszeri eset volt, mindenesetre tekintve, hogy elhangzott az "itt a Sláger Rádióban" mondat, akár jogi útra is terelhetné ezt az egészet a Sláger Rádió márka tulajdonosa. Ezzel nem érdemes játszani. Amúgy jó lenne, ha megtanulná a műsorvezető telefonszámokat és nem rontaná el hétmilliózással.
Tipp: 20-22 között szerintem elég lenne a szeretés, 22 után meg jöhetne pár tematikus rock magazin, mindig más-más irányzettal, akár hajnalig.
4) Nem tudom mit balfaszkodik az AH, de ez nagyon gáz, hogy elindult a rádió és nem lehet rendesen fogni még a fővárosban sem. Az is, hogy a második napon nincs stream, és az is, hogy csak 1014 főt bír. A technikán kéne a legkevésbé spórolni, ha meg minden lehetséges pénzt beleöltek, amit kellett, akkor ideje leordítani a beszállítók fejét. Tartós handicap lehet, ha az elején műszaki gondok vannak
Amit még nem értek: minden óra végén van valami olyan szignál, hogy "ez volt az XY". Minek lezárni egy olyan műsort, ami a következőben folytatódik? Elég lenne a termékmegjelenítés-záró, maximum.
Ja, és az RDS-t sem értem. Miért nem lenne elég statikusan az, hogy "ROCK95.8"?
Plusz, reggel ne legyenek altató dalok, és ideje lecserélni a FB covert is "hamarosan indulunk"-ról.
++: Kisó ne mondja már be minden közlekedési blokk végén, hogy "de a Rock Reggelnek zöld az út!", mert összetörök egy coca colás promóciós poharat.
Egyelőre ennyi jutott eszembe. Hajrá rock!