RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#130992  Szerző: LuciFerko

joe írta:
Pasa írta:Ez elképzelhető, bár ez egy társasház tetején van és nem láttam a házon semmilyen cégjelzést.
Miért kell ehhez cégjelzés? - lehet csak egy átjátszó...a lakóközösség jó pénzért bérbe adta a tetőt. Jó 15 éve a volt melóhelyemen építettünk és üzemeltettünk is hasonlókat, hőközpont, liftfelügyelet, stb. Volt, hogy csak úgy tudtuk megoldani, hogy egy lakótelep közepén egy 10 emeletesre tettünk egy átjátszót, amit minden alállomás látott és a jelet egy irányított Yagival "belőttük" a belvárosba a megrendelő telephelyére ahol ki lett építve az adatgyűjtő, avagy diszpécser állomás.

ON: http://youtu.be/Ii6aZg2KAwc - még 4-én dél körül készült...
Nem megy. :(
 #130990  Szerző: joe

Pasa írta:Ez elképzelhető, bár ez egy társasház tetején van és nem láttam a házon semmilyen cégjelzést.
Miért kell ehhez cégjelzés? - lehet csak egy átjátszó...a lakóközösség jó pénzért bérbe adta a tetőt. Jó 15 éve a volt melóhelyemen építettünk és üzemeltettünk is hasonlókat, hőközpont, liftfelügyelet, stb. Volt, hogy csak úgy tudtuk megoldani, hogy egy lakótelep közepén egy 10 emeletesre tettünk egy átjátszót, amit minden alállomás látott és a jelet egy irányított Yagival "belőttük" a belvárosba a megrendelő telephelyére ahol ki lett építve az adatgyűjtő, avagy diszpécser állomás.

ON: http://youtu.be/Ii6aZg2KAwc - még 4-én dél körül készült...
 #130982  Szerző: kukac

Pasa írta:Ma már ne igyál többet... :shock: :gonosz:
nah ez mindjárt más! egy pohárral megy az egészségedre!
 #130979  Szerző: Glenn

Ma már ne igyál többet... :shock: :gonosz:
 #130964  Szerző: kukac

pedig nézd csak, mintha az egyik antenna úgy görbülne mint egy svasztika... vagy nem? esetleg tükörből?... :troll:
 #130962  Szerző: Glenn

Ez elképzelhető, bár ez egy társasház tetején van és nem láttam a házon semmilyen cégjelzést.
 #130960  Szerző: LazlowHUN

joe írta:
kukac írta:...akik mar mar hivataskent, ipari meretekben toljak ezt a hobbit. Joe ilyen es remelem hogy meg sokaig ellat minket a fogasaival!
Ettől nagyon messze vagyok, a nagyokhoz nem hasonlítanám magam, mert az én rendszerem fényévekre van pl. "dxbozoth"-étől. Ha esetleg valaki Püspökladány felé veszi az irányt és ezt láthatja: (nem a NASA ütött tanyát az Alföld közepén)
Kép
dxbozoth antennarendszere még a vonatból is tisztán látszik, úgyhogy elég csak arra utazni ;)
 #130956  Szerző: joe

Pasa írta:Nem tudtam, hova tegyem, mivel épp az a kérdés, ez a csoportantenna mire is szolgálhat. Hat darab kislepke függőleges polárban körsugárzóként. A Múzeum körúton az Astoria mellett látható már évek óta. Mivel nálunk UHF-en függőleges polarizációval sosem volt sugárzás, így bár ezek nyilván tévéantennák, mégis mire valók?
Ez egy 400 MHz-es tartományban üzemelő zártláncú rádió hálózat "központi" körsugárzó antenna rendszere lehet. Itt a kisvárosomban a közlekedési lámpák oszlopán is V poláros lepke antennák voltak, feltehetően a közlekedési lámpák vezérlőinek felügyelete (ill. szinkronizálása) volt. Most tavasszal a közlekedési lámpákat LED-esre cserélték, a régi vezérlőszekrények helyett egy pici doboz került az oszlopra, ezzel együtt a lepkeantennák is eltűntek. Feltehetően az adatátvitel átkerült GSM-re, már olcsóbb, mint a frekvencia használati díj a rádiókra. Joe
 #130879  Szerző: Glenn

Úgy értelmeztem, hogy ott rádióantennákról van szó, ez meg közel sem az. Igaz, az se biztos, hogy tévé. :S
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 79