RADIOSITE Fórum

• Balaton Rádió - Siófok - 88.7 MHz

#98789  Szerző: Glenn

Csatlakozom rmihaly76 fórumtárshoz: én is szerettem a végtelenített retromix zenefolyamot. Ha a Balcsin voltam, és rádiót hallgattam (mondjuk nem orrba-szájba), akkor 106,3 ment. Még jó, hogy azok a mixek nekem is megvannak (sőt még több is), meg neten is van ilyen rádió. Csak ugye netrádiót rettentő korlátozott módon lehet (ma még) hallgatni sajnos...
 #98768  Szerző: markfelt

rmihaly76 írta:Szerkesztett tartalom a PART-on az utolso hetekben (talan honapokban) volt, es csak fokozatosan vezettek ezt is. (Ez lehetett az a halozatba kapcsolas?)
Eleinte egy-egy kosza reklam csuszott be ket mix koze (nekem ekkor esett le, hogy valami bibi lesz itt) majd -ha jol emlekezem- egy buntetes "begyujtese" utan lett napkozbeni musorvezetes es musor is, talan reggel hattol, este hatig, de csak hetkoznap. Este/ejjel es hetvegen szunetmentes zeneles/mixek mentek ezerrel, es igen, ez utobbi nekem nagyon is bejott. :)
adminisztrator írta: Szerkesztett tartalmat a Parton sosem hallottam, a Pelson pedig csak a választások előtt, végigkérdezvén a balaton-parti polgármester-jelölteket telefonos interjú keretében. :gülü:
Sanda gyanum, hogy az már a Yo Rádió volt.
 #98767  Szerző: asimov

Szerkesztett tartalom a PART-on az utolso hetekben (talan honapokban) volt, es csak fokozatosan vezettek ezt is. (Ez lehetett az a halozatba kapcsolas?)
Eleinte egy-egy kosza reklam csuszott be ket mix koze (nekem ekkor esett le, hogy valami bibi lesz itt) majd -ha jol emlekezem- egy buntetes "begyujtese" utan lett napkozbeni musorvezetes es musor is, talan reggel hattol, este hatig, de csak hetkoznap. Este/ejjel es hetvegen szunetmentes zeneles/mixek mentek ezerrel, es igen, ez utobbi nekem nagyon is bejott. :)
adminisztrator írta: Szerkesztett tartalmat a Parton sosem hallottam, a Pelson pedig csak a választások előtt, végigkérdezvén a balaton-parti polgármester-jelölteket telefonos interjú keretében. :gülü:
 #98766  Szerző: markfelt

rmihaly76 írta:Ezt mire is kell ertsem? :) (Rossz volt a Part, vagy annakidejen eppen ezert ezert mentek nekik, vagy...? )
adminisztrator írta: Mert nem szakma, nem rádió, hanem egy szerkesztetlen, végtelenítettre állított iPod. Nyilván ők sem így tervezték, csak így sikerült. De egy hallgatottsági mérést megnéztem volna. Mindenesetre örülök, hogy Neked tetszett, a hallgatói része nyilván szubjektív.
Nem tisztem minősíteni a néhai Part/Pelso/Yo Rádiót, meg amúgy is, halottról vagy jót, vagy semmit.
Kipróbáltak valamit, ami ha nagyon ment volna, még most is szólna. De kétségtelenül egyedi volt.

Én kizárólag a format rádiózásban hiszek, már ha az a cél, hogy a rádiót hallgassák és esetleg még üzletileg is sikeres legyen. Ha nem ez a cél, lehet rétegigényeket is kielégíteni, egyéni, egyedi módon.

Számomra a Part és a Pelso Rádió gyanúsan egy ideiglenes megoldás volt, addig, amíg nem köthették hálózatba a Yo Rádióval (3 év).

Szerkesztett tartalmat a Parton sosem hallottam, a Pelson pedig csak a választások előtt, végigkérdezvén a balaton-parti polgármester-jelölteket telefonos interjú keretében. :gülü:
 #98765  Szerző: asimov

Ezt mire is kell ertsem? :) (Rossz volt a Part, vagy annakidejen eppen ezert ezert mentek nekik, vagy...? )
adminisztrator írta: Mert nem szakma, nem rádió, hanem egy szerkesztetlen, végtelenítettre állított iPod. Nyilván ők sem így tervezték, csak így sikerült. De egy hallgatottsági mérést megnéztem volna. Mindenesetre örülök, hogy Neked tetszett, a hallgatói része nyilván szubjektív.
 #98764  Szerző: markfelt

asr27 írta:Akkor elnézést, én csak este szoktam hallgatni a mixeket amikor netközelben vagyok.
Örülök, köszönöm, hogy hallgatod!
 #98763  Szerző: asr27

Akkor elnézést, én csak este szoktam hallgatni a mixeket amikor netközelben vagyok.
Az tény, hogy itt jóval előbb szólnak az újdonságok, mint a R1-en. :yes:
 #98762  Szerző: markfelt

asr27 írta:...
Ez azért van, mert a streaming teljesen más, sokkal szűkebb célcsoportot ér el, mint az FM.

A hallgatottsági mérések a világon majdnem mindenhol így történnek, statisztikai módszerek alapján.
Sok kritika éri ugyan, de egyelőre hitelesnek tartja a rádiós- és a reklámszakma is - és elhiheted, nem ugyanazokat kérdezik meg.
 #98761  Szerző: asr27

mlaszlo írta:
rmihaly76 írta:Hat figyu.. a PART-nak, a hetkozben esti es hetvegi idoszakrol beszelve, inkabb olyan 4...5 napnyi zeneje volt. Torzshallgato voltam.
Amugy meg, mi a hiba, mi a rossz ebben a formacioban?
Egyreszt, az itt gyakran hangoztatott "szlogen" itt is igaz: ha nem tetszik, nem hallgatod.. masreszt -es inkabb ez a donto- van ra igeny.
Csak en egyedul egy rakat embert tudok, akik epedve varnak egy ilyen radiot,
De gondolom arra hamar ráunnának, ha 3-4-5 naponta ugyanazok a mixek jönnének elő, ugyanabban a sorrendben.
Az hogy ismeretségi körben van rá valamekkora igény, az nem jelenti azt, hogy a lakosság teljes körében is nagy igény lenne rá. Sokan írják a másik topicban, hogy milyen jó volt a Café is, mekkora igény volt rá, a számok nem ezt igazolták.
A hallgatottsági felmérésekben én nem hiszek, szerintem mindig ugyanazokat kérdezik meg, illetve ugyanazt a korosztályt! A rtvstat.hu is teljesen mást ábrázol fel mint a hivatalos adatok és az ismerőseim közt lévő rádióhallgatók is ellentmondanak a hivatalos adatoknak.
 #98760  Szerző: markfelt

rmihaly76 írta:...
Mert nem szakma, nem rádió, hanem egy szerkesztetlen, végtelenítettre állított iPod. Nyilván ők sem így tervezték, csak így sikerült. De egy hallgatottsági mérést megnéztem volna. Mindenesetre örülök, hogy Neked tetszett, a hallgatói része nyilván szubjektív.
asr27 írta:Hogy a Balaton rádió témánál maradjunk, nem egy rossz rádió ez, de szintem ugyanazok szólnak rajta mint a Music fm-en vagy a Rádió 1-en. Tehát Siófokon kapásból van 3 rádió amin szinte ugyanazok a zenék szólnak és még a Class fm-et nem is veszem ide mert ott néhány régebbi számot is betesznek.
Körülbelül 30%-os átfedés van a Rádió 1-el és jellemzően minden dalt mi adunk előbb. A Music FM-mel nagyobb az átfedés, de ők 2 hónappal később indultak, ugyanazzal a zenei arculattal és valami különös ok folytán ugyanazokkal a recurrent és "extra" - egyediséget adó -, addig csak nálunk hallható dalokkal, mint mi, de ettől még persze nem tartom indokoltnak, hogy változtassunk, nem konkurencia.

Régebbi dalok kapcsán tévedsz, körülbelül két hónapja finomítottunk a zenei struktúrán és napközben jelentősen megnőtt a "régi" dalok aránya.

Na és most ismételten befogom a számat. :sealed:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 59