RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#92585  Szerző: asimov

A Blaupunkt, Sony autoradiokban nem fogsz csalodni, de ezeknek (az asztali) mukodtetesehez kell ISO csatlakozo, speci antennacsatlakozo es persze 13.8V ... 14.4 V kozotti kimeneti, stabilizalt es szurt egyenfeszultsegu (tehat nem sima 12V-os) tapegyseg is.
A tapegyseg terhelhetosege attol fugg, hogy kotsz-e kozvetlenul hangszorokat az autoradiora. Ha nem (mert a vonali kimenetet hasznalod csak, es kulon hifi-n hallgatod az hangot) akkor egy, nehany A-et tudo tapegyseg elviszi a gepet, de ha hangszorokat is kozvetlenul meghajtasz az autoradiorol, akkor mar (a kimeno teljesitmenytol es a rakotott hangszorok szamatol fuggoen) nagyjabol 10A-t tudo tapegyseg kell. (pld.: 2x45W/13.5V=6.7A > 10 A)
Asztali tunerban a Sony jo valasztas. (vatera-n nagyritkan beszerezheto)
Dawe1797 írta:Amúgy milyen tunert ajánlotok FM-DX-hez?
 #92584  Szerző: asimov

A hivatalos(!) csatornalista szerint, Siofokon:
  • Supra KTV radioadasok:
    • Katolikus rádió 104,0 MHz
    • Kossuth rádió 105,9 MHz
    • NeoFM rádió 106,2 MHz
    • Petőfi rádió 106,5 MHz
    • Bartók rádió 107,0 MHz
    • Class FM rádió 107,5 MHz
    • Juventus rádió 108,0 MHz
  • Invitel (Fibernet) KTV radioadasok
    • MR3 105.00
    • MR2 105,30
    • MR1 105,75
    • BALATON RÁDIÓ 106,20
Az utcamban csak Invitel van, de a frekvenciavalasztas miatt ezek (az 106.2-ot kiveve, eros/kozeli FM adok vannak ugyanezeken a frekvenciakon), ha esetleg kifujnanak, akkor sem tudnanak zavarni, de a legkozelebb kb. ugy 100(!) meterre levo Supra KTV halozatbol, valtozo intenzitassal es folyamatosan kiszurodik az osszes radioado jele. A Class FM erosen, a tobbi kozepes, gyenge minosegben jon.
Az Invitel-nel meg jo kerdes az, hogy mit keres a "Balaton Radio" a listaban. (Nalam, itt a Supra-tol "kiszurodo" Neo FM jon)

Erdekes... ezeknek a KTV-bol kiszurodott adasoknak a jele altalaban egyedi modon torzul, ezert jo hifi-vel (es jo fullel) hallgatva, hallhato kulonbseg van a gyenge es ezert zajos, illetve a KTV-bol kiszurodott radioadasok hangja kozott.
 #92573  Szerző: joe

Dawe1797 írta:
Pasa írta:
Dawe1797 írta:Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy én a Juventus-t fogom a 91.5-ön, és a Neo FM-et a 103.7-en? Pedig ezek nem is sugároznak ezeken a frekiken! Mindkettő nagyon gyenge de érthető. Biztos vagyok benne hogy ezek voltak, mert be is mondták.
Szia!
Ezek a frekvenciák a T-Kábel hálózatán vannak kiosztva az általad említett adóknak. Tehát kábeles kiszűrődést fogtál.
Ezeket a T-Kábeles frekvenciákat meg lehet valahol nézni?
http://www.telekom.hu/static/sw/downloa ... 120201.pdf
 #92572  Szerző: Dawe1797

Pasa írta:
Az hogy lehet, hogy én a Juventus-t fogom a 91.5-ön, és a Neo FM-et a 103.7-en? Pedig ezek nem is sugároznak ezeken a frekiken! Mindkettő nagyon gyenge de érthető. Biztos vagyok benne hogy ezek voltak, mert be is mondták.
Szia!
Ezek a frekvenciák a T-Kábel hálózatán vannak kiosztva az általad említett adóknak. Tehát kábeles kiszűrődést fogtál.
Ezeket a T-Kábeles frekvenciákat meg lehet valahol nézni?
 #92570  Szerző: Glenn

Szia!
 #92569  Szerző: Dawe1797

Valahogy meg lehet növelni a Sangean ATS-909X érzékenységét még jobbra? (lehet, hogy hülye kérdés)
 #92568  Szerző: csadam

Ilyen nálam is van: 94.5 Class FM... Meg régebben a 98.8-on és a 99.9-en az m1 hangja volt... A legközelebbi adótorony is Győrben van (~45 km).
 #92567  Szerző: Dawe1797

Dawe1797 írta:
szemilan írta:
Mivel fogtad? Gagyi vevő mindenre képes. A Mobiltelefonok meg többnyire adóközelségben minden frekin fogják az adást.
Amit még el tudok képzelni az az, hogy kábelhálózatról szivároghatott ki a jel.
Sangean ATS-909X-el fogtam. Eddig nem tapasztaltam ilyet! Remélem nem a szelektiválásával van baj!
Na, most az előbb próbáltam újra, és már ezek a két frekin nem volt semmi!! Akkor lehet hogy szűrődés volt tényleg.
 #92566  Szerző: Dawe1797

szemilan írta:
Mivel fogtad? Gagyi vevő mindenre képes. A Mobiltelefonok meg többnyire adóközelségben minden frekin fogják az adást.
Sangean ATS-909X-el fogtam. Eddig nem tapasztaltam ilyet! Remélem nem a szelektiválásával van baj!
 #92561  Szerző: szemilan

• 1
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • 270
  • 541