RADIOSITE Fórum

• TV-DX

#130852  Szerző: Glenn

Nem tudtam, hova tegyem, mivel épp az a kérdés, ez a csoportantenna mire is szolgálhat. Hat darab kislepke függőleges polárban körsugárzóként. A Múzeum körúton az Astoria mellett látható már évek óta. Mivel nálunk UHF-en függőleges polarizációval sosem volt sugárzás, így bár ezek nyilván tévéantennák, mégis mire valók?

Kép
Kép
 #130844  Szerző: asimov

Én is így értettem, természetesen! ;)
kukac írta:@asimov: "Ez nagggggyon kemény lekockázás" - ha az is, akkor a szo legnemesebb ertelmeben,
 #130842  Szerző: kukac

@mihalylovics: "kukac, halivúdban érzed magad?" - nem, ez csak az esti agymenes :)
 #130841  Szerző: kukac

@joe: "...Ha esetleg valaki Püspökladány felé veszi az
irányt és ezt láthatja: (nem a NASA ütött tanyát
az Alföld közepén)" - de kemeny! Ezekhez az arbocokhoz mar komoly engedelyeztetesekre van szukseg!
 #130836  Szerző: joe

LuciFerko írta:
joe írta:
LuciFerko írta:Szíria?
Igen, méghozzá épp regionális programmal.
Akkor most náluk több adó megy az E3-on? Valahol azt olvastam, hogy Aleppóból újra megy az E2, de ellenzéki műsorral.
Még nem láttam az E2 nyomát, de ezt a programot az E3-on tavaly is vettem http://www.youtube.com/watch?v=8T_bPfRCq6M. Az interneten infót nem találtam róla, a logóban az arab felirat Tartus ez egy szír tartomány ill. város neve.
 #130835  Szerző: joe

kukac írta:...akik mar mar hivataskent, ipari meretekben toljak ezt a hobbit. Joe ilyen es remelem hogy meg sokaig ellat minket a fogasaival!
Ettől nagyon messze vagyok, a nagyokhoz nem hasonlítanám magam, mert az én rendszerem fényévekre van pl. "dxbozoth"-étől. Ha esetleg valaki Püspökladány felé veszi az irányt és ezt láthatja: (nem a NASA ütött tanyát az Alföld közepén)
Kép
 #130834  Szerző: LuciFerko

joe írta:
LuciFerko írta:Szíria?
Igen, méghozzá épp regionális programmal.
Akkor most náluk több adó megy az E3-on? Valahol azt olvastam, hogy Aleppóból újra megy az E2, de ellenzéki műsorral.
 #130832  Szerző: mihalylovics

kukac, halivúdban érzed magad? :D
kukac írta:neha az az erzesem hogy te nem is jarsz be dolgozni hanem egesz nap tolod a dx-et, ulsz egy szobaban, ami ugy nez ki mint a pentagon raketaelharito kozpontja, elotted egy kepernyokbol allo monitorfal, mindenfele egzotikus musorok mennek rajtuk zajjal és a kepeken zold szinu osd-feliratok. melletted rack-szekreny, benne 1U-s tuner-egysegek a padlotol a mennyezetig, midenegyik mas musorra hangolva, a teton pedig egy komplett radarallomas, forgo parabola tukrokkel antenna erdovel. a villanyszamlad havi felmilla - lenne, ha nem lenne szetosztva a szomszedsag kozott a terheles, ugy hogy ne vegye eszre senki. full vedelem a keron, ha csak valaki fel km-en belulre lep, riaszt a rendszer es eletbe lep a biztonsagi protokoll. ilyenkor az osszes berendezes belesimul a falba, ami atalakul konyvespolcca, jatsszosarokka, es ruhaszarito alvannya. a tetorol behuzodnak a tukrok es antennak a tetoterbe, es a helyukre kikuszik egy szelkakas es egy fustolgo kemeny.
joe, a szememben te ilyen vagy! nagy vagy! tisztellek az elhivatottsagodert!
joe, ugye te ilyen vagy? nyugtass meg, szeretnek hinni benne! :)
 #130826  Szerző: kukac

@joe: "Megnyugtatlak, csak kicsit mellé" - bingoooo! Tudtameeen!... Nyugi nem faggatlak, tudom akkor meg kell hogy oljel!... ;)
 #130825  Szerző: kukac

@asimov: "Ez nagggggyon kemény lekockázás" - ha az is, akkor a szo legnemesebb ertelmeben, maximum respect azoknak az embereknek, akik mar mar hivataskent, ipari meretekben toljak ezt a hobbit. Joe ilyen es remelem hogy meg sokaig ellat minket a fogasaival!
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 79