RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#166995  Szerző: pébégáz

joe írta:
pébégáz írta:Egy érdekességet tapasztaltam ma, bár lehet, hogy csak nekem az. A Spidola 242-es rádiómon, amin csak AM sávok vannak, 13 méteres rövidhullámon a Music FM-et hallottam erősen eltorzítva. FM sávon sikerült már KH adást vennem,de akkor nagyon közel voltam a balatonszabadi adóhoz. De ilyet még nem tapasztaltam, hogy AM sávon FM adás jön. Az adó túl messze van ahhoz, hogy a térerő miatt legyen. Előre is köszönöm, ha valaki meg tudja mondani, mitől lehetett ez.
Be volt kapcsolva a közeledbe egy másik rádió, amin a Music FM "szólt" -> FM rádiók KF frekvenciája 10,7 MHz -> ennek a kétszerese 21,4 MHz (13m-es sáv)...a keverő áramkör megfelelő árnyékolás hiányában kisugározta a keverési termékeket. Frekvencia modulált jelet egy burkoló demodulátorral fel lehet dolgozni, csak kell elé egy "félrehangolt" szűrő -> kipróbáltam, működik. - a Sony tuner mellett 10 cm-re 10,73 ill. 21,43 MHz-re hangolt vevővel torzan vehető az FM rádión beállított adás. Joe
Köszönöm, így már teljesen érthető.
 #166992  Szerző: joe

pébégáz írta:Egy érdekességet tapasztaltam ma, bár lehet, hogy csak nekem az. A Spidola 242-es rádiómon, amin csak AM sávok vannak, 13 méteres rövidhullámon a Music FM-et hallottam erősen eltorzítva. FM sávon sikerült már KH adást vennem,de akkor nagyon közel voltam a balatonszabadi adóhoz. De ilyet még nem tapasztaltam, hogy AM sávon FM adás jön. Az adó túl messze van ahhoz, hogy a térerő miatt legyen. Előre is köszönöm, ha valaki meg tudja mondani, mitől lehetett ez.
Be volt kapcsolva a közeledbe egy másik rádió, amin a Music FM "szólt" -> FM rádiók KF frekvenciája 10,7 MHz -> ennek a kétszerese 21,4 MHz (13m-es sáv)...a keverő áramkör megfelelő árnyékolás hiányában kisugározta a keverési termékeket. Frekvencia modulált jelet egy burkoló demodulátorral fel lehet dolgozni, csak kell elé egy "félrehangolt" szűrő -> kipróbáltam, működik. - a Sony tuner mellett 10 cm-re 10,73 ill. 21,43 MHz-re hangolt vevővel torzan vehető az FM rádión beállított adás. Joe
 #166991  Szerző: pébégáz

Egy érdekességet tapasztaltam ma, bár lehet, hogy csak nekem az. A Spidola 242-es rádiómon, amin csak AM sávok vannak, 13 méteres rövidhullámon a Music FM-et hallottam erősen eltorzítva. FM sávon sikerült már KH adást vennem,de akkor nagyon közel voltam a balatonszabadi adóhoz. De ilyet még nem tapasztaltam, hogy AM sávon FM adás jön. Az adó túl messze van ahhoz, hogy a térerő miatt legyen. Előre is köszönöm, ha valaki meg tudja mondani, mitől lehetett ez.
 #166948  Szerző: altermanus

Itthon is átmossák az agyat az álhírek és hazugságok - Házon Kívül... ha valaki még nem látta volna...
azt gondoltam, hogy itthon ez megy, de hogy Oroszországba is ez van?
----------
kicsit más, de idepasszol:
Cseng a telefon a tudakozón:
- Halló! Kapcsolják nekem a Szovjetuniót!
- Jó napot! sajnos azt nem tudom kapcsolni.
- Dehát múltkor sikerült?!
- A jó rég lehetett, viszont meg tudom adni Oroszország előhívóját.
- De én Szovjetúnióval akarok beszélni...
.
nem is értem, miért jutott eszembe...
 #166945  Szerző: noartist

frekivadasz írta:Pedig pont hogy az egyén az, aki a legtöbbet tehet a saját és közvetlen környezete egészségéért. Sajnos az oktatás ezt nem támogatja a felnövekvő generációk tekintetében, ezt a feladatot is magunkra kell vállaljuk.
Természetesen általános egészségről beszélek, az akut helyzetek tekintetében kénytelenek vagyunk a betegségügyhöz fordulni. Azon viszont, hogy ez a helyzet minél kisebb valószínűséggel fordulhasson elő, nekünk magunknak kell munkálkodnunk. Bizony itt is sok a teendő. Erről pedig még beszélni is volna értelme.
Részben igazad van, de mire vannak az orvosok? Hogy egy súlyos problémát ne vegyenek észre? Elvégre ők azért orvosok, hogy a szervezetünket nálunk sokkal jobban ismerve segítsenek megoldani azokat a problémákat, amelyek megoldása -vagy akár felismerése- túlnő egy átlag ember ismeretein.
Egy egészséges emberről beszélek. Nem dohányzott, semmi káros dolog nem volt az életmódjában.
 #166943  Szerző: altermanus

aszittem van valakinek valami ötlete :troll:
bár, egy kicsit utána gondolva sejtem...
 #166942  Szerző: noartist

altermanus írta:és mi az, mert bennem nem áll össze a kép...
Valamire készülnek, ennyi. Majd kiderül- ahogy egy interjúban említették, a május elsejei tüntetésükhöz kell.
 #166941  Szerző: altermanus

és mi az, mert bennem nem áll össze a kép...
 #166940  Szerző: frekivadasz

Van bizony! De még mennyire!
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 541