RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#157856  Szerző: noartist

monoszkop írta:http://felvidek.ma/2016/08/a-hataron-tu ... -olimpiat/

"A középhullámon történő adás megszokott 22.30 órai befejezését a közvetített sportversenyekhez igazítják."
Ja gondolom max 0:10-ig. Az Ah diszpécsere sem tudott egyértelmű választ adni. Bár lehet, hogy a hajnali versenyeket is adják kh-n, de lehet, hogy az már rettentően "megterhelné" szegény mtva költségvetését... A tv-ért mindent, a rádió meg le van sz@arva. Mondjuk az egyesülés óta ez a tendencia, úgyhogy nem meglepő csak visszás.
Miért hullatnánk könnycseppeket, hogy nem tudjuk az olimpiát hallgatni (!!!) középhullámon?
Ugyan már. 2016-ot írunk, aki szeretné követni az olimpiát, minimum egy Videoton Color Star tévével rendelkezik.
Pénzkidobás emiatt fogyasztani az áramot.
 #157854  Szerző: monoszkop

http://felvidek.ma/2016/08/a-hataron-tu ... -olimpiat/

"A középhullámon történő adás megszokott 22.30 órai befejezését a közvetített sportversenyekhez igazítják."
Ja gondolom max 0:10-ig. Az Ah diszpécsere sem tudott egyértelmű választ adni. Bár lehet, hogy a hajnali versenyeket is adják kh-n, de lehet, hogy az már rettentően "megterhelné" szegény mtva költségvetését... A tv-ért mindent, a rádió meg le van sz@arva. Mondjuk az egyesülés óta ez a tendencia, úgyhogy nem meglepő csak visszás.
 #157233  Szerző: Promenád

LuciFerko írta:
mikrofonos írta:
asr27 írta:Egyáltalán van még rá igény? Szerintem már az utca végén lakó, 15 éve nyugdíjas Józsi bácsi is URH-n hallgatja a Kossuthot...
Szerintem ez a lényeg. A választ viszont senki sem tudja pontosan - ebben biztos vagyok. Én is azt gondolom ma már csak kevesen hallgathatják a Kossuthot és a szintén középhullámon még fogható Dankót mondjuk Sokol rádióval, a kötelezően "rágumizott" két laposelemmel, annál is inkább mivel a 2 elem ára meghaladja az ezer Ft-ot. A dolog - mármint a két középhullámú adó reinkarnálása - viszont kétségtelenül rádiótörténeti esemény amit, a krónikások biztos fel is jegyeznek (valahol).
haverom nagyfaterja mai napig úgy hallgat déli krónikát. :D
Nem tudom a két laposelem tovább bírja-e, mint a 9V-os. Az én nagymamám rendeltetésszerűen használta, nem kellettek neki ,,kokány" megoldások. :hehe:
 #157226  Szerző: LuciFerko

mikrofonos írta:
asr27 írta:Egyáltalán van még rá igény? Szerintem már az utca végén lakó, 15 éve nyugdíjas Józsi bácsi is URH-n hallgatja a Kossuthot...
Szerintem ez a lényeg. A választ viszont senki sem tudja pontosan - ebben biztos vagyok. Én is azt gondolom ma már csak kevesen hallgathatják a Kossuthot és a szintén középhullámon még fogható Dankót mondjuk Sokol rádióval, a kötelezően "rágumizott" két laposelemmel, annál is inkább mivel a 2 elem ára meghaladja az ezer Ft-ot. A dolog - mármint a két középhullámú adó reinkarnálása - viszont kétségtelenül rádiótörténeti esemény amit, a krónikások biztos fel is jegyeznek (valahol).
haverom nagyfaterja mai napig úgy hallgat déli krónikát. :D
 #157221  Szerző: mikrofonos

#157210  Szerző: kukac

admin írta:
noartist írta:Nem akarom bántani a retro dolgok iránt rajongókat (nekem is van egy gyönyörű, nagy Videoton rádióm), de kérdem én, megéri még fenntartani a középhullámú adókat?
Na, ebből a mondatból 3 oldalas fórumbalhé lesz megint. :D
Régenmindenjobbvolt kessssz..! :D
 #157193  Szerző: djlacee

admin írta:És akkor most panzióban lévő wifi, és Index app, és már meg is vannak a nap legfontosabb hírei, a hasadat süttetve az Adria-parton.
az úgy nem az igazi, én Svájcban anno a MKR-t hallgattam
 #157191  Szerző: markfelt

És akkor most panzióban lévő wifi, és Index app, és már meg is vannak a nap legfontosabb hírei, a hasadat süttetve az Adria-parton.
 #157188  Szerző: Promenád

admin írta:
noartist írta:Nem akarom bántani a retro dolgok iránt rajongókat (nekem is van egy gyönyörű, nagy Videoton rádióm), de kérdem én, megéri még fenntartani a középhullámú adókat?
Na, ebből a mondatból 3 oldalas fórumbalhé lesz megint. :D
Részemről nem lesz. :) Jó kérdés, hiszen a mostani rádiókban vagy nincsen, vagy a vételkézsége annyira gyenge, hogy maga a tápellátása is bezavarhat. Olyan jó pár éve még azt mondtam volna rá, hogy kell, mert egyedül ez fedi le a legjobban az egész országot. Emlékszem, amikor 1992-ben nyaraltam a szüleimmel Görögországba és a határig lehetett venni a jelét egy Videoton RD 5686-al. Igaz, már Macedónia délibb területén szólt ilyen gatyán, mint a szolnoki, vagy a siófoki, de elszólt. Görögországban meg már csak a rövidhullám jöhetett számításba, mert Thessaloniki környékén már semmi középhullámú rádió nincsen, csak a CCIR URH. És akkor még 2 MW-al nyomta a solti. :roll:
 #157187  Szerző: Gyurii

"Kuriózum, egyetlen AM, hererák"
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 167