RADIOSITE Fórum

• DAB+

#163005  Szerző: noartist

Gyurii írta:Ez milyen típus, mibe fájt, és FM-re jó? :oops: :shock:
Utolsó kérdésre: ott az FM/DAB+ gomb a tetején. :)
 #163004  Szerző: Gyurii

Ez milyen típus, mibe fájt, és FM-re jó? :oops: :shock:
 #162401  Szerző: altermanus

Kép
Én nekem ilyen kis aranyos van, tavaly vettem a piros-kék hiper-szupermárketben. kifogástalanul működik. egyenlőre nagyon nem akarok még vele foglalkozni, de itthon DX-elni tökéletes...
 #162375  Szerző: csadam

Segítséget szeretnék kérni: DAB+ vevőt tervezek venni, eBay-en kerestem, hála istennek, nem csak Kínából lehet beszerezni, UK-ban is van sokféle. Ezek között van kismillió féle PURE márkájú vevő, ez mennyire lehet megbízható?
 #162308  Szerző: Csongii

Áhh, így már tiszta, köszi.
Viszont akkor rajtuk is múlna, hogy azt mondják, innentől már élesben szól a DAB+, lehet jönni, csókolom-csókolom.
Amikor tavaly ott jártunk szakmai napon, akkor mondta az egyik dolgozó, hogy tavaly novemberben lesz éles üzem, addig még teszt. Már csak az érdekelne vajon mit tesztelnek még. ^^
Amúgy találtam egy pdf-t, ahol az NMHH DAB+ adók mérésére szolgáló eszközöket szerez be, idén Februári a közbeszerzés. http://kozbeszerzes.hu/data/hirdetmeny/ ... 7_2016.pdf
Hopp, még mit találtam:
analóg frekvenciákról az NMHH Médiatanácsa, digitális lehetőségekről az NMHH dönt
http://nmhh.hu/cikk/647/Eljarasi_tajeko ... i_eljarasa
 #162274  Szerző: djlacee

Csongii írta:A class topikból ki indulva nézelődtem neten, tulajdonképpen akkor most csak az AH-nak van jogosultsága üzemeltetni DAB+ műsorszóró állomásokat?! Vagy ő birtokolja az adott frekvenciákat és ő azt biztosíthatja másoknak, akik vele szerződnek!?
Ők nyerték az A muxra a szolgáltatási jogot, az ő kötelességük, hogy kiépítsék az országos hálózatot (mint DVB-T -nél). Hogy mi szólna rajta, az már elvileg a Médiatanácson múlik, és innentől kezd zavaros lenni a dolog.
 #162273  Szerző: Csongii

A class topikból ki indulva nézelődtem neten, tulajdonképpen akkor most csak az AH-nak van jogosultsága üzemeltetni DAB+ műsorszóró állomásokat?! Vagy ő birtokolja az adott frekvenciákat és ő azt biztosíthatja másoknak, akik vele szerződnek!?
 #159603  Szerző: Sszilu

Sziasztok!

Talán véglegesítették a szlovén DAB-csomagot, mert immár mind a 11 műsor meg is szólalt.
Jelenleg az alábbi programok vannak a multiplexben:
Europa 05
Radio2
Radio Antena
Radio Center
Radio Ognjisce
Radio Radio
Rock Radio Stajerska
Slo1 Prvi
Slo2 Val202
Slo3 ARS
Slo Int Radio SI

Üdv.: Szilárd
 #159546  Szerző: BroCreSt

Szólhatnának nagyobb bitrátával is, mint 96, 112, 128.
 #159465  Szerző: Sszilu

djlacee írta:
Sszilu írta:Szia Lacee!

Nálad folyamatos vétel a szlovén DAB?
Valamivel közelebb vagy, mint én, nálam csak állandó a jelszint, de nem szól folyamatosan.

Ü.: Sz.
Ez a "nálam" elég megtévesztő, én ugyanis kb Sopron 10-15km-es körzetében DX-elek, a hegységben, dombvidéken, stb... De ahol eddig néztem, ott remekül jött, valahol a kijelző szerint max térerővel
Szia Lacee!

Erre számítottam, köszönöm az infót!
Tudom, hogy "mobil DX" üzemmódban vagy, szuper! :-)

Ü.. Sz.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 72