RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#196206  Szerző: shadoe

JuVi írta: 2022.03.04. 14:17 Ti mit gondoltok amúgy a hazai POS-rádiókról? Például a Tesco Rádióról vagy a Rádió PENNY FM-ről? Titeket zavar vásárlás közben, vagy jó ötletnek tartjátok?
Sokkal jobbnak tartom a zenei választékukat, mint a nagy rádiós guruk által vezetett országos kereskedelmi kanálisokét.
 #196195  Szerző: JuVi

Ti mit gondoltok amúgy a hazai POS-rádiókról? Például a Tesco Rádióról vagy a Rádió PENNY FM-ről? Titeket zavar vásárlás közben, vagy jó ötletnek tartjátok?
 #195977  Szerző: Glenn

FM 92,9 pályázat
Semmi új nem várható, mindegy, melyik nyeri. Hozzáteszem (mielőtt még valaki bekóstolna), hogy rendben is van ez így, kell a másik oldalnak is egy rádió. ;)
Az viszont tetszene, ha a Media1 végre pontosan közölne adatokat. Ezen a frekin természetesen nem a Deejay volt az első - sőt szerintem nem is a legjobb - rádió, hanem a 92,9 Star Rádió, ami Magyarország első oldies tematikájú adója volt 1996-ban (hálózatban 88,2 Balaton Rádióval) és a Sláger nyírta ki. De a Deejay még a második sem lehetett, mert 1999-től a Star FM-re változott nevű rádió fiataloknak sugárzott 2001-ig. Továbbá a Klub egészen pontosan 2011. február 14-én került erre a frekire, mert így olcsóbb lett a sugárzás (és jóval gyengébb is). 8-)
 #195948  Szerző: p0tyi

Messze nem ugyanaz a recept a 103.9 A Rock és a 95.8 Rock FM. Utóbbin 80% magyar zene és 40% körüli szöveg volt, ezeket a kvótákat lehetetlen úgy teljesíteni, hogy hallgassák is az emberek a rádiót. A 103.9-en viszont óránként pár rövid vakkantás van és 35% magyar zene.
 #195946  Szerző: mihalylovics

tomee írta: 2022.01.30. 13:39
A 103,9 valamelyest hiánypótló, de látva a 95,8 Rock FM sorsát számomra kérdéses, hogy ez most mennyivel lesz jobban csinálva, mert látszólag ugyanazt a receptet követik. Bár itt már nyílván nem piaci alapon kell boldogolniuk.

Ahogy lentebb írtam, a Base FM beindítása ebben a formában számomra a legkevésbé értelmezhető a gyakorlatilag itthon teljesen ismeretlen zenei felhozatalával, (a nagy testvér R1-en meg röhögve arra hivatkoznak, hogy náluk nem mennek senki által nem hallgatott zenék...), és hogy vannak épp nem rádiózó, vagy máshonnan áthozható profi műsorvezetők, valamint még állítólag a Roxy-brand is a birtokukban van...
Mint ahogy korábban is többen említették, szerintem is kifejezetten céljuk volt kevésbé hallgatott adókat indítani, hogy még véletlenül se szipkázza el a "nagy testvér" elöl a hallgatókat. (ez a cél amúgy a Médiatanács több akciójában is érvényesül, többek között a sok olyan közösségi pályázattal, ahol plusz pontot kap a 60 százalék fölötti szövegarány, amit gyakorlatilag csak vallási rádiók teljesítenek, annál azért hallgatóbarátibb megoldás ez a rétegzenei vonal).
 #195942  Szerző: tomee

Az önmagában tényleg jó, hogy van három kifejezetten csak zenére koncentráló rádió, csak valahogy racionalizálni kellene ezeknek a rádióknak a szerepét a két nagy adóhoz képest:

Leginkább a Best-et hallgatom mostanság, zeneileg érezhetően változtatnak rajta időközönként, amitől unalmasnak egyáltalán nem mondható. Maximum pár olyan zenét hiányolok belőle, amik a 2000-es években a régi R1-en mentek, ha már ez lenne a profilja. Itt programming szempontból vannak érthetetlen dolgok, pl. hogy miért van üresjárat este hét és nyolc között, miért jó az, hogy Whiteboy este nyolctól van, de tízig az egész jelenléte 5-6 rövid megszólalással van letudva.

A 103,9 valamelyest hiánypótló, de látva a 95,8 Rock FM sorsát számomra kérdéses, hogy ez most mennyivel lesz jobban csinálva, mert látszólag ugyanazt a receptet követik. Bár itt már nyílván nem piaci alapon kell boldogolniuk.

Ahogy lentebb írtam, a Base FM beindítása ebben a formában számomra a legkevésbé értelmezhető a gyakorlatilag itthon teljesen ismeretlen zenei felhozatalával, (a nagy testvér R1-en meg röhögve arra hivatkoznak, hogy náluk nem mennek senki által nem hallgatott zenék...), és hogy vannak épp nem rádiózó, vagy máshonnan áthozható profi műsorvezetők, valamint még állítólag a Roxy-brand is a birtokukban van...

Én komolyan meg voltam róla győződve, hogy a '90-es/2000-es évek R1-jéhez hasonló ismertebb R'n'b zenék fognak menni, némi pop/dance zenével keverve, mert abban még lett volna ráció, tekintve, hogy akkoriban a R1 ezekkel a zenékkel tarolt a fővárosban. Ezt Fly-ék tudják a legjobban, mivel ők vitték azt sikerre annak idején. Nem tudom, hosszútávon így ebben a formában mennyi potenciál van ebben, de nem lepne meg, ha idővel komolyabb átalakításokon menne keresztül, mert ez így momentán max. arra jó, hogy a kocsiban bömböltesse az ember, de egész napi háttérrádiózásra semmiképp.
 #195933  Szerző: p0tyi

Glenn írta:Én egy dolgot nagyon pozitívan értékelek, mégpedig azt, hogy immár három olyan rádió szól Budapesten, amiken reggel zene van, nem pedig agyhalottaknak szóló vihogás. Eddig én főleg két rádiót hallgattam reggel 6 és 10 között, a Bestet, mert ott volt egyedül csak zene és a Jazzyt, mert bár azon "morning show" megy, de értelmes emberek csinálják értelmes embereknek. Azon valóban lehet vitázni, hogy jó-e a zenetáruk, de legalább zenélnek. :yes:
Na, hát itt minden betűddel egyetértek.
 #195927  Szerző: Glenn

Én egy dolgot nagyon pozitívan értékelek, mégpedig azt, hogy immár három olyan rádió szól Budapesten, amiken reggel zene van, nem pedig agyhalottaknak szóló vihogás. Eddig én főleg két rádiót hallgattam reggel 6 és 10 között, a Bestet, mert ott volt egyedül csak zene és a Jazzyt, mert bár azon "morning show" megy, de értelmes emberek csinálják értelmes embereknek. Azon valóban lehet vitázni, hogy jó-e a zenetáruk, de legalább zenélnek. :yes:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 200