Az önmagában tényleg jó, hogy van három kifejezetten csak zenére koncentráló rádió, csak valahogy racionalizálni kellene ezeknek a rádióknak a szerepét a két nagy adóhoz képest:
Leginkább a Best-et hallgatom mostanság, zeneileg érezhetően változtatnak rajta időközönként, amitől unalmasnak egyáltalán nem mondható. Maximum pár olyan zenét hiányolok belőle, amik a 2000-es években a régi R1-en mentek, ha már ez lenne a profilja. Itt programming szempontból vannak érthetetlen dolgok, pl. hogy miért van üresjárat este hét és nyolc között, miért jó az, hogy Whiteboy este nyolctól van, de tízig az egész jelenléte 5-6 rövid megszólalással van letudva.
A 103,9 valamelyest hiánypótló, de látva a 95,8 Rock FM sorsát számomra kérdéses, hogy ez most mennyivel lesz jobban csinálva, mert látszólag ugyanazt a receptet követik. Bár itt már nyílván nem piaci alapon kell boldogolniuk.
Ahogy lentebb írtam, a Base FM beindítása ebben a formában számomra a legkevésbé értelmezhető a gyakorlatilag itthon teljesen ismeretlen zenei felhozatalával, (a nagy testvér R1-en meg röhögve arra hivatkoznak, hogy náluk nem mennek senki által nem hallgatott zenék...), és hogy vannak épp nem rádiózó, vagy máshonnan áthozható profi műsorvezetők, valamint még állítólag a Roxy-brand is a birtokukban van...
Én komolyan meg voltam róla győződve, hogy a '90-es/2000-es évek R1-jéhez hasonló ismertebb R'n'b zenék fognak menni, némi pop/dance zenével keverve, mert abban még lett volna ráció, tekintve, hogy akkoriban a R1 ezekkel a zenékkel tarolt a fővárosban. Ezt Fly-ék tudják a legjobban, mivel ők vitték azt sikerre annak idején. Nem tudom, hosszútávon így ebben a formában mennyi potenciál van ebben, de nem lepne meg, ha idővel komolyabb átalakításokon menne keresztül, mert ez így momentán max. arra jó, hogy a kocsiban bömböltesse az ember, de egész napi háttérrádiózásra semmiképp.