RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#166937  Szerző: altermanus

Moderátor! Kérünk egy ,,egészségügy" topikot!
 #166936  Szerző: frekivadasz

Pedig pont hogy az egyén az, aki a legtöbbet tehet a saját és közvetlen környezete egészségéért. Sajnos az oktatás ezt nem támogatja a felnövekvő generációk tekintetében, ezt a feladatot is magunkra kell vállaljuk.
Természetesen általános egészségről beszélek, az akut helyzetek tekintetében kénytelenek vagyunk a betegségügyhöz fordulni. Azon viszont, hogy ez a helyzet minél kisebb valószínűséggel fordulhasson elő, nekünk magunknak kell munkálkodnunk. Bizony itt is sok a teendő. Erről pedig még beszélni is volna értelme.
 #166934  Szerző: altermanus

ez megint egy olyan dolog, amin a kis ember nem tud mit kezdeni, beszélünk rla, de senki meg nem mozdul... (erről is van egy sztorim)
írtam egy cikket, arról ki-mit kell hívni, ha vasárnap valaki rosszul lenne, és felhívtak, hogy miért írtam le a tapasztalataimat, mert az csak rontja Sümeg hírnevét
Íme a cikk
azt mondták:
Legközelebb tartsa magában az ilyet, különben baj lesz
Én visszaszóltam, hogy akkor tessék próbálkozni - és letettem a telefont.
Nem egyszer volt ilyen, más esetben is...
 #166931  Szerző: noartist

altermanus írta:erről az egészről beszélni :)
Sok nem, mert változatlanul sz*r az egészségügy, és emiatt egy újabb embert diagnosztizáltak félre. Ha pedig egy rákot nem vesznek észre időben... annak ez lesz az eredménye.
És valami érthetetlen okból kifolyólag minden családtag, barát panaszkodik erre a bizonyos intézményre, mert lekezelőek az orvosok, nem vesznek észre egyértelmű jeleket, vagy szimplán hazaküldik, hogy valami kis probléma, majd elmúlik, vegyen be rá ezt meg azt. Vagy váratlan probléma volt a műtét során, mert erre nem gondoltak.
Be is lehetne zárni némelyik kórházat, mert többet árt, mint használ. Forog a gyomrom.
Hány embert lehetett volna már megmenteni, ha a kórházak kapják meg azokat a százmilliárdokat, amelyek most máshova mennek el?! Mikor jutunk el oda, hogy nem lesz olyan kórház, ahol adományokat gyűjtenek használt (!!!) orvosi berendezések vásárlására, vagy fizetik meg normálisan a fiatal orvosokat annyira, hogy megforduljon a fejükben: maradok!
Baj van! Hatalmas.
 #166929  Szerző: noartist

altermanus írta:
noartist írta:Még tavaly év végén, vagy idén év elején írtam ide a hazai egészségüggyel kapcsolatosan azt a történetet, amiben refluxnak "diagnosztizáltak" egy áttétesedő gyomorrákot, és savlekötőt adtak rá. Nos, ennek most már meg is lett az eredménye... talán nem kell részleteznem.
Csak így tovább, Magyarország! Szívjunk el még több pénzt az egészségügyből, hogy egyre kevesebb és kevesebb legyen a tehetséges orvos a kórházainkban. Mert aki tehetséges, és teheti, elmegy innen. És -tisztelet a lelkiismeretes, kitartó orvosoknak, akik kivételt képeznek- sok esetben csak azok maradnak, akik ilyen rendkívül súlyos szakmai hibákat vétenek. Tele az internet ilyen történetekkel. Most már én is tudom, miről beszéltek.
akkor már megérte...
Mármint?
 #166927  Szerző: altermanus

noartist írta:Még tavaly év végén, vagy idén év elején írtam ide a hazai egészségüggyel kapcsolatosan azt a történetet, amiben refluxnak "diagnosztizáltak" egy áttétesedő gyomorrákot, és savlekötőt adtak rá. Nos, ennek most már meg is lett az eredménye... talán nem kell részleteznem.
Csak így tovább, Magyarország! Szívjunk el még több pénzt az egészségügyből, hogy egyre kevesebb és kevesebb legyen a tehetséges orvos a kórházainkban. Mert aki tehetséges, és teheti, elmegy innen. És -tisztelet a lelkiismeretes, kitartó orvosoknak, akik kivételt képeznek- sok esetben csak azok maradnak, akik ilyen rendkívül súlyos szakmai hibákat vétenek. Tele az internet ilyen történetekkel. Most már én is tudom, miről beszéltek.
akkor már megérte...
 #166914  Szerző: noartist

Még tavaly év végén, vagy idén év elején írtam ide a hazai egészségüggyel kapcsolatosan azt a történetet, amiben refluxnak "diagnosztizáltak" egy áttétesedő gyomorrákot, és savlekötőt adtak rá. Nos, ennek most már meg is lett az eredménye... talán nem kell részleteznem.
 #166768  Szerző: noartist

asr27 írta:
noartist írta:Eszem megáll, ilyen szinten hülyének nézni az embereket már tényleg pofa kell.

(a "cikk" Simicskát és a Hír TV-t lejárató részére gondolok, az Olgás rész kb netttó baromság, találgatás)
Erről szól az egész fidesz kb 2010 óta.(de most már egyre durvábban csinálják, ami remélem a végüket jelzi!)
Az embereket olyan szinten hülyének nézik, hogy kb nincs még egy ilyen undorító (Párt?) maffia banda a földön!
Az egész magyar idők & 888 úgy hazugság, ahogy van. Egyik cikkük sem az igazságot tükrözi, legyen szó akár kiről vagy akár miről!
Egyébként ezt jobb lett volna, ha egy topikkal lejjebb írod és írom.. (politika)
Ez mindenhova passzol, akár a Hülyeségek topikba is.
 #166767  Szerző: asr27

noartist írta:Eszem megáll, ilyen szinten hülyének nézni az embereket már tényleg pofa kell.

(a "cikk" Simicskát és a Hír TV-t lejárató részére gondolok, az Olgás rész kb netttó baromság, találgatás)
Erről szól az egész fidesz kb 2010 óta.(de most már egyre durvábban csinálják, ami remélem a végüket jelzi!)
Az embereket olyan szinten hülyének nézik, hogy kb nincs még egy ilyen undorító (Párt?) maffia banda a földön!
Az egész magyar idők & 888 úgy hazugság, ahogy van. Egyik cikkük sem az igazságot tükrözi, legyen szó akár kiről vagy akár miről!
Egyébként ezt jobb lett volna, ha egy topikkal lejjebb írod és írom.. (politika)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 541