RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#157184  Szerző: asr27

Egyáltalán van még rá igény? Szerintem már az utca végén lakó, 15 éve nyugdíjas Józsi bácsi is URH-n hallgatja a Kossuthot...
 #157183  Szerző: markfelt

noartist írta:Nem akarom bántani a retro dolgok iránt rajongókat (nekem is van egy gyönyörű, nagy Videoton rádióm), de kérdem én, megéri még fenntartani a középhullámú adókat?
Na, ebből a mondatból 3 oldalas fórumbalhé lesz megint. :D
 #157179  Szerző: noartist

Nem akarom bántani a retro dolgok iránt rajongókat (nekem is van egy gyönyörű, nagy Videoton rádióm), de kérdem én, megéri még fenntartani a középhullámú adókat?
 #157167  Szerző: Promenád

17:30-kór egy másodperces bemérő jel után újra elindúlt a szolnoki adó.
 #157166  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta:Egyik enyingi ismerősöm már kérdezte, miért szól a kossuth a kínai 5.1-en. :D
Anno nekem a 500 Mhz PIII-on megszólalt halkan de kivehetően a Kossuth,néztem is körül a házban hátha valamelyik szólt vagy a szomszédban,hát nem mert mikor visszatettem a fülest akkor ismét hallottam(mikrofon kihúzva,sztereókeverő off,meg amúgyis halottam volna magam ill. a külső zajt, ha bekapcsolva maradna,csak ha valaki kérdezné).Az "erősebb" gépnél már nem állt fenn.
 #157165  Szerző: Promenád

Néztem ma két rádión is a frekvenciákat, az 540khz az egyiken meg se nyikkan, a másikon nyomokban, az 1341kHz-n meg pár órával később semmi hang nem volt egyik rádión sem, mintha ott is valami gond lenne az adóval. Ennyire felkészületlenül felesleges szerintem üzemeltetni ezeket. Gyönyörűen gajra van vágva a lefedetség az egész országban. Érdekes : amikor a siófoki a 810kHz-n ment sokkal több volt benne a kakaó, mint így.
 #157150  Szerző: LuciFerko

Egyik enyingi ismerősöm már kérdezte, miért szól a kossuth a kínai 5.1-en. :D
 #157148  Szerző: mihalylovics

Ati7 írta:A lakihegyi 3. adóhoz már a tápvonalat is leszerelték...
Már 3 éve is le volt szerelve (akkor jártam arra először és egyelőre utoljára).
 #157147  Szerző: joe

IstvánB írta:Lakihegy órajelet sem sugároz már?
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Rádióvezérelt_óra
De pont ezt sugározza, E.on csoport számára időszinkront sugároz. Az elméletem hibás volt, mert az antenna talpánál elhelyezett speciális diplexerrel megoldották a párhuzamos üzemet (közös antennára dolgozik a 100kW-os szinkronjel adó és a 150kW-os Kossuth adó), de gondolom az 1968-ban üzembe helyezett, majd 1977-ben tartalék státuszba átminősített adót nem 50 évre tervezték...az elektronika álló helyzetében is képes meghibásodni, főleg ahol nagy teljesítményeket kell előállítani...elég egy oxidált csatlakozás és hosszú állás utáni bekapcsoláskor csak "nagy füst".

Amúgy már adászárás után vagyunk, Siófok a 22:30-kor bejelentett adászár után még pár percig moduláció nélkül üzemel, majd lekapcsol, Szolnokon megy tovább az adás (korábban már írta valaki) és csak az adó teljes lekapcsolásakor szűnik meg az adás. Joe
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 167