RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#88031  Szerző: csabyke

Nálunk pl. C12-n ment és akkoriban mindig mondogatták haverok, hogy valahogy ki lehet trükközni a dolgot valami kis áramkörrel a koaxkábelen..

Kis googlezés után én mindig C12-re optimalizált leírásokba botlottam, ebből gondoltam, hogy mindig C12 volt...
Nálunk még most is azon menne tudtommal...
Es igen, megneztem, tenyleg ott van...

En nem annyira ertek a kabelTV-hez, de akkor a C12-s beszólás "visszavonva"
mkabelhusk írta:
csabyke írta:HBO az nem a C12-n ment (régi teteje a V-H sávnak...) ??
donder írta:Igen!
Nekünk volt egy olyan időszak mikor a pózna felé volt irányítva a az árbocunkról az antenna... (Tudniillik mi pont az árboccal szembe lakunk)
A póznán a szomszéd vezetékét kikötötték, mert kiderült hogy közelebb van a másik... A szerelő simán csak elvágta, nem is csavarta ki, biztos sietett... Én meg felmásztam és megblankoltam... Ráirányítottam az antot, és rohadt szemcsésen ugyan, de jött a kábeltévés UHF sáv... Rajta anno a Club, a Nickelodeon, Travel, és az egy-egy pillanatra láthatóvá váló HBO... anno... :(
több helyen volt a HBO
anno a soros rendszeren sokhelyen a C05-ön (többek között Budapesten sokáig az V.ker. UPC hálózaton)
de tudtam olyan esetről is amikor a C06 vagy akár a C07-en ment
a C12-t az első főbb Csillagpontos kábelhálózatoknál használták úgy vettem észre lásd Matáv Kábel TV (T-Home) illetve a UPC
majd később főleg vidéken az új rendszereken már UHF sávon döngetett a HBO (pl. Fibernet, meg UPC Miskolc ahol még konverter is kellett hozzá)

Sorry ha sokat OFF-oltam :S
 #88000  Szerző: LuciFerko

nálunk az O6-on volt. most FilmboxPlus van helyette.
 #87987  Szerző: mkabelhusk

Nekünk volt egy olyan időszak mikor a pózna felé volt irányítva a az árbocunkról az antenna... (Tudniillik mi pont az árboccal szembe lakunk)
A póznán a szomszéd vezetékét kikötötték, mert kiderült hogy közelebb van a másik... A szerelő simán csak elvágta, nem is csavarta ki, biztos sietett... Én meg felmásztam és megblankoltam... Ráirányítottam az antot, és rohadt szemcsésen ugyan, de jött a kábeltévés UHF sáv... Rajta anno a Club, a Nickelodeon, Travel, és az egy-egy pillanatra láthatóvá váló HBO... anno... :(
több helyen volt a HBO
anno a soros rendszeren sokhelyen a C05-ön (többek között Budapesten sokáig az V.ker. UPC hálózaton)
de tudtam olyan esetről is amikor a C06 vagy akár a C07-en ment
a C12-t az első főbb Csillagpontos kábelhálózatoknál használták úgy vettem észre lásd Matáv Kábel TV (T-Home) illetve a UPC
majd később főleg vidéken az új rendszereken már UHF sávon döngetett a HBO (pl. Fibernet, meg UPC Miskolc ahol még konverter is kellett hozzá)

Sorry ha sokat OFF-oltam :S
 #87986  Szerző: mimi

Még régen haverok olyan lakásban laktak, hogy a társasház kábeltévés elosztószekrénye az előszoba falának túlsó oldalán volt. Belül odarakták a szobaantennát, a csatornák nagy része, köztük HBO ragyogóan jött :)
 #87983  Szerző: donder

itt nem.. emlékeim szerint mindig is az UHF végén volt...
 #87956  Szerző: asimov

Hat..
Az adas polaritasat az hatarozza meg, hogy a sugarzo elem milyen terbeli helyzetet vesz le, illetve milyen alaku, ezert peldaul ha egy lezaratlan leagazas fuj ki, azt en inkabb fuggolegesnek gondolnam. A koax arnyekolasi hianyossaga valoszinuleg valoban vizszintes polaritasu adast eredmenyez. Jo a kerdes.
Persze ezzel egyutt is, a valodi gond az, hogy egyaltalan vannak kifujasok...
csokie írta: Szerintem H-polárnak vehetjük, mert a kábel tv vezetékei a házhoz szinte vízszintesen futnak be. És kifeszítve az oszlopok között is inkább vízszintesen futnak.
 #87953  Szerző: csabyke

HBO az nem a C12-n ment (régi teteje a V-H sávnak...) ??
 #87918  Szerző: donder

Igen!
 #87907  Szerző: csabyke

És ha az FM kijön, akkor a kábelTV-adók nem foghatók valami jó antennával? :)))

Nekünk a helyi kábelnél is így volt az utcán, de még szerintem a lakásban is jönnek simán a KábelRádiók...
TV-ket nem tudom lehet -e így fogni..

Bár nálunk a dróttévé igen szegényes rádiókból..
MR1 MR2 MR3 Juve Class Neo, Mariska/Kunság

Játszottam 2-3 hónapja egy Stuttgarti SATURN-ban a hordozható RDS-rádiókkall...

Ott RDS_el jöttek le kábelRádiók, de olyanok, és annyi, hogy hihetetlen..
Egy csomót csak műholdon nyomnak (pl. Radio PALOMA)
hihetelten volt..

csokie írta:
rmihaly76 írta:Hmm... a KTV-bol "kifujo" radioadasok jele -esetemben erro van szo- milyen polaritasu lehet...?
Idokozben a Mez Radio dinamikus rds/rt-je mar a mult kodebe veszett... egy oraja a MEME'Z szo jott le ugy is maradt. Most mar semmi, es hallasra batran merem mondani azt, hogy a vetel is mono lett.
csokie írta:Itt meg minden reggel veri a Kanizsai 94.3 Petőfi a 94.2 Máriát. Hetek óta kerestem az okát. Pedig csak V-poláros antennám van.
Szerintem H-polárnak vehetjük, mert a kábel tv vezetékei a házhoz szinte vízszintesen futnak be. És kifeszítve az oszlopok között is inkább vízszintesen futnak.
 #87872  Szerző: csokie

rmihaly76 írta:Hmm... a KTV-bol "kifujo" radioadasok jele -esetemben erro van szo- milyen polaritasu lehet...?
Idokozben a Mez Radio dinamikus rds/rt-je mar a mult kodebe veszett... egy oraja a MEME'Z szo jott le ugy is maradt. Most mar semmi, es hallasra batran merem mondani azt, hogy a vetel is mono lett.
csokie írta:Itt meg minden reggel veri a Kanizsai 94.3 Petőfi a 94.2 Máriát. Hetek óta kerestem az okát. Pedig csak V-poláros antennám van.
Szerintem H-polárnak vehetjük, mert a kábel tv vezetékei a házhoz szinte vízszintesen futnak be. És kifeszítve az oszlopok között is inkább vízszintesen futnak.
  • 1
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 541