Nálunk pl. C12-n ment és akkoriban mindig mondogatták haverok, hogy valahogy ki lehet trükközni a dolgot valami kis áramkörrel a koaxkábelen..
Kis googlezés után én mindig C12-re optimalizált leírásokba botlottam, ebből gondoltam, hogy mindig C12 volt...
Nálunk még most is azon menne tudtommal...
Es igen, megneztem, tenyleg ott van...
En nem annyira ertek a kabelTV-hez, de akkor a C12-s beszólás "visszavonva"
Kis googlezés után én mindig C12-re optimalizált leírásokba botlottam, ebből gondoltam, hogy mindig C12 volt...
Nálunk még most is azon menne tudtommal...
Es igen, megneztem, tenyleg ott van...
En nem annyira ertek a kabelTV-hez, de akkor a C12-s beszólás "visszavonva"
mkabelhusk írta:csabyke írta:HBO az nem a C12-n ment (régi teteje a V-H sávnak...) ??több helyen volt a HBO
donder írta:Igen!
Nekünk volt egy olyan időszak mikor a pózna felé volt irányítva a az árbocunkról az antenna... (Tudniillik mi pont az árboccal szembe lakunk)
A póznán a szomszéd vezetékét kikötötték, mert kiderült hogy közelebb van a másik... A szerelő simán csak elvágta, nem is csavarta ki, biztos sietett... Én meg felmásztam és megblankoltam... Ráirányítottam az antot, és rohadt szemcsésen ugyan, de jött a kábeltévés UHF sáv... Rajta anno a Club, a Nickelodeon, Travel, és az egy-egy pillanatra láthatóvá váló HBO... anno...
anno a soros rendszeren sokhelyen a C05-ön (többek között Budapesten sokáig az V.ker. UPC hálózaton)
de tudtam olyan esetről is amikor a C06 vagy akár a C07-en ment
a C12-t az első főbb Csillagpontos kábelhálózatoknál használták úgy vettem észre lásd Matáv Kábel TV (T-Home) illetve a UPC
majd később főleg vidéken az új rendszereken már UHF sávon döngetett a HBO (pl. Fibernet, meg UPC Miskolc ahol még konverter is kellett hozzá)
Sorry ha sokat OFF-oltam