RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#87871  Szerző: asimov

Hmm... a KTV-bol "kifujo" radioadasok jele -esetemben erro van szo- milyen polaritasu lehet...?
Idokozben a Mez Radio dinamikus rds/rt-je mar a mult kodebe veszett... egy oraja a MEME'Z szo jott le ugy is maradt. Most mar semmi, es hallasra batran merem mondani azt, hogy a vetel is mono lett.
csokie írta:Itt meg minden reggel veri a Kanizsai 94.3 Petőfi a 94.2 Máriát. Hetek óta kerestem az okát. Pedig csak V-poláros antennám van.
 #87812  Szerző: csokie

Itt meg minden reggel veri a Kanizsai 94.3 Petőfi a 94.2 Máriát. Hetek óta kerestem az okát. Pedig csak V-poláros antennám van.
 #87811  Szerző: Snake

rmihaly76 írta:Kozben egy hasonszoru cimboram jelezte azt, hogy a "szellemadok" (104.0 MKR ; 106.2 NeoFM; 107.5 ClassFM) megiscsak kabeltv-rol jon, csak eppen nem az utcamban levobol (ezek a frekik elvileg uresek), hanem a kb. 100 meterrel odebb levo, masik KTV szolgaltato halozatabol!
Eldobom az agyam... :x
Pesten a 99,9en üvölt a Gazdasági RDSel! kábeltv, de kocsiba simán lehet hallgatni. **arjon sünt.
 #87802  Szerző: asimov

Kozben egy hasonszoru cimboram jelezte azt, hogy a "szellemadok" (104.0 MKR ; 106.2 NeoFM; 107.5 ClassFM) megiscsak kabeltv-rol jon, csak eppen nem az utcamban levobol (ezek a frekik elvileg uresek), hanem a kb. 100 meterrel odebb levo, masik KTV szolgaltato halozatabol!
Eldobom az agyam... :x
 #87801  Szerző: asimov

Korbetekertem.. van nehany erdekesseg es az (elvileg..) uj adok vastag betuvel.
- ugyfest, hogy terjedestol fuggetlenul, jo gyengen, de stabilan jonnek 88.4-en a "Best Of Rock" szinkronizalt adoi
- 92.5-re beterjedt (gyengen, es zavar az FM4, 92.4-rol) a Mária Rádió (Celldömölk (Vas), 78 km) :)
- 93.3-on neha gyonyoruen fading-el a HRT1
- 93.4-en a keszthelyi Lanchid adasa kicsit brummos (nem nalam van brumm, errol meggyozodtem!)
- 96.8 NeoFM (Sopron-Dalos hegy (GMS), 141 km) gyenge, eppen atjott a savzajon
- 103.1/Mez Radio: talan csak nekem uj... dinamikus rds van, es -mondhatni- ekezeteket csempesztek a kodkeszletbe. Valoszinuleg a ket szo valtja egymast, de "ME'Z" szoreszlet mintha megis tudatosan tolodna el (nem mindig all ossze):
ME'Z
_ME'Z (alsovonal = szokoz)
__ME'Z
RA'DIO'
- 106.2-on nem szolt a "szellem" NeoFM, de lett helyette masik "szellemado" :stare:
- 104.0-an csunyan interferal egymassal ket ado. A valamivel dominansabb ado, klasszikus operetteket, sanzonokat ad. (Radio Beograd 2?)
- 104.4-en idonkent interferenca, neha harom ado egyszerre. Az egyik nemet nyelvu.
- 106.5-on jon a Petofi es nem is gyengen. Ha ez az utcai KTV-bol jon, akkor rohadtul nem igaz a letoltheto csatornakiosztas. (es eddig hol volt?)
- 106.7-en meg mintha vallasi temaju tv csatorna hangja jonne...
- 107.5 ClassFM Ez megint micsoda? KTV-n, ezen a frekin radioadas sincsen, mar ha igaz a csatorna kiosztas.

Az autoradio, amiota megvan, ugy huszonvalahany uj adot hozott. (ossz: 134, ebbol harom a kerdeses eredetu adas)
 #87759  Szerző: szemilan

Zirc és Eplény között "kardozik" az Ozone és a Méz a 103.1-en :)
 #87715  Szerző: pébégáz

djlacee írta:Én már említettem, de a telkünkön egy JUNOST tv-n tudom fogni a légiforgalmazást. (nem tudom hogy a felettünk elhaladó repülők, vagy esetleg Schwechat)
A Junoszty rendesen veszi ezt a sávot, mert beleesik a VHF I-be.
 #87714  Szerző: djlacee

Én már említettem, de a telkünkön egy JUNOST tv-n tudom fogni a légiforgalmazást. (nem tudom hogy a felettünk elhaladó repülők, vagy esetleg Schwechat)
 #87713  Szerző: pébégáz

Nekem Ferihegy 1-en a telefonom rádiójával sikerült vennem a légiirányítók forgalmazását. Ott is ment a "one-zero-zero" :)
  • 1
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 541