RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#87697  Szerző: asimov

Akkor nem lehet felharmonikus... :) (150x2; 150x3... ) Megneztem... Elvileg, Budapesten 160 es 430 MHz kozeleben vannak/voltak kiosztott taxi frekvenciak.
Valoszinuleg olyan jo "minosegu" volt a vevo, hogy a kozeli taxikban levo radiok adasait vette. :)
Chucky írta:Valami felharmonius lehet. A taxik 150 MHz felett vannak.
 #87689  Szerző: Chucky

Valami felharmonius lehet. A taxik 150 MHz felett vannak.
 #87687  Szerző: asimov

Meg taxik forgalmazasa is bejott.. :)
admin írta:FM 93.9
Ferihegy 2 előtti parkolóban, taxik közt .)

http://www6.zippyshare.com/v/26325547/file.html

Keveredik itt minden...
 #87634  Szerző: szemilan

Én is tapasztalok hasonlót mostanság.
rmihaly76 írta:En a Klubradio-on es a ket "szellemadason" (104.0 MKR es 106.2 Neo) hallom ezt es nalam terjedesfuggo. Illetve, en annak gondolom...
A ket szellemado, valtozo minosegben, de nagyjabol allandoan ilyen zorgessel jon, viszont a Klubradio erdekesebb: reggelente altalaban gyenge, vagy nincs is ez a zavar (ilyenkor lejon az rds/adoinfo is) de kesobb altalaban kisse sercegni kezd az adas, es rds sincsen. Ilyenkor -ha be van kapcsolva a traf/rds funkcio- csipog is a radio az rds info hianya miatt.
Sokkal nem lettunk elorebb...
LuciFerko írta:Téli időszakban rendszeresen előfordul egy zavar, ami 10 percenként hazavágja az SW-t és az FM-et!
http://www24.zippyshare.com/v/78094831/file.html 0:54-től...

Lehet, hogy a mögöttünk lévő tornaterem fűtési rendszere?? Csak télen fordul elő úgy 6 éve. Nem házon belül van a forrás, az 100%. De ez a zaj tönkrevágja a DX-elést ilyenkor. :gülü2: Egyáltalán mi okozhatja ezt? Van mikor csak pár sec, de van mikor 5 perc. :S
A zaj 16....25 dB térerőt produkál.
 #87592  Szerző: asimov

En a Klubradio-on es a ket "szellemadason" (104.0 MKR es 106.2 Neo) hallom ezt es nalam terjedesfuggo. Illetve, en annak gondolom...
A ket szellemado, valtozo minosegben, de nagyjabol allandoan ilyen zorgessel jon, viszont a Klubradio erdekesebb: reggelente altalaban gyenge, vagy nincs is ez a zavar (ilyenkor lejon az rds/adoinfo is) de kesobb altalaban kisse sercegni kezd az adas, es rds sincsen. Ilyenkor -ha be van kapcsolva a traf/rds funkcio- csipog is a radio az rds info hianya miatt.
Sokkal nem lettunk elorebb...
LuciFerko írta:Téli időszakban rendszeresen előfordul egy zavar, ami 10 percenként hazavágja az SW-t és az FM-et!

Lehet, hogy a mögöttünk lévő tornaterem fűtési rendszere?? Csak télen fordul elő úgy 6 éve. Nem házon belül van a forrás, az 100%. De ez a zaj tönkrevágja a DX-elést ilyenkor. :gülü2: Egyáltalán mi okozhatja ezt? Van mikor csak pár sec, de van mikor 5 perc. :S
 #87590  Szerző: LuciFerko

Téli időszakban rendszeresen előfordul egy zavar, ami 10 percenként hazavágja az SW-t és az FM-et!

#87553  Szerző: asimov

Talam ide valo...
Igen valtozo -neha teljesen tiszta, maskor nagyon torz- minosegben bejon nalam a Magyar Katolikus Radio adasa (fel oranyi, idegtepo adashallgatas utan vegre kiderult ez) 104.0-an.
Ezen a frekin -elvileg- sehol nincs az orszagban MKR ado, meg kabel-tv halozatokon sem. (Teljes adolista van a weboldalukon) Ugyanez a szitu a 106.2-on befigyelo NeoFm-el is.
Kikapcsoltam/kihuztam mindent (szamitogep, modem, router, tv, stb) de semmi hatas nem volt (esetleges interferencia) es antenna nelkul csak szintiszta savzaj szol, tehat az antenna veszi az adast.
Amit meg nem huztam ki az az aiwa asztali hifi-m (ezen keresztul szol a hang a blau-bol) de nem valoszinu, hogy ez lenne az ok. Ezt napkozben (a hifi hangszoroit kozvetlenul a blau-ra rakotve) letisztazom.

Harom haznyira innen, meg nyaron csinaltam az utcabeli kabeltv-n teljes bandscan-t, de nem sok ertelme volt... pld. a kabhegyi adok teli erobol bejottek a zartlancu kabeltv-re is, pedig meg le is foldeltuk a koax arnyekolasat.

Otlet?

DAB

#87413  Szerző: csabyke

Sziasztok

Szóval akkor a DAB-Test tapasztalataim...

Első meglepetés még reggel a vasútállomáson ért, hogy az SWR Cont.Ra igen jó minőségben jött a Baden-Württembergi 11B Multiplexben..
MEgnzltem, a MUX neve valami DSR vagy DRS volt nem tudom pontosan, és a Cont.Ra 128kbps-es lett...

Nyomtam egy keresést, hát az eddigi 24 helyett már 25 DAB adót talált, és a kedvencem az SWR4 is felkerült a DAB MUXba..
Ennek KIFEJEZETTEN örültem, mert ezt hallgatom szinte mindig és eddig FM-ezni kellett..

Na de a vonat elindult...

Alig mentünk 3o km-t máris szépen elkezdett szakadozni a rendszer, valahol Plochingen és Göppingen között..
Inkább nem jött semmi mint jött, de igen, fél óra alatt rájöttem, hogy itt valami nem stimmt...

GP után van egy igen nagy emelkedő (Geisslinger Steige) ott a BaWü-i adók jöttek, de az 5C Német országos MUX üres volt..
Az emelkedő után Ulm előtt ismét jól jött minden, ott már megjelentek a Bayern MUX adói is, és ami viicces volt, a svájci adókat is megtaláltam, de nem lehetett csatlakozni...

Ulm után viszpnt gyakorlatilag halott volt a helyzet..
AMi fura volt , hogy CSAK A DIGITÁLISAN fogható Bajor adók (B5 Plus, Bayern Plus és társaik) jöttek..
Ezután Augsburgnál picit már több adó jött, megjelent egy Augsbrug MUX kb. 5 adóval és Augsburgtól Münchenig stabilan jött az említett Bayor MUX, majd megjelent egy újabb, ami az FM-en is vehető rádiókat tartalamzta (Bayern 1 2 3 4 5Akt)
A BR1-nél vicces, hogy ott van több régiós csatorna és MIND fogható , tehát mind külön bele van téve a MUX-ba.
Mintha lenne pl. Bp-n MR6-Pecs/Gyor/Szeged....)

Münchenben viszont faxaaa.
44 adó jött, és egész jól...
ROsenheimig amikor nagyon dombok közöttt voltunk, akkor semmi, de amúgy egész jól jöttek...
Azt tudni kell a részről (Stuttgarttól), hogy FM-en sem egy nagy csúcs vonatbol a szakasz...

Rosenheim után viszont a DAB-nak annyi volt...

Ausztriában semmi DAB

Hegyeshalom környékén próbáltam Pozsonyi DAB-ot fogni, de nem jött

Budapesten Kelenföld és KeletiPu között nyomtam egy keresést, de sajnos úgy jött ki hogy beszélgettem és nem akartam DX miatt abbahagyni..
Talált 8 adót..
Neo FM benne volt névvel
VOlt egy csomó Teszt 1 2 ... 11 12, de volttak kihagyások..

A RadioText-be voltak beírva, hogy pl. Lánchid, Klub, de pl. MR1nél sztem nem MR1 volt :))

A magyar részt még tesztelem majd külön...

De erről ennyit..

A DAB jó dolog, csak még Németországban is kiépítés alatt van.. Aho jön, ott viszont nagyon szuepr dolog..

MEg gondolom Autórádióval jobb mint kézivevővel vonatból 160-200kmh-val...
 #87223  Szerző: Máté

Tegnap voltam Bécsben és útközben az alábbiakat tapasztaltam az m1-esen:A 103.3 Class fm Komáromig jött.Tatabánya előtt pedig egész szépen jött a 99.0 SRO 1 és a 97.6 Hey. Győrnél a Kab-hegyiek is jöttek.Győr és Hegyeshalom között pedig sikerült fognom a Soproni Petőfit és a class fm-et (még a Határ után,Ausztriában is jöttek egy darabig).
  • 1
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 541