Sziasztok
Szóval akkor a DAB-Test tapasztalataim...
Első meglepetés még reggel a vasútállomáson ért, hogy az SWR Cont.Ra igen jó minőségben jött a Baden-Württembergi 11B Multiplexben..
MEgnzltem, a MUX neve valami DSR vagy DRS volt nem tudom pontosan, és a Cont.Ra 128kbps-es lett...
Nyomtam egy keresést, hát az eddigi 24 helyett már 25 DAB adót talált, és a kedvencem az SWR4 is felkerült a DAB MUXba..
Ennek KIFEJEZETTEN örültem, mert ezt hallgatom szinte mindig és eddig FM-ezni kellett..
Na de a vonat elindult...
Alig mentünk 3o km-t máris szépen elkezdett szakadozni a rendszer, valahol Plochingen és Göppingen között..
Inkább nem jött semmi mint jött, de igen, fél óra alatt rájöttem, hogy itt valami nem stimmt...
GP után van egy igen nagy emelkedő (Geisslinger Steige) ott a BaWü-i adók jöttek, de az 5C Német országos MUX üres volt..
Az emelkedő után Ulm előtt ismét jól jött minden, ott már megjelentek a Bayern MUX adói is, és ami viicces volt, a svájci adókat is megtaláltam, de nem lehetett csatlakozni...
Ulm után viszpnt gyakorlatilag halott volt a helyzet..
AMi fura volt , hogy CSAK A DIGITÁLISAN fogható Bajor adók (B5 Plus, Bayern Plus és társaik) jöttek..
Ezután Augsburgnál picit már több adó jött, megjelent egy Augsbrug MUX kb. 5 adóval és Augsburgtól Münchenig stabilan jött az említett Bayor MUX, majd megjelent egy újabb, ami az FM-en is vehető rádiókat tartalamzta (Bayern 1 2 3 4 5Akt)
A BR1-nél vicces, hogy ott van több régiós csatorna és MIND fogható , tehát mind külön bele van téve a MUX-ba.
Mintha lenne pl. Bp-n MR6-Pecs/Gyor/Szeged....)
Münchenben viszont faxaaa.
44 adó jött, és egész jól...
ROsenheimig amikor nagyon dombok közöttt voltunk, akkor semmi, de amúgy egész jól jöttek...
Azt tudni kell a részről (Stuttgarttól), hogy FM-en sem egy nagy csúcs vonatbol a szakasz...
Rosenheim után viszont a DAB-nak annyi volt...
Ausztriában semmi DAB
Hegyeshalom környékén próbáltam Pozsonyi DAB-ot fogni, de nem jött
Budapesten Kelenföld és KeletiPu között nyomtam egy keresést, de sajnos úgy jött ki hogy beszélgettem és nem akartam DX miatt abbahagyni..
Talált 8 adót..
Neo FM benne volt névvel
VOlt egy csomó Teszt 1 2 ... 11 12, de volttak kihagyások..
A RadioText-be voltak beírva, hogy pl. Lánchid, Klub, de pl. MR1nél sztem nem MR1 volt

)
A magyar részt még tesztelem majd külön...
De erről ennyit..
A DAB jó dolog, csak még Németországban is kiépítés alatt van.. Aho jön, ott viszont nagyon szuepr dolog..
MEg gondolom Autórádióval jobb mint kézivevővel vonatból 160-200kmh-val...