Nos, lassan másfél év telt el a legutóbbi Roxy-s bejegyzésemhez képest, így gondoltam ideje újra írnom, hisz történtek változások és mégiscsak egy 10 éves rádióról beszélünk.
A honlap esetében szép design, bár alapból zavar, hogy a felső infósáv minden kattintásnál újratöltődik ahelyet, hogy fixen maradna. Viszonylag jól frissül...még, de engem nem győz meg valamiért, hogy friss lenne, pedig az. Mostanában a felső infósávon (tudjátok, ami kattintásonként töltődik be újra) nem jelennek meg a számcímek. Ennél egy fokkal jobb az RDS ami van, hogy megjeleníti a számcímeket, de van, hogy inkább nem vagy tökre mást. Gyanítom, hogy nem hiába hisz megjelent az új SMS szolgáltatás ami megmondja nekünk, hogy milyen szám megy épp a rádióban. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egy hónapja amikor kerestem egy számot és nem találtam se RDS-en kiírva se a honlapon (általában összefügg, tehát ha nincs RDS-ben, nincs a honlapon sem), akkor nagy valószínűséggel SMS-ben sem kapok helyes választ. A dologban eddig még semmi gond nem lenne, ha a "cím-bemondó-bácsi" nem szűnt meg volna fokozatosan, pontosabban az újabb számokat már nem mondta be, majd hirtelen nem tűnt volna el. Sok ismerősömnek nem tetszett az elején, hogy bemondják a számcímeket (ráadásul egyesek szerint totális akcentussal(?), akikkel még echte angol ismerősöm sem értett egyet), de végül annyira Roxy-s jellegzetesség lett, hogy most meg a legtöbben visszasírják, ugyanis most már abszolút nem tudják, hogy milyen számot hallgatnak.
A rendszer úgy rossz ahogy van. Rengeteg a leállás (igaz, mostanában hamarabb visszajönnek). Elhiszem, hogy low budget a rádió, de azért erre érdemes gondolni. Lehet az RDS vagy alapból a számkiírás fagyasztja a rendszert?
Hogy azért egy-két pozitívumot is mondjak: a zenei kínálat nagyon jó. Míg a konkurenciánál, ahol "CSAK igazi mai slágerek mennek", továbbra is hallom a legfrissebb slágerként Eminem "legújabb" dalát a "Toy Soldiert", addig a Roxy vegyesen keveri az újat és a régit. Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy a Radio 1 nem játszik friss zenéket, csak legalább ne akkor adják be ezt a szlogent, amikor két kb. 5 évvel ezelőtti számot adnak be egymás után. Roxy viszont szépen bemondj a a legtöbb esetben, hogy "Roxy Classic". Az meg pláne tetszik, hogy este picit másabb a zenei kínálat mint nappal, legalábbis mikor éjszaka 1-3 tájékán hallgatom, mindig találok pár "érdekes" számot amit napközben ha egész nap hallgatok, nem találkozom velük. Természetesen az is tetszik, hogy hetente/két hetente találkozom új számokkal. Szóval ez a része egy csillagos ötöst érdemel. Régebben még az is volt jellemző, hogy minden nap teszem azt reggel 7 és 8 között ugyanabban a sorrendben mentek le a számok. Mostanában ezt nem nagyon figyeltem, de lehet megmaradt ez a szokás amikor nincs műsorvezető.