RADIOSITE Fórum

• A rádiós piac

#195926  Szerző: galacus965

íme A mostanában indult Rádiók Adó Telephelyei
96.4 Mhz Base FM Budapest / MTI (Bud) 2.5 KW
100.3 Mhz Rádió DIkh Budapest/Széchenyi-hegy (Bud 1.5 KW
103.9 Mhz FM 103.9 A Rock Budapest / MTI (Bud) 5 KW
105.9 Mhz Sport Rádió Budapest/Nagyvárad tér (Bud) 1 KW Forrás https://fmscan.org/
 #195923  Szerző: JuVi

p0tyi írta: 2022.01.29. 13:59 Ez a dzsesszel is így van, nem a legeklektikusabb jazz rajongók kedvence a Jazzy, mégis egész jó a hallgatottsága.
Viszont a Jazzy-n vannak "rendes" műsorok, valószínűleg az is sokat hozzátesz a jó hallgatottsághoz. (legalábbis az a pár hallgató, akiket én ismerek nem elsősorban a zene miatt, hanem inkább a tartalom miatt hallgatja a Jazzy/Klasszik Rádió kombót)
 #195922  Szerző: p0tyi

A rockrádiókat nagyon nehéz úgy pozicionálni, hogy ne legyen fanyalgás és legyen hallgatottsága is. A permanens gitártépés egy szűk rétegnek persze nagyon bejön, de ennek a rétegnek megvan a maximuma, és a többségük köszönik szépen, de elvannak a saját zenéikkel. Ráadásul a rock műfaj nagyon sokszínű, szinte csak a poprock és a gyökerek (classic rock, beat örökzöldek stb.) az, ami a legkevésbé megosztó.

Az olyan emberek, akik a "nyálzenét" nem szeretik, tehát pl. a Retrot már nem viselik el és emiatt nem hallgatnak rádiót, azoknak bejöhet, szerintem velük akarják növelni a 3 milliós tortát, és ehhez megtalálták a középutat. Más országokban is kb. ilyenek a rockzenei rádiók. Plusz a kemény rockereknek is ez lesz a "legkisebb rossz" választás, ha pl. épp nincs náluk Spotify, majd a 103.9-et hallgatják.

Ez a dzsesszel is így van, nem a legeklektikusabb jazz rajongók kedvence a Jazzy, mégis egész jó a hallgatottsága.

De a raprádiót én sem értem. :D
 #195920  Szerző: tomee

Önmagában a tévés kábelcsatornákhoz hasonló tematikusság még jó ötlet is lenne. Én is először elégedetten olvastam erről, hogy végre valami előremutató kezdeményezés, végre mindenki megkapja a kedvenc stílusát, komprumisszumok nélkül. Úgy tűnik, most van rá lóvé is, hogy ezek menjenek, és ne legyen akadályozó tényező a veszteségesség. Aztán a gyakorlati megvalósulásoknál döbbent rá az ember, hogy azért ez nem így megy.

Létrejött újfent egy "rock rádió", ami megint tele lett szórva olyan "rock zenékkel", amiket egyébként 3 másik budapesti adón hallhat az ember naponta. Akármelyik rocker ismerősömmel beszélek, már röhög rajta, amikor az 1 milliószor agyon játszott Queen, Billy Idol meg a Bon Jovi számait próbálják neki "igazi rock zenekénk" eladni. Vagy legalább ne ugyanazt az egy számukat játsszák folyamatosan. Mintának ott lehetne az online Rocker Rádió, de amik ott szólnak, azt soha, senki nem merte még hagyományos rádióban adásba engedi.

Létrejött egy R'n'b, Hip-hop rádió, ami hazai szinten még akkora közösséget sem szólít meg, mint egy rock rádió. (ha nem így van, szívesen elismerem, hogy tévedek). Én az újonnan létrejött adók közül ennek az elindulását értem a legkevésbé. Felmerül a kérdés, hogy ha ezt így végigvitték, akkor dance zenei adó miért nincs? Vagy ez a hiányosság a Rádió 1 létezésével van letudva? Ott vannak mintának a Rise FM tematikus csatornái, egy rahedli olyan régóta nem hallott zene van, amikből ha már 200 darabot kiválasztanának, meglennének napi szinten.
 #195919  Szerző: p0tyi

Ne nevezzük azért üresjáratnak. Kétségtelen, hogy nincs annyi műsorvezető, műsor, "nincs akkora élet" a két új rádióban, mint a két nagyban, de ez alapvetően így szokott lenni más országok rádiós médiacsoportjainál is. Van 1-2 nagy, és több "kicsi" állomás, ami általában tematikus és alacsonyabb költségvetésű.

Ugyanúgy, ahogy a tévéknél, az RTL Klub/TV2 egy minden téren jól összerakott, széles közönséget célzó, nagy költségvetésű csatorna, de a kábeladóik gyakorlatilag filléres ismétlőadók.

A probléma szerintem inkább azzal van, hogy nincs igazi konkurenciája ennek az 5 rádiónak. Egészséges lenne, és a versenyhelyzet növelné a színvonalat is, ha ki tudna nőni egy másik, legalább ugyanekkora kereskedelmi rádiós csoport a piacon, egy országos, egy hálózatos országos, meg pár tematikus adóval. Tudom, hogy ez a mostani médiapiaci szabályozásban elképzelhetetlen, de az előző évek tapasztalatai alapján nekem úgy tűnik, itt nincs kőbe vésve semmi.

Olyan "szerepek" betöltetlenek a mai magyar rádiós fronton, amik talán a legszélesebb elérést tudnák hozni a rádióknak egy-két tisztességesen felépített brand esetén. Ez viszont nem a Rádió1 Csoport feladata, ők köszönik, jól vannak.
 #195918  Szerző: knoskamatee

tomee írta: Nekem az a bajom, hogy ha abból indulunk ki, hogy meg lettek szerezve ezek a frekvenciák, de az a priorítás, hogy ne zavarjanak be a nagy testvér Retro-nak meg R1-nek, akkor ezek a büdös életben nem lesznek többek annál, mint amikor most jelenleg, ráadásul itt 10+7 évről van szó, de ez rohadt sok idő, jó ha 5 évig ki fogják húzni.
csak azt nem értem, hogy miért jó, ha üresjáratban mennek? értem, hogy olcsónak és hatékonynak kell lenniük, de miért zavarná a két (három?) nagy fő adót Budapesten és esetleg Pest megyén kívül? egy helyre megy a pénz. egy csoportos reklámértékesítéssel még jól is járnának a hirdetők. valami jó kis drivetime műsor kéne a Base-re és a Rock-ra és még nagyon nem is szívná el a hallgatókat a nagyoktól és valamilyen megtérülés és lenne belőle. egyszerűen nem tudom felfogni, hogy így tetszhalottan hogy fogja megérni fenttartani. egyedül a Bestre tudom mondani, hogy megérős. van műsor, nincs túlzásba véve és valahogy nem érzem egy shuffle listának, mint a két új tematikusat. egy lazább morning showt hiányolok a Bestre, de így is tök okésnak mondanám.
 #195916  Szerző: tomee

Rickykeee23 írta:Azt gondolom, hogy a Dikh komolyan reklamozni akarja magát, hallgatókat akar szerezni, komolyan veszik. A másik 3 rádiót pedig gyorsan el kellett indítani választások előt. Elvegetálnak, a lényeg, hogy ki van osztva a freki. Választások után majd lesz velük foglalkozva! Vagy ezért, vagy azért. Lásd, még a Best-el sem nagyon törődnek, pedig egész nagy lefedése van. (Relatív, de mégsem egy pesti freki, oszt annyi). Jóvanazúgy' jelenleg ahogy van... Gondolják...
Igazából a budapesti Best-tel kapcsolatban én lassan már 3 éve várom, hogy "mikor indul be igazán", de azért mostanra az látszik, hogy ők ezt így ebben a formában teljesen késznek tekintik. A 103,9-be még bizonyos tekintetben energiát feccöltek (gyakorlatilag újraindították ugyanazokkal az arcokkal a 95,8 Rock FM-et).

Viszont a Base-nél látszik igazán, hogy az akarat ellenére mennyire végesek a kapacitások. Én meg voltam győződve, hogy a Petőfi átalakításával pl. itt fog kikötni Iller Bálint vagy Péczeli Dóri, ehelyett szinte Revoluton az egyetlen komolyabb tapasztalattal bíró figura. Igaza van azoknak, akik szerint kell az új generáció, csak azért érdemes meghallgatni, hogy hogyan vezet műsort pl. Viktorin Tamás, Faragó Janka vagy B. Németh Dia, mert nagyjából ennek kéne a standard-nek lennie!

Nekem az a bajom, hogy ha abból indulunk ki, hogy meg lettek szerezve ezek a frekvenciák, de az a priorítás, hogy ne zavarjanak be a nagy testvér Retro-nak meg R1-nek, akkor ezek a büdös életben nem lesznek többek annál, mint amikor most jelenleg, ráadásul itt 10+7 évről van szó, de ez rohadt sok idő, jó ha 5 évig ki fogják húzni.
 #195915  Szerző: Rickykeee23

Azt gondolom, hogy a Dikh komolyan reklamozni akarja magát, hallgatókat akar szerezni, komolyan veszik. A másik 3 rádiót pedig gyorsan el kellett indítani választások előt. Elvegetálnak, a lényeg, hogy ki van osztva a freki. Választások után majd lesz velük foglalkozva! Vagy ezért, vagy azért. Lásd, még a Best-el sem nagyon törődnek, pedig egész nagy lefedése van. (Relatív, de mégsem egy pesti freki, oszt annyi). Jóvanazúgy' jelenleg ahogy van... Gondolják...
 #195914  Szerző: JuVi

Érdekes amúgy, hogy a most indult rádiók (FM 103.9 - A ROCK, Rádió Dikh, Sportrádió, Base FM) közül csak a Rádió Dikh költ pénzt marketingre (óriásplakát), a többiek meg nem.
Így nem tudom, hogy hogyan lehet ismertté/népszerűvé tenni egy új rádióadót...
 #195850  Szerző: p0tyi

nyikolaj írta: 2022.01.26. 17:51 Miskolcon ès Szikszó térségében tökéletesen fogható a Mária Rádió! :) Sőt... Az összes vallási állomás fogható szép terjedelmes frekiken.. Szerintem már nincs több a repertoárban.. :)
Na mindenesetre megér egy ötletet.. de a Helltől kérném a jussomat akkor ötletgazdakènt.. :twisted: :troll:
Kitalálnának egy újabb vallásit, ne aggódj. :D
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 200