RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#112931  Szerző: Glenn

moby67 írta:Amúgy meg teljesen rosszul tudod! Az első az egri központú Szent István Rádió volt,indulásakor még MKR.
Nyugi, élőben hallgattam a Tisza-tónál 2000 nyarán a próbaadást (1 kHz síp, "MKR 91.8" RDS). Tehát MKR és nem Szent István, az csak a későbbi neve lett. Lehet, hogy hallgatják, de akkor is minek kettő?
 #112929  Szerző: moby67

Pasa írta:Szerintem meg - mint legrégebbi hazai vallási rádió - az MKR maradjon, "testvére" (FM-utódja), a Szent István Rádió felesleges. Az Európa, ha jól tudom, nem katolikus, hanem talán református közösségnek szól, ezt csak az ilyen vallású országrészeken kéne sugározni. A Mária nem hazai, így sajnos nem is vonható össze semmivel.
Szerintem meg maradjon mindkettő!!
Amúgy meg teljesen rosszul tudod! Az első az egri központú Szent István Rádió volt,indulásakor még MKR.
Megváltoztatta a nevét a Bp-i indulása után. Hallgatják elegen nyugodt lehetsz.
Meg egyáltalán mi a baj ezekkel az adókkal? Nem csak a vallásról-hitről szól egész nap,vannak kulturális, irodalmi és zenei összeállítások is.Sőt játék is. Igaz Owen bácsi, Beru néni..........stb.. nincs rajta
 #112917  Szerző: Glenn

Szerintem meg - mint legrégebbi hazai vallási rádió - az MKR maradjon, "testvére" (FM-utódja), a Szent István Rádió felesleges. Az Európa, ha jól tudom, nem katolikus, hanem talán református közösségnek szól, ezt csak az ilyen vallású országrészeken kéne sugározni. A Mária nem hazai, így sajnos nem is vonható össze semmivel.
 #112895  Szerző: mihalylovics

djlacee írta:
mihalylovics írta:Össze kéne őket vonni, és csinálni egy különálló rádiót, ahol minden vallás kapna egy bizonyos idősávot (amolyan "emernégyes" módra), és többit megszüntetni.
Remélem ezt most a rádióktól is olvassák, VONJÁK ÖSSZE A RÁDIÓIKAT! (mellesleg a Magyar Evangéliumi Rádiót kihagytam)
Az egy másik történet, az kvázi egy nemzetközi hálózat magyar nyelvű műsora. De az is csatlakozhatna az összevonáshoz :) Egyébként, ha már összevont vallási rádió, lehetne műsora rajta azoknak az egyházaknak is, akiknek eddig nem volt.
 #112894  Szerző: djlacee

mihalylovics írta:Össze kéne őket vonni, és csinálni egy különálló rádiót, ahol minden vallás kapna egy bizonyos idősávot (amolyan "emernégyes" módra), és többit megszüntetni.
Remélem ezt most a rádióktól is olvassák, VONJÁK ÖSSZE A RÁDIÓIKAT! (mellesleg a Magyar Evangéliumi Rádiót kihagytam)
 #112893  Szerző: mihalylovics

djlacee írta:
mihalylovics írta:
djlacee írta:Én azt nem értem, hogy mi szükség a MKR -ra...
Igazad van, lehetnének a helyén normális, valóban közösségi rádiók (mint pl. a debreceni Friss, a sz. helyi Nyugat, vagy akár a Győr+)
Vallási rádió az kell... Na de Mária, MKR, Szent István, Európa??? És akkor vannak települések, ahol normális helyi, vagy legalább regionális rádióra lenne szükség, és Mária van... az például megint mi? (Celldömölk, Pápa, Ajka, Mór stb...)
Össze kéne őket vonni, és csinálni egy különálló rádiót, ahol minden vallás kapna egy bizonyos idősávot (amolyan "emernégyes" módra), és többit megszüntetni.
 #112892  Szerző: djlacee

mihalylovics írta:
Igazad van, lehetnének a helyén normális, valóban közösségi rádiók (mint pl. a debreceni Friss, a sz. helyi Nyugat, vagy akár a Győr+)
Vallási rádió az kell... Na de Mária, MKR, Szent István, Európa??? És akkor vannak települések, ahol normális helyi, vagy legalább regionális rádióra lenne szükség, és Mária van... az például megint mi? (Celldömölk, Pápa, Ajka, Mór stb...)
 #112891  Szerző: mihalylovics

#112889  Szerző: djlacee

Én azt nem értem, hogy mi szükség a MKR -ra...
 #112886  Szerző: Attis

Igazán megvallva a gond az, hogy nem tisztázott az állam szerepe az MKR-rel kapcsolatban:
Ugyanez a helyzet a Lánchíd, Mária, Európa trióval.
Biztos bennem van a hiba, de akkor már inkább egy hálózatos kereskedelmi rádió (nevezzük nevén a gyereket: Rádió1*), mint ez a már-már súlyos vétség, miszerint ingyen közösségi rádió jogcímen elherdálni a frekiket.
*Természetesen a Rádió1 értendő 2012 előtt.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 72