RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#157144  Szerző: joe

Ati7 írta:A lakihegyi 3. adóhoz már a tápvonalat is leszerelték...
Régen jártam a Csepel-sziget ezen részén, csak az M0-ról látom, hogy áll még a 3 antenna. Ez lesz a vége az összes adónak...előbb vagy utóbb.
Ez a siófoki 145m magas antenna 540 kHz-en szinte ideális 1/4 hullámú sugárzó :) - sajnos a nappali ellátottsága (felületi hullám) jóval kisebb, mint Solté (5/8 hullámú sugárzó), de esti órákban a térhullámmal ellátott távol körzetben lévők csak minimális eltérést tapasztalnak - elméletileg.

Esetleg valaki külföldön, adótól 6-800km-re meghallgathatná...akár egy autórádión.
Joe
 #157139  Szerző: Ati7

540 kHz Siófokról
1341 kHz Szolnokról
Lakihegy nem sugároz.

Bocsánat, ha félreérthető voltam! :)
 #157138  Szerző: markfelt

Jó, akkor most melyikről mi is ad? Tegyünk már rendet! :)
Az AH nem válaszol.
 #157137  Szerző: Ati7

Kecskeméten az 540 alig jön , az 1341 nem fogható.(nem dx cuccal)[/quote]

Kecskeméten az 1341-et lehet fogni, itt élek. :)

Lakihegyen a "szivarról" ipari adás megy az EON-nak, másik antennán a nemzetiségi, a harmadik pedig túl rövid az 540kHz-hez - illesztetlen antennával sugározni kész "katasztrófa" a környéknek. A régi hullámhosszon (1341kHz) elszólna...vagy tényleg adó hiba van...
Gyorsan megnéztem 19:15-kor, itt a dél-keleti végeken szobában táskarádió ferrit antenna:
1341 kHz 5/9
540 kHz 5/2
Joe[/quote]

Még korábban hallgattam a Kossuthot (karbantartás előtt kb. 2 éve) amikor megpróbálta Lakihegy átvenni a műsorszórást de 10-15 perc csend volt helyette, ezért Solt ment tovább 50%-os teljesítménnyel anno. Ebből kiindulva írtam, lehet ezért választottak másik utat. Mikor a solti adót karbantartják elvileg nem a nagy szivar sugározná a Kossuthot az 540-en? A lakihegyi 3. adóhoz már a tápvonalat is leszerelték...
 #157136  Szerző: joe

Ati7 írta:Az 540-kHz Siófokról jön, az adót áthangolták erre a frekire. Az 1341-en pedig a szolnoki adó sugároz, a lakihegyi adó pedig nincs bekapcsolva! Hétfőn este én is kérdően néztem magam elé, hogy ez most mi is? :D Lakihegyet, valószínű nem merték beizzítani, mert már korábban sem tudták bekapcsolni, bizonytalan. (Erről jut eszembe, lehet Siófok és Szolnok lesz így a tartalék?)
Lakihegyen a "szivarról" ipari adás megy az EON-nak, másik antennán a nemzetiségi, a harmadik pedig túl rövid az 540kHz-hez - illesztetlen antennával sugározni kész "katasztrófa" a környéknek. A régi hullámhosszon (1341kHz) elszólna...vagy tényleg adó hiba van...
Gyorsan megnéztem 19:15-kor, itt a dél-keleti végeken szobában táskarádió ferrit antenna:
1341 kHz 5/9
540 kHz 5/2
Joe
 #157135  Szerző: Kovi02

Ati7 írta:Az 540-kHz Siófokról jön, az adót áthangolták erre a frekire. Az 1341-en pedig a szolnoki adó sugároz, a lakihegyi adó pedig nincs bekapcsolva! Hétfőn este én is kérdően néztem magam elé, hogy ez most mi is? :D Lakihegyet, valószínű nem merték beizzítani, mert már korábban sem tudták bekapcsolni, bizonytalan. (Erről jut eszembe, lehet Siófok és Szolnok lesz így a tartalék?)
Kecskeméten az 540 alig jön , az 1341 nem fogható.(nem dx cuccal)
 #157133  Szerző: Ati7

Az 540-kHz Siófokról jön, az adót áthangolták erre a frekire. Az 1341-en pedig a szolnoki adó sugároz, a lakihegyi adó pedig nincs bekapcsolva! Hétfőn este én is kérdően néztem magam elé, hogy ez most mi is? :D Lakihegyet, valószínű nem merték beizzítani, mert már korábban sem tudták bekapcsolni, bizonytalan. (Erről jut eszembe, lehet Siófok és Szolnok lesz így a tartalék?)
 #157109  Szerző: Gr3g0ry

admin írta:Siófokon az elmúlt években a DVB-T és a 93.6 antennái a KH tornyon voltak. Idén március-április körül felhúztak gyorsan a KH torony mellé egy vadiúj tornyot, átkerült oda az FM és a TV, akkor már gyanítani lehetett, hogy újra be lesz izzítva a KH adó.

De kérdés, hogy pár hét pótlás miatt valóban szükség volt erre? Vagy marad üzemben a nagytorony?
Én úgy képzelem el hogy a Dankót vagy a Nemzetiségi rádiót költöztethetik ide,és az így felmaradt frekvenciára kerülhet a kettő közül a "másik"(persze csak találgatás, bár kitudja).
 #157107  Szerző: markfelt

Siófokon az elmúlt években a DVB-T és a 93.6 antennái a KH tornyon voltak. Idén március-április körül felhúztak gyorsan a KH torony mellé egy vadiúj tornyot, átkerült oda az FM és a TV, akkor már gyanítani lehetett, hogy újra be lesz izzítva a KH adó.

De kérdés, hogy pár hét pótlás miatt valóban szükség volt erre? Vagy marad üzemben a nagytorony?
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 167