RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#85642  Szerző: donder

Szd96 írta:Te jó Isten (szó szerint) csekkoljátok a (szerintem)tokaji 101.8-at
Nem érem most el...
Mert mi történt? :o
 #85641  Szerző: Szd96

PS: SZENT ISTVAN
RT: -
PTY: Varied
PI: FFFF
SIG: 46dB
-Diósgyőr-
 #85638  Szerző: Szd96

Te jó Isten (szó szerint) csekkoljátok a (szerintem)tokaji 101.8-at
 #85611  Szerző: Máté

Zoli58 írta:Tegnap Köpcsényben (Ausztria) alkalmam nyílt egy rövid szkennelésre. Az otthoni vételeimhez képest egyedül a 92.9MHz Arabella Wien jelentett újdonságot. A soproni adók RDS-el jöttek, úgyszintén a bécsiek is, a közelség miatt viszont a pozsonyiak üvöltöttek a legerősebben.
A Pozsonyiak tényleg jól jönnek arrafelé.Én a 94.3 Fun -t egészen Bécsig tudtam fogni.
 #85606  Szerző: Chucky

mkabelhusk írta: nekem a 94.5 MHz esténként sűrűn egy román rádió honol
94,5 nem inkább RTS Beograd?
 #85593  Szerző: Zoli58

Tegnap Köpcsényben (Ausztria) alkalmam nyílt egy rövid szkennelésre. Az otthoni vételeimhez képest egyedül a 92.9MHz Arabella Wien jelentett újdonságot. A soproni adók RDS-el jöttek, úgyszintén a bécsiek is, a közelség miatt viszont a pozsonyiak üvöltöttek a legerősebben.
 #85548  Szerző: asimov

Igy vagyok en a Kab-hegyi adasokkal.. talan 35 km tavolsag, es tetorol latom az adot... Kegyetlen nagy tererovel jonnek a kab-hegyi radioadasok: MR2, MR3, Class, Neo mind 70 kW koruli power-al adnak... :S
mkabelhusk írta:(sajnos Sashegy túlságosan közel van szabad szemmel rálátok az adóra az ablakból)
 #85539  Szerző: mkabelhusk

Igazatok, van a domborzatot, nem vettem úgy számításba illetve a reflexiót, bár nálam inkább az utóbbi a hangsúlyosabb, kipróbáltam, hogy az antenna helyét megváltoztattam, az erkélyen konkrétan átraktam, a túloldalra, és most a Párkányi adók, jobban jönnek mint eddig.
Igazából a szóban forgó, érsekújvári adóról kellene a többi csatit elcsípni, bár ez nálam sajna jelenleg esélytelennek bizonyult, a 94.6 MHz PATRIA, nekem a 94.5 MHz esténként sűrűn egy román rádió honol, napközben meg a 94.6 MHz csak áthallások vannak a PETOFI es MARIA R. ról :S (sajnos Sashegy túlságosan közel van szabad szemmel rálátok az adóra az ablakból) a 102.8 MHz meg megint csak felejtős a PETOFI és a RADIO24 miatt :S :D
így majd megpróbálom egy másik helyről pl. az egykori Harsány Leejtőről, ott nagyon szép vételeim voltak, 1 évvel ezelőtt...

csabyke írta:Es a rálátás, tehat domborzat?

A Grazi adok Ajka kornyeken kb. 180km) jobban jonnek mint Wolfsberg kornyeken (kb. 70km nyugatra)
Pedig eggyazon erosen ado radiorol van szo..
(Konkret tapasztalatom: 95,4MHz Radio-Steiermark...)

Siman lehet, hogy jobban latsz ra az 1kW-s messzebbi adora..
mkabelhusk írta:úgy értelmeztem, hogy
pl. a 96.3 MHz a SRO 1 Párkány - Modrý vrch ről 10 Kw Pmax tőlem kb. 50 km

míg pl. a 92.7 MHz az EXPRES - Érsekújvár 1 Kw Pmax tőlem kb. 90 km -sokkal jobban jön, először gondoltam az időjárásra, de mivel minden naposan azt tapasztalom,hogy jobb a vételem Érsekújvárról mint Párkányról ezért gondoltam, azt hogy közre játszhat a polaritás is
de lehet, hogy csak azért jobb mert alacsonyabb a freki elképzelhető
rmihaly76 írta:Na igen.. :)
- adoantennak tipusa, nyeresege, iranya (iranyitottsaga) tehat a tenylegesen kisugarzott teljesitmeny es polaritasa,
- adoantennak (tengerszint feletti) magassaga,
- domborzati viszonyok,
- koztes (arnyekolo, reflexiokat okozo) tereptargyak lete vagy nem lete,
- vevoantenna polaritasa, nyeresege, iranyitottsaga, elhelyezese..
- vevoantennat adott iranybol (iranyokbol) arnyekolo hatasok
...
A kornyeken, tobb helyrol/tobb magassagban, ugyanazzal az antennaval/radioval kellene veteleket kesziteni, es igy lehetne valami mervado osszehasonlitast csinalni.
csabyke írta:Es a ralatas, tehat domborzat?

A Grazi adok Ajka kornyeken kb. 180km) jobban jonnek mint Wolfsberg kornyeken (kb. 70km nyugatra)

míg pl. a 92.7 MHz az EXPRES - Érsekújvár 1 Kw Pmax tőlem kb. 90 km -sokkal jobban jön, először gondoltam az időjárásra, de mivel minden naposan azt tapasztalom,hogy jobb a vételem Érsekújvárról mint Párkányról ezért gondoltam, azt hogy közre játszhat a polaritás is
 #85536  Szerző: asimov

Na igen.. :)
- adoantennak tipusa, nyeresege, iranya (iranyitottsaga) tehat a tenylegesen kisugarzott teljesitmeny es polaritasa,
- adoantennak (tengerszint feletti) magassaga,
- domborzati viszonyok,
- koztes (arnyekolo, reflexiokat okozo) tereptargyak lete vagy nem lete,
- vevoantenna polaritasa, nyeresege, iranyitottsaga, elhelyezese..
- vevoantennat adott iranybol (iranyokbol) arnyekolo hatasok
...
A kornyeken, tobb helyrol/tobb magassagban, ugyanazzal az antennaval/radioval kellene veteleket kesziteni, es igy lehetne valami mervado osszehasonlitast csinalni.
csabyke írta:Es a ralatas, tehat domborzat?

#85516  Szerző: csabyke

Es a ralatas, tehat domborzat?

• 1
  • 293
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 541