RADIOSITE Fórum

• Aktív Rádió - Szolnok, Tiszakécske, Karcag

#188242  Szerző: shadoe

Aktív Top 30, üdítő a választék, máshol nem hallott amúgy nagyon jó popzene kb. a lista harmada. Csak a sugárzás időpontja nem jó. Vasárnap reggel 8-10 h. :(
 #188110  Szerző: Mezőőr

Glenn írta: 2020.08.14. 17:11
Mezőőr írta: 2020.08.13. 20:34Teljesen egyetértek, zenében mindegyik veri az összes amatőr pesti csürhét.
Most azon túl, hogy a megfogalmazásod kissé sértő, a mondanivalója sem igaz. Legalább műfajilag körülírhattad volna, mire célzol, mert így általánosságban pl. a Jazzyhoz és a Klasszikhoz egyik vidéki ... sem ér fel. ;)
Igazad van, rosszul fogalmaztam, nyilván a Jazzy, Klasszik, Tilos stb. más kategória. Én elsősorban az R1-Petőfi-Retro bermuda-háromszögre gondoltam, de Slágert és a pesti Best-et sem nehéz túlszárnyalni. A legtöbb helyi rádió rotációja simán veri az összeset.
 #188105  Szerző: Glenn

Mezőőr írta: 2020.08.13. 20:34Teljesen egyetértek, zenében mindegyik veri az összes amatőr pesti csürhét.
Most azon túl, hogy a megfogalmazásod kissé sértő, a mondanivalója sem igaz. Legalább műfajilag körülírhattad volna, mire célzol, mert így általánosságban pl. a Jazzyhoz és a Klasszikhoz egyik vidéki ... sem ér fel. ;)
 #188103  Szerző: Mezőőr

shadoe írta: 2020.08.13. 19:35 A rotációja veri az országosokét, de szerintem nem ez az egyetlen helyi adó, ami nagyobb zenei választékot kínál, mint országosék.
Teljesen egyetértek, Rádió M, Gong, Rádió 88, Csaba Rádió, Sunshine FM, stb., ha arculatban nem is, zenében mindegyik veri az összes amatőr pesti csürhét. Persze debreceniként nekem a Best FM a szívem csücske, tényleg a legjobb, főleg mióta nagyjából kigyomlálták a 90 előtti zenéket. Igaz, lassan az is megérett egy arculatcserére.
Szerencsére Vajna papa utolsó ámokfutása után is maradtak még helyi rádiók, bár néha még most is előfordul, hogy bekebelez egyet a démon, lásd a néhai Part FM esetét.
 #188098  Szerző: Mezőőr

Tegnap a vonaton hallgattam, telóval (átlagos érzékenységű gombos Nokia) a szolnoki a város nyugati vége és Törökszentmiklós között, a karcagi Kisújszállás és Püspökladány határa között jött nagyjából tisztán. Autórádióval nyilván jobb a helyzet, szerintem úgy a kettő nagyjából összeér, sőt, egyszer nekem még a Hortobágyon is bejött RDS-sel valamelyik.
A zene amúgy nem rossz, de a szignálparkon van mit fejleszteni, gyakorlatilag két szignál megy felváltva, "Aktív Rádió - mi játsszuk a kedvenceket", és ugyanez fordítva. Zenés, éneklős szignál nincs, az óraindító is jellegtelen. A hírblokk viszont jó, tényleg helyi, bár kicsit hosszú.
 #188046  Szerző: jimmer

Azért nem vált át, mert eltérnek a PI kódok. Sajnos a hatóság nincs a helyzet magaslatán, és a hálózatba kapcsolódáskor is eltérő PI kódot kér, nem csak az esti helyi adások idejében, ezért van ez.. Karcagnál valami árammizéria volt múltkor illetve jelenleg is felújítás alatt van a szolnoki megyeháza épülete ahol a stúdió is van, ezért előfordulhat áramkimaradás, net kimaradás ami okozhatja a vidéki frekik csendességét is.
 #188041  Szerző: Tomi76

Igen, abban van valami, hogy a két freki nem ér össze. Sőt a múltkor Karcagon nagy csönd volt hosszú ideig. Nem tudom, lehet, hogy túlzok de olyan érzésem van mintha kezdenék elereszteni ezt az egészet.
 #188031  Szerző: Volvos

Tomi76 írta: 2020.08.04. 13:53 Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a 4-es főúton autózva Karcagra, Szolnoknál az Aktívra kapcsoltam a 92.2-re. Abban reménykedtem, hogy ahogy közeledünk majd Karcag felé akkor átvált a 93.8-ra de nem így lett. Manuálisan kellett átváltani. Ez hiba, vagy nem is várható hogy átváltson? Az RDS jól működik mert korábban a Petőfi simán váltott a frekik között, bármerre is jártam az országban.
Lehet hogy nem érnek össze a frekik... Szolnok nagyon gyenge lett egy ideje... Karcagot alig fogom Szolnokon tetőantennával. Tiszakécske viszont RDS-el jön itt.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 27