RADIOSITE Fórum

• Nagyobb kábelszolgáltatók (Tarr, PR Telecom, Cellkábel, stb...)

#164083  Szerző: altermanus

LuciFerko írta:Naívan azt hittem, hogy a DVB-T vevőm azért letárol pár muxot DVB-C-ről, hát tévedtem. :(
utána néztem, teljesen más platform... értsd: olyan mintha egy windows porgramot telepítenél linuxra (legalábbis én így értelmeztem...)
másrészről, más a szabványleírása is:
DVB-T: ETSI EN 300 744
DVB-T: ETSI EN 300 429
Forrás: frekvencia.hu / Frekivadász
 #164078  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta:Naívan azt hittem, hogy a DVB-T vevőm azért letárol pár muxot DVB-C-ről, hát tévedtem. :(
Talán nem egy dobozra, hanem egy lapos tv-re kellene rákötni(általában tudják a DVB-T/DVB-C-t).
 #164043  Szerző: joe

Azért ez nem dvb-t...8MHz-es csatornába 256QAM modulációval 6952 ks/s szimbólum sebességgel át lehet tolni 50Mbit adatot másodpercenként (ez a nettó). Statisztukus multiplexálással átlag 2,5 Mb/s csatornánként...ez mpeg4 esetén jó SD képminőség (MindigTV-n statikus multiplexálás van, és nem jut 2 Mb/s egy-egy csatornára)...
 #164031  Szerző: frekivadasz

Zárt rendszer esetén jóval kevesebbet kell a hibajavításra fordítani, így több műsor fér el. Jóval kisebb - szinte semennyi - az interferencia, fading, stb. esélye ellentétben az éteri változattal.
 #164030  Szerző: mlaszlo

DRoland írta:Köszönöm Invitel, hogy kivágtátok az Eurosport1-2-t meg a Discoveryket, Vajna csatornái meg ki tudja még mi miatt :wailing:
Más: DVB-C-nél nem sok ez kicsit, most írom össze melyik muxon mik vannak, ez az első kettő:
113.997 MHz: Mozi+, Cool TV, Paramount Channel, AXN, AXN Black, AXN White, Fox, AMC, Story4, Story5, Film Café, Film+2, RTL+, Izaura TV, Galaxy, Sundance TV, Sorozat+, HBO, HBO2
121.997 MHz: HBO3, Cinemax, Cinemax 2, FilmBox, FilmBox Premium, FilmBox Plus, FilmBox Family, FilmBox Arthouse, BBC Earth, National Geographic, Nat Geo Wild, Spektrum, History, Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature, LifeNetwork, Ozone Network, Da Vinci Learning
Eddig SD csatornákból max 10 volt egy muxon belül, kíváncsi lennék az video és audio bitrátákra...
Nekem ez túl soknak tűnik, talán ha MPEG4 az elosztás.
 #164029  Szerző: DRoland

Gr3g0ry írta:A kábel többet bír mint egy "vezetéknélküli".
A Tv által kiírt frekvenciák, e szerint ugyanaz a raszter mint DVB-T-n (8MHz).

113.997 MHz
121.997 MHz
129.995 MHz
137.995 MHz
145.995 MHz
153.995 MHz
161.995 MHz
 #164025  Szerző: DRoland

Köszönöm Invitel, hogy kivágtátok az Eurosport1-2-t meg a Discoveryket, Vajna csatornái meg ki tudja még mi miatt :wailing:
Más: DVB-C-nél nem sok ez kicsit, most írom össze melyik muxon mik vannak, ez az első kettő:
113.997 MHz: Mozi+, Cool TV, Paramount Channel, AXN, AXN Black, AXN White, Fox, AMC, Story4, Story5, Film Café, Film+2, RTL+, Izaura TV, Galaxy, Sundance TV, Sorozat+, HBO, HBO2
121.997 MHz: HBO3, Cinemax, Cinemax 2, FilmBox, FilmBox Premium, FilmBox Plus, FilmBox Family, FilmBox Arthouse, BBC Earth, National Geographic, Nat Geo Wild, Spektrum, History, Viasat History, Viasat Explore, Viasat Nature, LifeNetwork, Ozone Network, Da Vinci Learning
Eddig SD csatornákból max 10 volt egy muxon belül, kíváncsi lennék az video és audio bitrátákra...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 129