RADIOSITE Fórum

• RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

#130297  Szerző: Snake

kukac írta: csak akkor ne beszeljunk igenyessegrol, ha az igenyesseg hatara a beka seggevel van egy sikban...
Ha én személyeskedek, akkor te általánosítasz.
 #130295  Szerző: kukac

Megegyszer mondom, igenyekrol, izlesrol nem vitazunk, mert folosleges. Azert pedig mert valamit sokan csinalnak, meg nem igazol semmit, csak hogy sok embernek egyforman igenye van ra (aztan hogy az most jo vagy nem, az mas kerdes). Az hogy hallgatsz mast is mellette, orvendetes, bar mufajat tekintve meg mindig csak a konnyuzene szuk (abbol is a slageres, konnyen felfoghato) szegmense. Nehez ugy zenerol beszelgetni, nehez ugy elmagyarazni hogy mi a kulonbseg egy operamufaj, egy klasszikus jazz, es egy karnyujtogatos technobuli, mulatos popzene, vagy dankoradios giccsparade kozott annak aki csak az utobbi perspektivajabol szemlelodik. A tobbsegnek bizony nincs is erre igenye. Pontosabban csak erre van igenye. csak akkor ne beszeljunk igenyessegrol, ha az igenyesseg hatara a beka seggevel van egy sikban...
 #130294  Szerző: asimov

kukac:
Hát nézd... a house zenének (és az elektronikus zenéknek általában) nem operaházai, hanem fesztiváljai, turnéjai vannak (UMF, EMA, ASOT stb) ahol több ezer, ütemre ugráló ember jelzi a jelenlétével azt, hogy ennek az irányzatnak van jövője. Az, hogy ez 5 vagy 10 vagy akárhány év lesz, majd kiderűl, de úgy harminc éve nem akar eltűnni ez az elektronikus zenei irányzat a térképről. A trance irányzatot 2005 körűl írták le előszőr rádiókban, aztán csak nem akar kihalni ez sem, sőt, az internet, youtube térnyerésével nő a népszerűsége és a rajongótábora is.
Kotta is van ezekhez (kell is, természetesen) igaz, nem papiron, hanem számítógépen és kicsit másképp néz, valamint egy szintetizátor sem árt a hatékony munkához, a gép mellé. A fiatal tehetségek (és persze mindenki más is) interneten mindenhez hozzáférnek és itt a tanulás autodidakta módon megy, vagyis bárki nekiállhat és profi szintre juthat, amennyiben van érzéke és kitartása ehhez. (Ha nincs, akkor az hamar kiderűl és ezesetben hamar le is cseng az illető lekesedése. Ilyen is van bőven)
Egy-egy zenei műfajon belűl, az egyes számokra vonatkozóan az igényesség egyéni megitélés kérdése, azonban azt, hogy a zenei irányzatok közül ezt vagy azt tartjuk igényesnek (míg a másikat "igénytelennek") szerintem már sokkal inkább a hagyomány, illetve megszokás dönti el. Vagy mert valakik azt mondják, és mi hiszünk nekik. Vagy nem.

Jómagam a house, trance, eurotrance, eurodance mellett rendszeresen hallgatok Queen-t, Enya-t (imádom a hangját és a zenéjét), ABBA-t, Edda-t, Beatles-t is és a 80-as 90-es évek dallamos pop- és rockzenéi is rendre lefutnak a lejátszón, mert ezek még stílusos, igényes zenék voltak.
 #130289  Szerző: kukac

@snake: "Jól látod, h van különbség kettőnk között. Én
nem OFFolom tele szeméttel a fórumot. Ja és
úgytűnik te még büszke is vagy rá." - te nem, te csak vita helyett szemelyeskedsz, mert te csak erre vagy kepes. Nem vagyunk egyformak, veled biztosan nem.
 #130288  Szerző: kukac

Ki vagyok en hogy megmondjam, kinek mire van igenye, nem vagyunk egyformak. Akinek erre, az hallgassa. Nyilvan ezen analogia menten ugyanugy van igenyes lakodalmas zene is... Csak furcsanak tartom az igenyes-szo hasznalatat egy olyan mufaj eseteben, melyet a zenetudomanyok fokmeroje menten nem jegyeznek, nem tanitjak a konzervatoriumban, nem rendeznek koncerteket belole operahazakban, nem arulnak kottat belole hogy ifju tehetsegek tanuljak ezen muveket, es nem fog a kutya se emlekezni ra, nemhogy szaz de valoszinuleg 5-10 ev mulva se... Persze - ettol ez meg lehet igenyes, de akinek csak erre van igenye, az zene-ugyben ne akarjon vitatkozni olyanokkal, akik igenyuket tekintve ezen a periferian egy kicsit tavolabb is kepesek latni... Aki pedig egy kommentben csak addig jut el hogy "1 seggfej", annak az igenyeire talan annyira nem vagyok kivancsi...
 #130286  Szerző: Snake

Jól látod, h van különbség kettőnk között. Én nem OFFolom tele szeméttel a fórumot. Ja és úgytűnik te még büszke is vagy rá.
 #130285  Szerző: asimov

Márpedig van igényes (értsd: jó ütemű, "ugrálós", sokszor hallgatható) és sz@r (unalmas, rajongónak is értékelhetlen) house zene is, azonban a kommentedet kicsit szúrkálósra sikerűlt viccnek veszem.
Pont. :)
kukac írta:Igenyes...house...igenyes... Stb... Na? Megvan? ;)
 #130282  Szerző: djlacee

Culture
 #130281  Szerző: kukac

@snake: hogy szerinted en mi vagyok, teljesen sulytalan, mintahogy az is hogy te mi vagy az en szememben (max. en ezt nem irom le ide). Viszont kettonk kozott a lenyegi kulonbseg a jelek szerint megsem csak annyi, hogy en ismerek idegen szavakat... ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 470