RADIOSITE Fórum

• Médiatörvény

#61974  Szerző: SzD

... és vajon mi lehet egy ilyen jellegű műsorban az a tartalmi rész, ami súlyosan megnyomorít pl. egy 11 éves gyereket, és örök életére emiatt mentálhigiéniás zavarai lesznek? :)
De nem csak a sportműsorok, hanem a tehetségkutatók, stb. űesetében is érdekes ez.
De hát ez van... :mellow:
 #61972  Szerző: brain

SzD: Én tegnap délután a Sport M csatornán 12-es karikát láttam kint az egyik műsoron. Talmácsi Gáborral beszélgettek közben. Ezelőtt még soha nem láttam sportcsatornán korhatárkarikát. :(

A termékelhelyezéses felirathoz is volt szerencsém. Lassan tényleg elérjük azt, hogy most már nem csak a képernyő 4 sarka lesz tele logókkal, hanem a képernyő közepe is ki lesz takarva. :(
 #61971  Szerző: centerweb

Zoey írta:Ahhoz képest, hogy elvileg ma lépett érvénybe az új médiatörvény, nem sok változás történt a rádiók kínálatában, gondolok itt a magyar zenei arányokra. Ha valóban nem vonatkozik a helyi rádiókra, akkor sem tapasztaltam, hogy a nagyobb rádiókon annyival több lenne a magyar zene. Classon viszonylag sok, a Neot ma nem hallgattam, de pl. mi lesz a Rádió 1-el vagy Sztár FM-el? Előbbi azért érdekes, mert szinte egyáltalán nem játszik magyar zenéket, utóbbi pedig azért, mert ha a magyar zenék 25 %-ának 5 évnél frissebbnek kell lennie, az bizony elég érdekes helyzeteket teremthet az egyébként 60,70-es évek zenéit játszó csatornán. És lehetne még sorolni azokat a rádiókat, ahol ez az arculat miatt nem bevezethető.
Ti hallottatok esetleg valami változást, több magyar zenét?
A Class FM-nek és a Neo FM-nek már eddig is 35% volt ez az arány, őket nem érinti.

(3) Rádiós médiaszolgáltatást és lekérhető médiaszolgáltatást nyújtó médiaszolgáltatóval kötött hatósági szerződés
– indokolt esetben – a 20–21. §-ban meghatározott arányoktól való tartós vagy állandó jellegű eltérést is lehetővé
tehet.

Tehát ha külön megegyezés történik, akkor el lehet térni a 35-25%-tól, csak kérdés, hogy mit vesznek indokolt esetnek.
 #61929  Szerző: SzD

Megnéztem egy Való Világ videót (tudom, köpedék, alja mocskos söpredék vagyok, hogy ilyeneket nézek), és már nem elég a karika rajta, ki kell választani, hogy elmúltál-e 12/16/18 éves. és közben többször volt termékelhelyezésre figyelmeztető felirat.
Hülyeség ez az egész...
(Viszont azért látszik, hogy nem akarnak rosszban lenni már a legelején a szervekkel. :D)
 #61922  Szerző: Zoey

Ahhoz képest, hogy elvileg ma lépett érvénybe az új médiatörvény, nem sok változás történt a rádiók kínálatában, gondolok itt a magyar zenei arányokra. Ha valóban nem vonatkozik a helyi rádiókra, akkor sem tapasztaltam, hogy a nagyobb rádiókon annyival több lenne a magyar zene. Classon viszonylag sok, a Neot ma nem hallgattam, de pl. mi lesz a Rádió 1-el vagy Sztár FM-el? Előbbi azért érdekes, mert szinte egyáltalán nem játszik magyar zenéket, utóbbi pedig azért, mert ha a magyar zenék 25 %-ának 5 évnél frissebbnek kell lennie, az bizony elég érdekes helyzeteket teremthet az egyébként 60,70-es évek zenéit játszó csatornán. És lehetne még sorolni azokat a rádiókat, ahol ez az arculat miatt nem bevezethető.
Ti hallottatok esetleg valami változást, több magyar zenét?
És még egy kérdés: a reggeli 15 perces hírblokk-követelmények is ugyanezen rádiókra vonatkoznak?
 #61892  Szerző: csokie

Ez nagyon jól jött most a kormánynak, hogy egyszerre 6 budapesti frekvencia felett is dönthet a közeljövőben:
89.5
92.9
95.3
96.4
102.1
103.9
(majd csak a sok Deák igazolvány felmutatásával lehet frekvenciához jutni)
 #61830  Szerző: boly

Na akkor lehet csemegézni!

Itt az új médiatörvény: ( jó olvasgatást mindenkinek!)
http://magyarkozlony.hu/pdf/8074
 #61821  Szerző: Galaxy

Cicoo írta: De jan. 1. ünnepnap. Nem tudom mondjuk, hogy mennyit számít ez esetben..
mit számítana... nem kell ember aki ott áll szegény törvény mellett és hatályba lépteti éjfél után... így deklarálták, hogy 2011.01.01. 00:00-tól. ezt nem kell tovább ragozni.
 #61808  Szerző: Cicoo

Gyurii91 írta:
Kiru írta:
Gyurii91 írta:Még 2 nap.. :boldog:
Milyen 2 nap?
Nem jan1-től lép érvénybe? :blush:
De jan. 1. ünnepnap. Nem tudom mondjuk, hogy mennyit számít ez esetben..
 #61807  Szerző: Gyurii91

Kiru írta:
Gyurii91 írta:Még 2 nap.. :boldog:
Milyen 2 nap?
Nem jan1-től lép érvénybe? :blush:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 25