admin írta:reggel óta ilyenek vannak, és ennél sokkal durvábbak is voltak.
amúgy a piros logo (és csatornaarculat) és a lila híradóarculat (ami ugye a műsorfolyam 98%-a) egyáltalán nem illik össze. tudom miért van, azért, hogy a híradó a dunán, a dw-n és az m3-on is az mtva alap arculatához illeszkedjen, így elméletileg mindenhez patent legyen. csak ez a gyakorlatban nem így van, mert míg a többin összesen másfél óra híradás van, addig itt 18. akkor lett volna jó, ha ez az egész az m24-en menne és az a csatorna arculatilag lila lenne.
vagy legyen az m1 arculat, identekkel, logoval, mindennel együtt szintén lila vagy a 'híradó' logo helyén legyen az m1 logo is, szintén monokróm lilában, esetleg feketében, és gyártsanak teljesen új csatornaidenteket, amik a híradóéhoz illenek.
hogy elhibázott ez az egységes mtva-arculat, most jön ki a legjobban, a petőfi tv/rádió és az m1 kapcsán. nem maga az arculat szar, hanem eleve a koncepció, hogy legyen minden egyforma.
és ez még csak az arculat.
Nem is azzal van baj szerintem, hogy minden egységes, csak akkor ha már az egyiken változtatnak, akkor konzekvensen változzon a többi is. Ezt egyszer már normálisan meg is tudták lépni, az M3 kapcsán. De most itt van pl. ez a timelapse ident. Tök jó, másfél csatornának ilyen identjei vannak, a maradéknak meg a régi.
De itt van a szignál is, most lett az M1-nek egy fasza modern hangzású szignálparkja, ami tökéletesen nem illik bele a képbe. Ezt a hangzást kellett volna használni mondjuk a Petőfi tv-nél, mert egyrészt, ahhoz jobban illene (elvileg ott is timelapse-identek lesznek, egy platós kocsin furikáztak a logóval a városban) mert fiatalos, dinamikus (már amennyire el tudom képzelni hogy milyen lesz az ident) és nem mellesleg hasonlít is az MR2-es szignálokhoz. És akkor megvan az egységesség is. De ha egynél hangszerelnek, hangszereljenek már át mindenhol, egyem a zuzájukat.
Amúgy a backstage videóból ítélve 1 gombnyomás lenne a stúdiót átszínezni liláról pirosra.