RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#157106  Szerző: monoszkop

Gr3g0ry írta:
pébégáz írta:Egy Siemens tunerrel vettem a Kossuthot az 1300 kHz környékén (hagyományos, forgókondis tuner) ma délután, de azt hittem,a nagy térerő ülteti le a rádiót, és hamis vételem van. De a radiosite címlapjáról megtudtam, hogy az 1341-en is megy a Kossuth. Szépen, fading nélkül jött ott is, csak egy kis sistergés volt alatta. Most este is néztem, ilyenkor már eléggé hullámzik. De nappal egész jó volt.
De rég volt ilyen... Őszintén szólva örülök hogy ismét bővűlt egy magyar adóval(bárcsak végleges lenne a "bővítés"). :happy:
Ja és ami a legszebb, hogy az 1341-en csúszással /vélhetőleg/ az FM adás megy kb. 22:30:20-ig. Hatalmas! (Először azt hittem végig tolják egész éjjel.) :D
 #157105  Szerző: Gr3g0ry

pébégáz írta:Egy Siemens tunerrel vettem a Kossuthot az 1300 kHz környékén (hagyományos, forgókondis tuner) ma délután, de azt hittem,a nagy térerő ülteti le a rádiót, és hamis vételem van. De a radiosite címlapjáról megtudtam, hogy az 1341-en is megy a Kossuth. Szépen, fading nélkül jött ott is, csak egy kis sistergés volt alatta. Most este is néztem, ilyenkor már eléggé hullámzik. De nappal egész jó volt.
De rég volt ilyen... Őszintén szólva örülök hogy ismét bővűlt egy magyar adóval(bárcsak végleges lenne a "bővítés"). :happy:
 #157104  Szerző: markfelt

Az a cikk sajnos idő előtt került ki, le is vettük, ne vonj le belőle következtetést kérlek! Kerestük az AH-t, ha jön a válasz, kitesszük.
 #157103  Szerző: pébégáz

Egy Siemens tunerrel vettem a Kossuthot az 1300 kHz környékén (hagyományos, forgókondis tuner) ma délután, de azt hittem,a nagy térerő ülteti le a rádiót, és hamis vételem van. De a radiosite címlapjáról megtudtam, hogy az 1341-en is megy a Kossuth. Szépen, fading nélkül jött ott is, csak egy kis sistergés volt alatta. Most este is néztem, ilyenkor már eléggé hullámzik. De nappal egész jó volt.
 #157100  Szerző: monoszkop

pébégáz írta:Adókarbantartás van Solton július 25-ig. A KH adás valószínűleg Lakihegyről megy (máshonnan nem mehet, ha Solt ki van kapcsolva), és a hangminőség mintha egy kicsit jobb lenne a szokásosnál. Nem szól olyan tompán.
Üdv!
Az Ah diszpécsere kb. két hete azt mondta, hogy Szolnok ad az 540-en, az 1341-en pedig talán Siófok/Balatonszabadi is (bár elég bizonytalannak tűnt).
Amúgy tegnap reggel óta tényleg szól az 1341-en is a Kossuth. 07.25-ig így lesz, s gyanítom, hogy majd 08.22-09.19-ig is. Egyébként tényleg gyengébben, de szebben szól mint Solt.
 #157098  Szerző: pébégáz

Adókarbantartás van Solton július 25-ig. A KH adás valószínűleg Lakihegyről megy (máshonnan nem mehet, ha Solt ki van kapcsolva), és a hangminőség mintha egy kicsit jobb lenne a szokásosnál. Nem szól olyan tompán.
 #157092  Szerző: kukac

RatFM írta:
kukac írta: nem gondolom, hogy azért a mai világ felgyorsult, inger gazdag közegébe beleszületett ifjúság lenne a felelős, mert az igényeihez nem talál tartalmat a még mindig a múltban élő, abból építkező média műsorpalettáján.
Nem a felgyorsult inger gazdag világgal van a gond, hanem azzal, hogy társaságban sem szemtől szembe megy a kommunikáció hanem telefont nyomkodva mindenféle közösségi akármin keresztül.

Kép

De jól eltértünk a témától azt hiszem. :gülü:
ja... egyébként ez már csak egy állapot, ugyanúgy kommunikálnak (talán még intenzívebben is mint a mi korunkban), csak a csatorna, a közeg változott.
 #157079  Szerző: RatFM

kukac írta: nem gondolom, hogy azért a mai világ felgyorsult, inger gazdag közegébe beleszületett ifjúság lenne a felelős, mert az igényeihez nem talál tartalmat a még mindig a múltban élő, abból építkező média műsorpalettáján.
Nem a felgyorsult inger gazdag világgal van a gond, hanem azzal, hogy társaságban sem szemtől szembe megy a kommunikáció hanem telefont nyomkodva mindenféle közösségi akármin keresztül.

Kép

De jól eltértünk a témától azt hiszem. :gülü:
 #157055  Szerző: kukac

RatFM írta:
mikrofonos írta:Én őszintén megértem az "igazi" rádiózás iránt nosztalgiát érzők minden bánatát az AM sugárzás megszűnése felett. De sajnos ez a kőkemény valóság. Ennek a korszaknak az internet, meg a műholdak korában vége. Én még emlékszem, amikor gyerekkoromban a 60-as években magam is csavargattam a csöves Orion rádiónk rövidhullámú sávjait és az telis-teli volt mindenféle külföldi furcsa rádiókkal. Ma az internet-rádiómon a szó szoros értelmében az egész világot megkapom. Szóval miért akkor a rövidhullám. Persze most nem beszelék szélsőséges helyzetekről.... Egyébként Németországban - ahol dolgozom és "élek" most kapcsolták ki az utolsó nagyteljesítményű középhullámú adót, a Saar-vidéki Heusweiler település mellett, amely 1422 kHz-en az utóbbi években a Deutschlandfunk (DLF) adását sugározta (politika-közélet) azelőtt (még a vasfüggöny korszakban) mi is hallgattuk itt Magyarországon este sokat, mert akkor még az SR1-Europawelle ment rajta. És mellette a 208 méteres középhullámon szólt a legendás Radio Luxembourg.
Anno még én is tekergettem a nagy böszme csöves rádiókat , de valahogy sohasem tudott igazán lekötni a hullámzó pár kHz-es modulációs mélységű adók gyenge zajos minősége.
Ahogy írtam a népesség fluktuálódása, "fiatalodása" miatt már csak a megszállottak és néhány idősebb hallgatja a rövidhullámú adókat.
Mellesleg ahogy elnézem ezeket a fosbúkon és mittudomén min szocializálódott fiatalságot ezeket már semmi nem érdekli !
Tehát még pár évtized és nyoma sem lesz a rádiózásnak !
Mindenkinek az okos telefonja mondja majd meg mit is akar hallhatni a 26G-s GSM adatátvitelen keresztül.
Most is ilyen zombikkal van már tele minden , csak nem látják a fától az erdőt, akarom mondani a telefonjuktól !

Kép

Képzeld ezeknek a gyerekit, ha esetleg nem halnak éhen a nagy nyomkodásban !
nem gondolom, hogy azért a mai világ felgyorsult, inger gazdag közegébe beleszületett ifjúság lenne a felelős, mert az igényeihez nem talál tartalmat a még mindig a múltban élő, abból építkező média műsorpalettáján.
 #156967  Szerző: RatFM

mikrofonos írta:Én őszintén megértem az "igazi" rádiózás iránt nosztalgiát érzők minden bánatát az AM sugárzás megszűnése felett. De sajnos ez a kőkemény valóság. Ennek a korszaknak az internet, meg a műholdak korában vége. Én még emlékszem, amikor gyerekkoromban a 60-as években magam is csavargattam a csöves Orion rádiónk rövidhullámú sávjait és az telis-teli volt mindenféle külföldi furcsa rádiókkal. Ma az internet-rádiómon a szó szoros értelmében az egész világot megkapom. Szóval miért akkor a rövidhullám. Persze most nem beszelék szélsőséges helyzetekről.... Egyébként Németországban - ahol dolgozom és "élek" most kapcsolták ki az utolsó nagyteljesítményű középhullámú adót, a Saar-vidéki Heusweiler település mellett, amely 1422 kHz-en az utóbbi években a Deutschlandfunk (DLF) adását sugározta (politika-közélet) azelőtt (még a vasfüggöny korszakban) mi is hallgattuk itt Magyarországon este sokat, mert akkor még az SR1-Europawelle ment rajta. És mellette a 208 méteres középhullámon szólt a legendás Radio Luxembourg.
Anno még én is tekergettem a nagy böszme csöves rádiókat , de valahogy sohasem tudott igazán lekötni a hullámzó pár kHz-es modulációs mélységű adók gyenge zajos minősége.
Ahogy írtam a népesség fluktuálódása, "fiatalodása" miatt már csak a megszállottak és néhány idősebb hallgatja a rövidhullámú adókat.
Mellesleg ahogy elnézem ezeket a fosbúkon és mittudomén min szocializálódott fiatalságot ezeket már semmi nem érdekli !
Tehát még pár évtized és nyoma sem lesz a rádiózásnak !
Mindenkinek az okos telefonja mondja majd meg mit is akar hallhatni a 26G-s GSM adatátvitelen keresztül.
Most is ilyen zombikkal van már tele minden , csak nem látják a fától az erdőt, akarom mondani a telefonjuktól !

Kép

Képzeld ezeknek a gyerekit, ha esetleg nem halnak éhen a nagy nyomkodásban !
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 167