RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#81634  Szerző: asimov

88.0-n az N-Joy-ra, egy-egy masodpercekre nagyon raterjed egy ado, szinte elnyomja az N-Joy-t.
(Fulelem, hatha kiderul, melyik ado ez. Sanszos a budapesti Radio Face, 88.1-rol)
 #81572  Szerző: DRoland

rmihaly76 írta:Khom.. khom... ezt Q-kodot honnan is tetszik ismerni? :)
DRoland írta: ... QSB mellett ....

Rádióamatőr is vagyok :-)
 #81571  Szerző: asimov

Khom.. khom... ezt Q-kodot honnan is tetszik ismerni? :)
DRoland írta: ... QSB mellett ....
 #81567  Szerző: DRoland

rmihaly76 írta:
DRoland:
Ha mododban all, akkor hallgasd meg ma napkozben, este is azt a roman adot, mert erdekelne az, hogy osszesegeben mennyire jon.
(Ritka jo helyen lehetsz.. :) )
Ma reggel az RDS is lejött: CULTURAL és vannak itt még érdekességek, amik nem igazán szoktak jönni, QSB mellett 107,2 NEO Kabhegy, 92,7 Petőfi Tokaj, 97,5 Neo Tokaj, és 106,8 Bartók Győr-Szabadhegy 4-es térerővel zajmentes ST :D 94,6 Kossuth Aggtelek, 98,6 Jemne Kassa,

http://www.youtube.com/watch?v=BQmK6O5RNVU

update: Győr felől erősödnek a jelek a 87,6 NEO már elnyomja a 87,7 Jemne-t és a 93,1 Petőfi is már tiszta.
 #81563  Szerző: asimov

Modositas:
Az az N-Joy feletti "SSSSS" par percen belul atalakult a budapesti Radio Face-e (88.1), ami csak akkor jon be, amikor terjedes van, egyebkent hire-hamva sincsen, ezenfelul 88.3-on megjelent a Radio Maria (Virovitica 128 km) ami ugy alapban nemigen jon.
------------------------------------------
Megint erdekes allapot van nalam, mert joforman csak helyi, eros adok jonnek be, egy kivetellel: a szekesfehervari Fehervar Radio-t (94.5) rendszerint zajosan veszem, mert veszpremi Radio1 (94.6) szinte elfedi, most ehhez kepest a Radio1 sehol nincs, es -valoszinuleg ezert- a Fehervar Radio meg tukortisztan jon.
103.3 ClassFM (Budapest - Szehcenyi-hegy, 94 km) sztereoban nagyon zajos, monoban is bezajosodik neha, pedig ez amugy monoban mindig tisztan jon
88.0-an az N-Joy nagyon zajos es fading-el, 87.95-on stabilabban es tisztabban jon, pedig "felette" csak SSS van.

DRoland:
Ha mododban all, akkor hallgasd meg ma napkozben, este is azt a roman adot, mert erdekelne az, hogy osszesegeben mennyire jon.
(Ritka jo helyen lehetsz.. :) )
 #81562  Szerző: csabyke

Nem itt annyira ON, de mivel majd elob-utobb az FM-et valtja..

Par hete hallottam, hogy Nemetorszagban elkezdik ebben a honapban a DAB(+) vevok forgalmazasat SATURN es MediaMarkt fele boltok... Nos - ma korbeneztem egy nagyobban...

Megjelent a polcon 3 radio 60 100 es 130 EURert
A 100 EUR-s egy SONY volt, ami sajna nem volt ott, a 60 es 130 EUR-s pedig egy szamomra uj marka (PRIME ??? ) volt...

Az alagsori helyisegbe sajna nem jottek le a DAB jelek, de a szerintem KabelBW radioi igen csak hasitottak FM CCIR savban RDS-el...

Szoval eddig meg DAB-ot venni nem sikerult, de legalabb vevot fogtam a kezemben...

3bol kettore amugy csak DAB+ volt kiirva, a SONY ami nem volt ott tudott DAB+/DAB -ot kiiras szerint

Mind3 mellett ott lifegett egy jo nagy DAB+ reklamtabla

Ami meg erdekes volt, a legtobb ilyen cucc oda van erositve a polchoz, ezek le voltak rakva a polc vegere, semmi aram vagy valami bekotve, logott az adapter beloluk, felvettem, elvittem par meterrel arrebb es bedugtam...
A SONY lehet, hogy ezert nem volt ott???

Voltam egy MediaMarktban is, hatha talalok ott is ilyet, mert ott az elso emeleten van ez a reszleg, de sajna ott meg nem volt...

Szoval egyenlore marad az FM CCIR

Ami viszont az FM CCIR-t es a Kabel adokat illeti...
Egy csomo olyan jott, ami a kornyeken meg veletlenul sem...
Meg nekem nagyon ugy tunt, mintha nem csak picit jonnenek ezek az adok, nagyon jo minosegben jottek...
Ki lehet sugarozni a Kabelhalozat radioit??

A vevok amugy csak FM-et es DAB-ot tudtak, jo nagy darabok voltak

FM es DAB-os MP3-lejatszot keresek, remelem jonnek ilyenek is hamar
 #81559  Szerző: DRoland

Chucky írta:
DRoland írta:Hellosztok! 100,1-en latinos zenék egymás után ID nélkül, egyenlőre RDS-re várok

frissítés: volt ID de nem értem a nevét http://www.youtube.com/watch?v=JXE7z5oPFKE
Radio Romania Cultural (szerintem)

Szép fogás!

Igen, köszi!! Valóban az, egyeztettem a netes streammel. A weblapjukon ez van adótelephelynek megjelölve: Mogosa-Baia Mare durván 320km tőlem.
 #81557  Szerző: Chucky

DRoland írta:Hellosztok! 100,1-en latinos zenék egymás után ID nélkül, egyenlőre RDS-re várok

frissítés: volt ID de nem értem a nevét http://www.youtube.com/watch?v=JXE7z5oPFKE
Radio Romania Cultural (szerintem)

Szép fogás!
 #81553  Szerző: DRoland

Hellosztok! 100,1-en latinos zenék egymás után ID nélkül, egyenlőre RDS-re várok

#81539  Szerző: asimov

Az idojarast is figyelembeveve, talan valami lokalis inverzio alakulhatott ki, ami behozta a tavolabbi adot, de a kozeliekhez meg nem volt jo helyen. Az inverzios reteg(ek) tukrozi(k) el messzebbre, akar latohataron tulra is az URH adasokat a troposzferaban.
Korbetekertem es azota nagyjabol helyreallt a szokasos allapot:
101.3 Juventus (fonyod) sztereo
88.0 N-Joy egesz jol jon
88.2 SSSSS
LuciFerko írta:Ez mitől van?
  • 1
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 541