RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#81258  Szerző: LuciFerko

Na emberek EZ mi lehet? http://www.youtube.com/watch?v=4GXC9D2EMaU
89.6 MHz, csak telefonnal jön. Ki-be kapcsol és ilyen hülye sípolás van benne. Hallásra valami keskenysávú digitális kommunikáció lesz. A videó vége felé hallani a legjobban. Ez eddig nem volt ott!!!
 #81161  Szerző: zvartoshu

http://www.youtube.com/user/dxfmromania?blend=7&ob=5
Secondary faker dxer .
Detection start in moment when catch signals with portable antena . Detect COERENT signal at big distance without scatterings .
HENIU sernder is Horizontal , and this dxer add coerent signal in vertical .
This radioamator is registered and now have problem with conflict with me and other dxers . Not know dx corect , know provocation , buy many radios and antenas and continous call hardcore dx in vertical mode .
When afirm in forum , please search with pointer GPS module in SE direction and WSW for catch serbia and croatia , this dxer affirm , no need this dx and no goo scatter for your equipament !
At final this dxer write a list with many station and real 60%
In romania dx is WRONG at famous dxers!
Real exist 2 dxers with no have poblems , chatnoir401 and zvartoshu .
 #81149  Szerző: chab7

Nemrég említettétek Galya-tetőről a Pro FM-et. Mikor otthon járok Parádon -ami lent völgyben van - akkor nekem is mindig jól jön a 107.6 viszont itt Kisvárda mellett meg csak az udvaron, és nem is tisztán. Az irány, ugye. Azt is megfigyeltem, hogy a Dunántúlon messzebbre mennek a pesti adók - vételeitek alapján. Itt a keleti részen nem igazán jön el addig mint ott nyugaton (bár Parádon jönnek a nagyok a hegyek mögött is tisztán lakáson belül is.) De lehet csak tényleg messze lakok mindentől :)
Másik téma a Sangean antenna. Muszáj leszek én is valamit szerelni rajta - ha egyáltalán lehetséges. Az asszony a múltkor figyelmetlen volt és egy véletlen mozdulattal úgy tette arrébb a rádiót, hogy az beleakadt valamibe és kiugrott a helyéről. Közelebbről megnézve sajnos belül valami ki is tört, mert hiába fogattam vissza a perembe ahová szerencsére nagy nehezen be lehet pattintani, de nem olyan stabil mint volt. Szomorú vagyok mert ha nem tudom megoldani vagy esetleg kicserélni az antennáját - na de honnan szerezzek hozzá - akkor egy időre lőttek a rádiózásnak.én is valamit szerelni rajta - ha egyáltalán lehetséges. Az asszony a múltkor figyelmetlen volt és egy véletlen mozdulattal úgy tette arrébb a rádiót, hogy az beleakadt valamibe és kiugrott a helyéről. Közelebbről megnézve sajnos belül valami ki is tört, mert hiába fogattam vissza a perembe ahová szerencsére nagy nehezen be lehet pattintani, de nem olyan stabil mint volt. Szomorú vagyok mert ha nem tudom megoldani vagy esetleg kicserélni az antennáját - na de honnan szerezzek hozzá - akkor egy időre lőttek a rádiózásnak.
 #81146  Szerző: Chucky

rmihaly76 írta:Ezaz, pontosan ezt "akartam hallani".
Pld. ekkora nyeresegu antennanal mar neha jobb nem pont iranyba, hanem kicsit melle allni, mert igy valamelyest tompithato a ferden(!) beerkezo zavaroado jele. (Nalam az elemi erovel beerkezo kabhegy-i adasok -tiszta ralatas es csak kb. 35 km- jelei lesznek problemasak.) Ezt ki kell tapasztalni.
Mivel, hogyan forgatod a yagit?
Picit arra hasonlít egy erős mellett a gyenge adó jeleit bevadászni, mint amikor a csillagászok egy csillag fénye mellett próbálnak bolygókat keresni!:D

Egyelőre a padláson van az antenna, fel van kötve a tetőlécekhez és le fel rohangálok, ha állítani akarok rajta.
Úgyhogy ki kell telepítenem majd. Olyan árbócot szeretnék csinálni neki, hogy cső a csőben és majd kézzel szeretném forgatni. Ez nem a tetőn lesz, hanem a ház végében, mert onnan tiszta a kilátás Délre és Nyugatra. Villámtól tartok még, de majd beiktatok valamit, hogy vihar esetén még a házon kívül széthúzható legyen a kábel.
 #81115  Szerző: asimov

Ezaz, pontosan ezt "akartam hallani".
Pld. ekkora nyeresegu antennanal mar neha jobb nem pont iranyba, hanem kicsit melle allni, mert igy valamelyest tompithato a ferden(!) beerkezo zavaroado jele. (Nalam az elemi erovel beerkezo kabhegy-i adasok -tiszta ralatas es csak kb. 35 km- jelei lesznek problemasak.) Ezt ki kell tapasztalni.
Aztan, legyen csak valami jobb terjedes, es akkor lesz majd igazan utos az az antenna.. :)
Apropo, terjedes.. kinez valami, mert (nalam) perpillanat neha bezajosodik az N-Joy (88.0) ami csak akkor van, amikor "raterjed" a budapesti Radio Face, 88.1-en.

En meg lehet (de csak lehet..) hogy egy ilyet teszek fel a meglevo helyere, figyeloantennanak: vertikal+hurokdipol ugyanis a vertikalom erezhetoen rosszabbul veszi a H-pol radioadasokat. Ami tavolabbi adokat elcsiptem, azok mind kettos, vagy csak V-polarizacioval adtak. Azonban, amint meglesz a yagi, akkor ez a kerdes viszont okafogyotta valik...

Mivel, hogyan forgatod a yagit?
Chucky írta: 13e körül van a 9 elemes.
Eddig úgy tapasztaltam, hogy normál tejedési viszonyok között jól muzsikál a 7 elemes. Már lejön azoknak a pesti adóknak is az RDS jele, amiknek eddig nem sikerült. Ennél már oda kell figyelni a pontosabb irányba állításra, mert a zavaró nagy adók jeleit is jobban bekajálja és jobban elnyomják így a 2-3 tized MHz-el mellette lévő kisebb adók jeleit. (pl. a 93,6 Radioaktív már akkora erővel jön, hogy sokszor belever a 93,4 Dabas-ba)
 #81113  Szerző: Chucky

rmihaly76 írta:A gyartmany nevet is leirtad... Igy mar meg is talaltam itt-ott, es koszonom!
A 9 elemesnek mennyi lett volna az ara?
Varom (varjuk) a tapasztalatokat :)
13e körül van a 9 elemes.
Eddig úgy tapasztaltam, hogy normál tejedési viszonyok között jól muzsikál a 7 elemes. Már lejön azoknak a pesti adóknak is az RDS jele, amiknek eddig nem sikerült. Ennél már oda kell figyelni a pontosabb irányba állításra, mert a zavaró nagy adók jeleit is jobban bekajálja és jobban elnyomják így a 2-3 tized MHz-el mellette lévő kisebb adók jeleit. (pl. a 93,6 Radioaktív már akkora erővel jön, hogy sokszor belever a 93,4 Dabas-ba)
 #81108  Szerző: asimov

A gyartmany nevet is leirtad... Igy mar meg is talaltam itt-ott, es koszonom!
A 9 elemesnek mennyi lett volna az ara?
Varom (varjuk) a tapasztalatokat :)
Chucky írta:Hatvanban vettem, Inglar gyártmány. Rendelésre 9 elemest is tudtak volna hozni, de annak már borsosabb az ára.
 #81105  Szerző: Chucky

Hatvanban vettem, Inglar gyártmány. Rendelésre 9 elemest is tudtak volna hozni, de annak már borsosabb az ára.
 #81099  Szerző: asimov

Szia!
Hol szerezted be a 7 elemes yagi-t? (en csak 5 elemeset talaltam.. :S )
(Nagyobb is van ott, ahol a 7 elemeset beujitottad? )
Chucky írta:Ma lecseréltem 5 elemes yagim egy 7 elemesre. Remélem jó szolgálatot tesz majd. Már gondolkodom is a kitelepitésén, mert a padláson nem tudom Dél felé fordítani vertikálisan. Egyszerüen nem fér el.:-)
 #81065  Szerző: Chucky

Ma lecseréltem 5 elemes yagim egy 7 elemesre. Remélem jó szolgálatot tesz majd. Már gondolkodom is a kitelepitésén, mert a padláson nem tudom Dél felé fordítani vertikálisan. Egyszerüen nem fér el.:-)
  • 1
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 541