Ezaz, pontosan ezt "akartam hallani".
Pld. ekkora nyeresegu antennanal mar neha jobb nem pont iranyba, hanem kicsit melle allni, mert igy valamelyest tompithato a ferden(!) beerkezo zavaroado jele. (Nalam az elemi erovel beerkezo kabhegy-i adasok -tiszta ralatas es csak kb. 35 km- jelei lesznek problemasak.) Ezt ki kell tapasztalni.
Aztan, legyen csak valami jobb terjedes, es akkor lesz majd igazan utos az az antenna..

Apropo, terjedes.. kinez valami, mert (nalam) perpillanat neha bezajosodik az N-Joy (88.0) ami csak akkor van, amikor "raterjed" a budapesti Radio Face, 88.1-en.
En meg lehet (de csak lehet..) hogy egy ilyet teszek fel a meglevo helyere, figyeloantennanak:
vertikal+hurokdipol ugyanis a vertikalom erezhetoen rosszabbul veszi a H-pol radioadasokat. Ami tavolabbi adokat elcsiptem, azok mind kettos, vagy csak V-polarizacioval adtak. Azonban, amint meglesz a yagi, akkor ez a kerdes viszont okafogyotta valik...
Mivel, hogyan forgatod a yagit?
Chucky írta:
13e körül van a 9 elemes.
Eddig úgy tapasztaltam, hogy normál tejedési viszonyok között jól muzsikál a 7 elemes. Már lejön azoknak a pesti adóknak is az RDS jele, amiknek eddig nem sikerült. Ennél már oda kell figyelni a pontosabb irányba állításra, mert a zavaró nagy adók jeleit is jobban bekajálja és jobban elnyomják így a 2-3 tized MHz-el mellette lévő kisebb adók jeleit. (pl. a 93,6 Radioaktív már akkora erővel jön, hogy sokszor belever a 93,4 Dabas-ba)