RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#110028  Szerző: mihalylovics

Ivoa írta:Vác 87,9 is Katrádió. A Tatabánya 107,0 viszont továbbra sem ismert.
Vác nem, visszamondták a pályázásukat... Amúgy ott is tökéletesen fogható a 102.1, pláne, hogy monó...
 #109998  Szerző: Ivoa

Vác 87,9 is Katrádió. A Tatabánya 107,0 viszont továbbra sem ismert.
 #109997  Szerző: Ivoa

Pasa írta:Debrecen 92,3 is ugyanez...
Meg is lepett, hogy a Lánchíd itt sem indult. Ez viszont jelentheti azt, hogy a Debrecen 90,0 maradhat a Frissé, mert a Máriát kizárták. De jelentheti azt is, hogy a 90,0-re kihozzák a Katrádiót, és a 92,3-at újrapályáztatják.
 #109949  Szerző: Glenn

Debrecen 92,3 is ugyanez...
 #109928  Szerző: Ivoa

Esztergom 92,5 egyetlen pályázója a Katrádió.
(Meglep, hogy nem a Lánchíd, úgy látszik, most a Katrádió a favorit.)
 #109646  Szerző: csabyke

moby67 írta:Mi a gond ezzel a rádióval???
Senkit se akar hitében áttéríteni vagy megtéríteni, senkit nem aláz meg!
Ja és túlnyomó részt azok fikázzák akik soha bele se hallgattak a műsorokba. Pedig lehet hogy egészségükre válna!
Nem fikaztam, hanem meglepodtem es ott volt a sok xDDDD a hszem vegen....

Amugy en amikor meg KH-n ment neha hallgattam a KAT Radiot es egesz jo kis beszelgetesek voltak rajta neha...

En amugy orulok, hogy nem csak zenei adok vannak bar nekem mind1, mert en ugyis mindig az SWR Radioit hallgatom :))
 #109606  Szerző: Ivoa

mimi írta:
Ja és túlnyomó részt azok fikázzák akik soha bele se hallgattak a műsorokba. Pedig lehet hogy egészségükre válna!
Nekem például semmi; nagyszerű helye volna olyan piacokon, ahol egészséges versenyben működnek mind helyi, mind pedig hálózatos kereskedelmi adók, kiegészítve fenntartható és értelmes helyi közösségi rádiókkal. Na ilyen piacok nincsenek, mert random, szeretet alapján osztogatják el a frekvenciákat, amiknek a működtetése aztán annyira túl van szabályozva, hogy elég kevesen rúghatnak labdába. Miközben a Médiatanács visszafogja, eluralja és lefojtja a rádiós piacot, szerintem érthetőek a "nahát, már megint a Katrádió/Mária/Lánchíd/Európa" típusú gúnyos beszólások, amik nem is feltétlenül mindig az adott médiumnak szólnak, hanem annak a gyakorlatnak, hogy nekik kiemelten jár frekvencia, mert csak.
5*
 #109605  Szerző: Ivoa

Erre a rádióra - szerintem - szükség van. Középhullámon, ahogyan az sokáig szólt is, így betelefonálhattak az erdélyi, vagy a felvidéki hallgatók is.
Ami a probléma, az nem a Katrádió működésére vonatkozik. A baj az, hogy jól működő kereskedelmi adók helyett akarnak egy prózai műsorokat sugárzó adót felpumpálni. (Pedig el kell fogadni: a Katrádiónak/(Mária/Lánchíd) nem lehet akkora hallgatottságot elvárni, mint a helyi kereskedelmi adóknak.)

A baj az, hogy a MT - új, vagy éppen nem használt frekvenciák megpályáztatása helyett - működő, önmaguk lábán megállni tudó kereskedelmi adókat tesz tönkre azzal, hogy a frekvenciákat közösségivé szabja. (Pl. a Kék Duna Tatabányán/Esztergomban, a R1 Debrecenben, stb.)

A MT számára három fajta kereskedelmi médium létezik: a Class FM, a Music FM és a helyi, kormányközeli megyeszékhelyi adók (ld. Zselici Forrás - Kaposvár, Rádió 88 - Szeged, Rádió M - Miskolc, stb.). Minden, ami ezen kívül esik, azok számára nem terem babér. A gond az, hogy pont olyan adók veszik át a helyüket, amiknek hallgatottsága hibahatáron belül mérhető, és állami támogatás nélkül nem vészelnek át egy évet sem.
 #109594  Szerző: mimi

Nekem például semmi; nagyszerű helye volna olyan piacokon, ahol egészséges versenyben működnek mind helyi, mind pedig hálózatos kereskedelmi adók, kiegészítve fenntartható és értelmes helyi közösségi rádiókkal. Na ilyen piacok nincsenek, mert random, szeretet alapján osztogatják el a frekvenciákat, amiknek a működtetése aztán annyira túl van szabályozva, hogy elég kevesen rúghatnak labdába. Miközben a Médiatanács visszafogja, eluralja és lefojtja a rádiós piacot, szerintem érthetőek a "nahát, már megint a Katrádió/Mária/Lánchíd/Európa" típusú gúnyos beszólások, amik nem is feltétlenül mindig az adott médiumnak szólnak, hanem annak a gyakorlatnak, hogy nekik kiemelten jár frekvencia, mert csak.
 #109587  Szerző: moby67

Mi a gond ezzel a rádióval???
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 72