RADIOSITE Fórum

• Rádiós technikai eszközök

#169160  Szerző: Kovi02

Az RTL2832U stickemet rendesen túlvezérli a 91,5 Pannon Rádió,van egy kis déli terjedés,és a jelszintje annyira megemelkedett,hogy az SDR-en nemhogy DX-elni nem lehet,hanem rádiót hallgatni sem,Szabadkán kívül mindent elnyom,az egész sávban hallható,egészen 72,4-111,6 között mindenhol ott van. Lehet-e ez ellen bármit is tenni? :(
(mondjuk nem csak a Pannon,hanem az SZmR is szétcsapja a sávot)
 #169113  Szerző: Kovi02

Nightman írta:Abszolult értem és köszönök minden infót!
Legalább már van kiindulási pontom.. :)
Írtam emailt is a hirdetésre,meglátjuk..
Az rds pi nálam nem fájó pont hisz nem is effektíve dx-re kell inkább a szelektivitás a fontos.
Igen,pont a 0,1Mhz minnél jobb szétválasztása. Pl eger is "tök jó" frekire kapott engedélyt a 100.7-en,kár hogy a budapesti 100.8 "szétgyilkolja" igen hamar Pest felé..
Futottam egy kört sony szervízzel,ügyfélszolgálattal az f1 Hd-t esélytelen beszerezni..
Csak egy példa az onkyoval szemben alant..
De nyilván az onkyoval is sokkal jobban járok mint a mostani lg házimozi tunerrel vagy a pioneer hifi tunerével.. :)
Szóval kösz mindenkinek! :)
https://youtu.be/sqzRvhicPBQ
A DYNAS miatt ezzel nem lesz gondod(ha láttam Abonyból vennéd pl. az egri 100,7-et),amit linkeltem, 0,1MHz-t pedig szétválaszt,csak ha nem helyi adóról van szó,de ha a venni kívánt adóra ráforgatod az antennát,azzal se lesz gond.(amit én linkeltem,abban is az 50kW-s helyi mellett vettem a 325km-re lévő adót,szerintem elfogadható hangminőségben) :yes: .
 #169112  Szerző: Nightman

Abszolult értem és köszönök minden infót!
Legalább már van kiindulási pontom.. :)
Írtam emailt is a hirdetésre,meglátjuk..
Az rds pi nálam nem fájó pont hisz nem is effektíve dx-re kell inkább a szelektivitás a fontos.
Igen,pont a 0,1Mhz minnél jobb szétválasztása. Pl eger is "tök jó" frekire kapott engedélyt a 100.7-en,kár hogy a budapesti 100.8 "szétgyilkolja" igen hamar Pest felé..
Futottam egy kört sony szervízzel,ügyfélszolgálattal az f1 Hd-t esélytelen beszerezni..
Csak egy példa az onkyoval szemben alant..
De nyilván az onkyoval is sokkal jobban járok mint a mostani lg házimozi tunerrel vagy a pioneer hifi tunerével.. :)
Szóval kösz mindenkinek! :)
https://youtu.be/sqzRvhicPBQ
 #169111  Szerző: Kovi02

mihalylovics írta:
Nightman írta:Nos rémlik hogy kérdeztem már sőt futottam is pár kört,de javasoljatok már nekem olyan tunert aminek viszonylag jó az érzékenysége,szelektivitása..
Ott képben vagyok hogy a gyártók mára eléggé elhanyagolják ezt a részt,tehát használtan kell vadászni.
Vaterán kismillio van csak ugye melyik jó..azaz jobb....
Onkyo 4970 esélytelen találni,a híres sony F1 HD - ból egyetlen eladó darab van Amerikában de nem szállítják ide..
Hadd kérjek már tippeket,ki mire esküszik,melyik tipusra?
Köszönöm! :)
A véleményem, annak ellenére, hogy ritka, az Onkyo T-4970 típust érdemes beszerezni, ha van rá mód, tavaly nyáron szereztem egy "bontószökevény" darabot, aminek a két oldala már meg se volt, mégsem láttam korábban ennyire szelektív és érzékeny tunert. Azt javaslom, fuss még pár kört, hátha felbukkan egy-egy darab, még ha (állapottól függően) horribilis áron is, érdemes lecsapni rá.
Ha mindenképpen tunerben gondolkodsz,akkor tényleg az Onkyo T-4970 az egyik legjobb választás
(az egyetlen fájó pont tényleg csak annyi benne,hogy nincs RDS PI-je)
2015-ös felvétel,a helyi nagyadó mellől így szűrte ki a 325km-re lévő Funradio-t,antenna ekkor még egy 5 elemes yagi volt: https://youtu.be/Rf_7o-qAQv4 (mondjuk a 103,9 is lokál,ami mellől a 104-et kiszedte)
 #169110  Szerző: mihalylovics

Nightman írta:Nos rémlik hogy kérdeztem már sőt futottam is pár kört,de javasoljatok már nekem olyan tunert aminek viszonylag jó az érzékenysége,szelektivitása..
Ott képben vagyok hogy a gyártók mára eléggé elhanyagolják ezt a részt,tehát használtan kell vadászni.
Onkyo 4970 esélytelen találni,a híres sony F1 HD - ból egyetlen eladó darab van Amerikában de nem szállítják ide..
A véleményem, annak ellenére, hogy ritka, az Onkyo T-4970 típust érdemes beszerezni, ha van rá mód, tavaly nyáron szereztem egy "bontószökevény" darabot, aminek a két oldala már meg se volt, mégsem láttam korábban ennyire szelektív és érzékeny tunert. Azt javaslom, fuss még pár kört, hátha felbukkan egy-egy darab, még ha (állapottól függően) horribilis áron is, érdemes lecsapni rá.
 #169109  Szerző: mihalylovics

LuciFerko írta:A Sony ST SA3ES tunernek mi lehet a gyártási éve?
Ha az infóim helyesek, kb. 1995-99 közötti lehet, tehát kb. 20 éves.
 #169107  Szerző: Sszilu

Kovi02 írta:
Nekem Onkyo T-4970 és egy Sony ST-SE300 van, az Onkyo sokkal jobb a legtöbb szempontból.(viszont DX során,ha RDS PI kell,akkor csak némi átalakítás és számítógépbe bekötés után lesz használható,RDS-SPYal).

Szerintem inkább használj SDRSharp-ot,egyszerű rádióhallgatásra és DX-re is megfelel,csak egy RTL2832U stick szükséges hozzá.
Két, teljesen más kategória...
 #169106  Szerző: Kovi02

Nekem Onkyo T-4970 és egy Sony ST-SE300 van, az Onkyo sokkal jobb a legtöbb szempontból.(viszont DX során,ha RDS PI kell,akkor csak némi átalakítás és számítógépbe bekötés után lesz használható,RDS-SPYal).

Szerintem inkább használj SDRSharp-ot,egyszerű rádióhallgatásra és DX-re is megfelel,csak egy RTL2832U stick szükséges hozzá.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 128