Sziasztok!
Nem szeretnék rossz színben feltűnni a fórumon, tudom, hogy ez a Rádió1 topikja, csak van egy tisztázatlan kérdésem aminek egy része idevág:
Miért nem elég az MR1 Kossuth rádiónak dunántúlon a Kab-hegy-ről sugároznia, amikor a valamivel több mint 3 KW-os teljesítményével elég szépen befedi pl. a Pápa-Veszprém régiót?!
Minek kell Pápán működnie egy 100 W-os adónak a 96,4 MHz-en a Kossuth részéről teljesen feleslegesen, mikor a Kab-hegyit jó minőségben lehet fogni???
Ha ez a Pápai adó nem működne, akkor talán a Győri 96,4 MHz-en működő Rádió 1-et Pápán tetőantennával meg pici erősítéssel még simán jó minőségben be lehetne fogni...
De most is mit látok az induló rádiók között?
95.6 MHz Veszprém MR1-Kossuth Rádió, pont abban a körzetben ahol a Kabhegyi kossuth még erősebb és kiváló minőségben lehet fogni!
Kérdem én : mi értelme van ennek?
Mi értelme van a sok kisteljesítményű adónak, amikor 1 vagy pár nagyobb teljesítményűvel le lehetne fedni az országot?
Pl. Juventus Rádió FM 89,5 MHz Pápán lehet hallgatni az autómban, pedig ez az adó Pestről ad, igaz 77 KW-tal de akkor is!!!
Meg ami a sláger mostanában: Pl. Miskolc Crazy Fm kontra Club rádió Tiszafüred ugyanazon a frekin és bezavarják egymást rendesen, néhol nem is lehet érteni mit hallani!
Vagy 1,2 tizedes különbség az azonos vételkörzetben lévő adók között ez hihetetlen!
Pl. MR1 Kossuth Rádió Pápa 96,4 MHz és az ISIS Rádió Sárvár 96,5 MHz (a két település közötti távolság autóúton 46 km, légvonalban nyilván kevesebb) olyan szépen összeakad egymással egy idő után hogy csak na, öröm hallgatni, sőőt, néhol beleszól még a Győri Rádió 1 is a 96,4 MHz-en mert ugye ez erősebben ad a másik kettőnél, úgyhogy gratulálok ortt vagy nhh, hogy ebben rendszerben megengedték kiadni az engedélyeket, szörnyű ez komolyan mondom, régen ilyen nem volt!!!
Komolyan mondom egy ilyen "nagyokos" nhh-s vagy ortt-s vagy tudom is én milyen emberkével aki erről dönt és engedélyeket így kiad, szívesen elbeszélgetnék, hogy ez most miért is jó nekünk?
Erre hogy valaki rájöjjön nem hiszem, hogy egyetemi végzettség kell vagy diploma.
A veszprémi 94,6 MHz-es Rádió 1 adójával valamit csináltak tavaly december óta a Veszprém Pápa útvonalon Farkasgyepüig (veszprémtől 31 km-re van ez a település) lehetett hallgatni, mostanában meg jó, ha Veszprémben, esetleg a várost elkerülő útszakaszon, maximum Bánd településig (veszprémtől 11 Km-re van) lehet jó minőségben hallgatni utána sistereg összevissza...( 2 féle autóval is teszteltem, különböző autórádió márkákkal).
Hogy ezt is miért kellett, szintén nem értem, de mindegy, nem kell nekem mindent értenem, különben minden olyan jó lenne...
Ezzel kapcsolatban valakinek hozzáfűznivalója?
Na ennyi, bocsánat a regényért, és remélem nem haragítottam magamra senkit sem, nem ez volt a célom.
Köszönöm hogy elolvassátok a hozzászólásomat!
Mindenkinek kellemes napot!