RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#64980  Szerző: Gyurii91

Mikee le a kalappal! Nem lenne itt semmi, ha lenne naponta újabbnál-újabb zene, és ez alatt nem azt értem, hogy félnapos zene, hanem amit még nem hallottunk! Illetve nem értem miért nem lehet azoknak a számok többségét betenni ami pl. a TOp500-ba ment, miért nem lehet most is játszani a DG "nem annyira felkapott" számait is, mint a DG hétvégén??? Csak azaz állandó 40-50 szám.

Nem értem.... (Mikee: Amúgy a hallgatók 90%-a: 18 év alatti [lásd facebook] akik annyira be vannak skatulyázva, hogyha nem hallják Bruno Mars-t egy délután 5x akkor már ki is kapcsolja a rádiót.

Amikor meg van egy új szám, miért kell akkor feneket keríteni? Örülünk neki, végre! (üzenet néha az R1-nek.)
 #64970  Szerző: Mikee0824

PooLee írta:Ahhoz, hogy ez a rádió változzon, először a magyar embereket, a hallgatókat kell lecserélni. Addig semmi értelme: ha meghallanának egy olyan számot, amit még nem hallottak sehol, azonnal kapcsolnának el... max. letöltenének egy párórás felvételt a slágerrádióból, és mosolyogva nosztalgiáznának, vagy áttérnének az mp3 lejátszóra, amin rajta van 3 szám Lady Gagától, 3 Rihannától és még rátennének 1-2 "csemegét" Sean Paultól meg Beyoncé-tól, és talán bekapcsolnák a random funckiót. A Rádió1 csak kielégíti a meglévő igényeket - az más kérdés, hogy talán ők is felelősek, hogy zeneileg ilyen sötétek lettek az emberek... de most már így alakult. Mindazonáltal ez a téma sem most vetődött fel először; lehet, hogy kellene csinálni az oldalon egy ilyen FAQ-rovatot, ahol ezek szerepelnének...
Igen, ez így igaz. És ha már itt tartunk, tényleg felelős a R1 a zenei sötétségért. Miért is vásárolt fel annyi helyi frekit? Mert tele volt zsetonnal... És akkor már egyre több embert érhetett el. Az R1-et furcsa (vagy nem furcsa?) módón megszerette már a 40es korosztályból is egy jelentős réteg. Érdekes... Régen ugye Sláger-Danubius páros volt a menő, most meg már a R1 is elég jelentős hallgatottságot mozgat meg. Pedig elvileg a fiatalok rádiója. Ebből is látszik, hogy a piac már nem a két országos kerrádió (most már Neo és Class) hatalmas előnyéről szól. Hány olyan telefon jön be Mákszem Levihez is, hogy munkatársaimnak, feleségemnek, férjemnek, lányomnak, fiamnak szeretnék egy(!) számot kérni. És a hangból lejön hogy biztos túl van a 40-en. Az már más kérdés, hogy rendszerint a műsorvezető és a zenei szerkesztő állítja össze úgyis, mi szóljon, ezért is csak annyit engednek mondani a kívánságkérőnek, hogy: "egy számot szeretnék kérni...". Szóval az önálló vélemények degradálása folyik, birkítás. Nyilván, mert nem kell gondolkodni, hogy jajj Istenem, mit kérjek már! :D És kész is a hülyítés, mert nem kellett gondolkodni, a marketinggépezet meg forog tovább, a zseton meg folyik be a már jól megszokott, naponta kismilliószor lejátszott slágerektől. Ördögi kör, mert újra-és újra kitermeli a piac ezeket az igényeket, és az egész önmagába forog vissza. És amikor már mindenki ezt fogja szeretni, akkor a "népnevelés" már elérte célját. Ha pedig becsúszna a R1-be egy minőségibb zene, mindenki eltekerne, hogy ójajj, ma nem hallottam DévidGettától a Vánlávot, Úristen, most mi lesz! :D Szánalmas... Csak az a baj, hogy kívánságműsor címszó alatt is ez folyik, Abaházi Csabinál a Classon, és István Daninál a Neo-n is. Persze ez nem a műsorvezetőkön múlik, ők ezért a szerkesztésmenetért nem hibásak. A zenei szerkesztők és a főnökök lehetnének engedékenyebbek a kívánságműsorokkal kapcsolatban.
Kicsit OFF: én egyébként főleg a rock zenét szeretem, de igazából szinte bármit meghallgatok. Dance-ből is, a színvonalasabbat. Azt nem értem, hogy miért DG -t istenítik, amikor Armin Van Buuren-t is lehetne játszani, pl. azt mikor adnák le? Szerintem messze minőségibb tánczene, mint DG. Íme:
http://www.youtube.com/watch?v=eyUfJVqMtO0
 #64932  Szerző: Snake

OFF
PooLee írta:kellene csinálni az oldalon egy ilyen FAQ-rovatot
Még véletlenül se! Azthinnék h ez káromkodás! :D ON
 #64930  Szerző: PooLee

Ahhoz, hogy ez a rádió változzon, először a magyar embereket, a hallgatókat kell lecserélni. Addig semmi értelme: ha meghallanának egy olyan számot, amit még nem hallottak sehol, azonnal kapcsolnának el... max. letöltenének egy párórás felvételt a slágerrádióból, és mosolyogva nosztalgiáznának, vagy áttérnének az mp3 lejátszóra, amin rajta van 3 szám Lady Gagától, 3 Rihannától és még rátennének 1-2 "csemegét" Sean Paultól meg Beyoncé-tól, és talán bekapcsolnák a random funckiót. A Rádió1 csak kielégíti a meglévő igényeket - az más kérdés, hogy talán ők is felelősek, hogy zeneileg ilyen sötétek lettek az emberek... de most már így alakult. Mindazonáltal ez a téma sem most vetődött fel először; lehet, hogy kellene csinálni az oldalon egy ilyen FAQ-rovatot, ahol ezek szerepelnének... :D
 #64928  Szerző: Gyurii91

Én is unom már magam, de nem igaz, hogy nem esik le a 20 fillér, hogy a Class, és MR2 újabb zenéket nyomat, mint ez a 256MB-os pendrive rádió. :roll:

Nem tudom elhinni a napi közel 4000 online, illetve a többszáz "air" hallgatót, hogy bírja. Én mikor bekapcsolom a rádiót, legyen akár milyen állomás, meghallom a Bruno Mars - Just The Way You Are (Amazing), Lady GaGa-Alejandro, Király Viktor - Solo stb. egyből elönt a s**r! :unott:
 #64916  Szerző: Zoey

LuciFerko írta:hát ha azóta nincs neki új akkor ez a legújabb :)
Ááá, végülis csak a Senorita, a Sun is up, a 10 minutes, a No limit (és csak azokat említettem, amiket játszanak a rádiók).
Attól még, mert náluk ez a legújabb, nem kéne ilyeneket mondania, csak mert ő úgy gondolja...
 #64914  Szerző: Gyurii91

R1-nek az a mai sláger ami nekik megvan a gépbe akármikori! Dejavu amikor megjelent, nagyon tetszett, és vártam is R1-be, de inkább a Hot-t égették ki..
 #64908  Szerző: LuciFerko

hát ha azóta nincs neki új akkor ez a legújabb :)
 #64905  Szerző: benjamin

Ma délután györke attila műsorában
-most jöjjön inna legújabb dala a DEJA VU!(2009)
Ez aztán azújdonság.
 #64881  Szerző: Mikee0824

Cicoo írta:
Gyurii91 írta:Tudnátok olyan linket adni ami logolja az R1 zenéit, mint az MR2-nél, hogy visszatudod keresni milyen zene szólt, van ilyen R1-ben??? :roll:
http://rtvstat.hu/played.cgi?info=iceca ... radio1.mp3

Úgy éred el egyébként, hogy felmész az RTVstat.hu-ra->megkeresed a Rádió 1-et, és a kiírt számcímre kattintasz :)
Érdekes, hogy néhol hiányos... :D Dehát a technika és az informatika diszkrét bája... :D Vagy netán - ahogy az időpontokat elnézem - a Kukori dumálásai, és a reklámok lehetnek a hiányzó rublikák előidézői :D Amúgy meg most nézem: ma 12:25-kor Coldplay - Clocks! :D Micsoda meglepetés :) Egyébként meg tanulságos ránézni erre a listára, nevetséges, hogy ez a változatosság, (újratöltve!) :D ... :o
  • 1
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • 482