RADIOSITE Fórum

• Politika

#135582  Szerző: szemilan

Pasa írta:
kukac írta:inkabb azert nem reagalsz mert nem tudsz ertelmes, onallo gondolatokat mondani, csak a fidesz propagandat tudod szajkozni - de nem is vartunk toled mas reakciot!
Kiprovokálod a választ a személyeskedő, semmitmondó, értelmetlen kötekedéseddel. A fideszpropaganda lehet jó is, de te nem látsz az orrodnál tovább. Nem csoda, agymosott libsi vagy. Ennyi.
Íme, egy a sok értelmes hozzászólásodból:
kukac írta:- megalol :D
:ayfkm:
Kedves Pasa.

Talán mert Te is személyeskedtél és kötekedtél???? (ja...neked szabad mert kétharmad...)
 #135580  Szerző: asimov

Úgyfest, hogy Obama-nak most lesz egy minden másnál (igen, még hunniánál is :) ) komolyabb problémája.
Szóban utalt egy ilyen lépésre, de nem hittem -és szerintem senki a világon- hogy valóban meglépi ezt:
http://hu.euronews.com/2014/11/20/usa-s ... ama-esti-/
 #135577  Szerző: kukac

@Pasa: "Kiprovokálod a választ a személyeskedő,
semmitmondó, értelmetlen kötekedéseddel. A
fideszpropaganda lehet jó is, de te nem látsz az
orrodnál tovább. Nem csoda, agymosott libsi vagy.
Ennyi.
Íme, egy a sok értelmes hozzászólásodból:
kukac írta:
- megalol"
- en csak a te stilusodban reagalok, ugye rogton maskent esik ha ugyanazt kapod vissza amit te adtal? ;)
Inkabb vagyok "agymosott libsi" mint szalonnaci, bar inkabb az az agymosott, akinek meg a fideszpropaganda is jo lehet... :)

Nem kell csodalkozni ha a hulyesegre hasonlo hulyeseg a valasz, egyszerusitem az inputot, csak hogy te is megertsd... ;)
 #135576  Szerző: asimov

A "provokátorok" elleni védekezés egyszerű: nem kell hergelni a népet a vélt vagy valós ellenségek ellen, és máris nincs értelme a rejtett provokációnak, azaz lehet felvonulni, erőt mutatni. (vagyis most a saját fegyverébe szaladt bele a kormány a folyamatos ellenségkép kreálással)

Kicsit utánakérdezve és elgondolkodva:
Személy szerint kétlem, hogy az USA komolyan foglalkozna velünk.
Nekem hidd el azt, hogy a tengerentúlon, összeségében, a legmagasabb szinten is magasról tesznek a magyarországi fejleményekre, pár "kötelező" diplomáciai kör megfutásán kívül. Vagy, pld. Te úgy gondolod, hogy számítunk mi annyit a világban, hogy az USA külön vesződjön velünk? Milyen érdekeiket sértettük? A francia/német multikról előbb beveszem ezt a kormánybuktatós elméletet. Egy porszem vagyunk a világban, vagy még annyi sem, azaz nulla a gazdasági befolyásolóképességünk. Ezen egy 100%-os "extraprofit" (ez is nemlétező fogalom a köz-gaz.-tanban, amúgy) sem változtatna.

Kicsit OFF itt:
A jenkik nagyban gondolkodnak: nekik az EU-USA közötti szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) fedél alá hozása a preferencia tavaly óta.
(Alapvetően EU párti vagyok, de ezt ez EU illetékesei valószínűleg nem gondolták át: a világ legerősebb és egységesebb országával szabadon kereskedni úgy, hogy itt meg ahány ország, annyi felé húzás... szép lesz.)
Pasa írta: Szerintem félreértetted. Ha most lenne békemenet, akkor az nem tízezres, mint az ellenzéki tüntetés volt, hanem százezres lenne, amiben elkeveredhetne jó sok provokátor (ahogy szokott):
"Nem éreznéd veszélyesnek, hogy a mostani feszült helyzetben több százezren az amerikai nagykövetség elé vonuljanak? Ha például valaki mondjuk fel találna gyújtani egy amerikai zászlót – hogy ne is beszéljünk súlyosabb tettlegességről –, azzal remek vágóképet adna nem egy tévétársaságnak."
Ez a lényeg. Az Orbán kormány támogatottsága továbbra is elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen aggódni a kormányfő lemondatása miatt. De ennek eléréséhez a legjobb fegyver a provokáció lenne, ezt kell kivédeni.
 #135575  Szerző: Glenn

asimov írta:Akkor kb. jól saccoltam elsőre is: OV még mindig szokja a gondolatot és talán el is gondolkodott, bérmennyire is erőből szeret vezetni.
Szerintem félreértetted. Ha most lenne békemenet, akkor az nem tízezres, mint az ellenzéki tüntetés volt, hanem százezres lenne, amiben elkeveredhetne jó sok provokátor (ahogy szokott):
"Nem éreznéd veszélyesnek, hogy a mostani feszült helyzetben több százezren az amerikai nagykövetség elé vonuljanak? Ha például valaki mondjuk fel találna gyújtani egy amerikai zászlót – hogy ne is beszéljünk súlyosabb tettlegességről –, azzal remek vágóképet adna nem egy tévétársaságnak."
Ez a lényeg. Az Orbán kormány támogatottsága továbbra is elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen aggódni a kormányfő lemondatása miatt. De ennek eléréséhez a legjobb fegyver a provokáció lenne, ezt kell kivédeni.
 #135574  Szerző: asimov

Akkor kb. jól saccoltam elsőre is: OV még mindig szokja a gondolatot és talán el is gondolkodott, bérmennyire is erőből szeret vezetni.
Már ezért megérte demonstrálni. ( A "netadó" visszavonása szinte eltörpülő apróság ez mellett.)
A hunniára vonatkozó amerikai beavatkozás -bármennyire is jól hangzik- bizonyítékok híján egyelőre maradhat pletyka, akárcsak a jenkik által beszellőztetett "NAV korrupció".

Egyébként valóban van az a "zavarhatár" ami után a kormánynak vagy legalább a kormányfőnek le kell mondania (jó pár ilyen történt már, Európában is).
A Fideszre vonatkoztatva ezt: a kormány/párt "szétveréséhez" (tegyük fel, ez a célja a "háttérben bujkáló, rémhír terjesztő ellenforradalmároknak") bőven elég Orbán Viktort kivenni a képből, mert pont az erősen autokratikus felépítése, működése miatt, a vezérétől megfosztott Fidesz magától széthullana a bizonyosan meginduló hatalmi harcok miatt, illetve mert összes többi vezérpolitikusuknak volt már számonkérésre, vagy ha úgy tetszik, sárdobálásra okot adó ügye.
Egy esetleges, ebből következő, rendkívüli országgyűlési választás, olyan sárdobálós, mocskolódós kampányokat hozna magával, amilyet még nem látott hunnia. (Zavaros időkben nincsenek jó, pozitív üzenetek. Ekkor a félelmekre kell játszani, akár kreált ellenségképekkel is. )

Egyik brancs sem jobb, mint a másik, csak az "egyiknek" sokkal jobb a propagandaosztálya, mert folyamatosan megoszt és persze gondoskodik ellenségképről is. Ez az eljárás nagyon ismerős nekem, történelemóráról.

Ez, csak úgy, példaképpen:
http://alfahir.hu/kedvezmeny_kedvezmeny ... nomutyiban

Ezért passzívak -és egyre passzívabbak- a fiatalok.
Pasa írta:Ezért nincs - egyelőre - békemenet:
http://valasz.hu/itthon/bayer-zsolt-orb ... nek-106676
 #135571  Szerző: asimov

Itt (ÁFA csalás) konkrét cégeket és termékeket neveznek meg, még 2012-ben:
http://hvg.hu/gazdasag/20141120_A_fecni ... iok_allnak
 #135569  Szerző: Glenn

asr27 írta:http://valasz.hu/itthon/breaking-orban- ... ben-106741
Ugye, milyen szánalmas ez a libsi vergődés (Hazug Vergődő Gazemberek)? Nagy a baj, ha már a Nagy Testvér sem képes megfektetni az őt orrba-szájba szívató magyar kormányt, mi?
Ember nincs, aki el ne fogadná a korrupció vádját, ha van rá bizonyíték. De nincs, így marad a cukkolás az angol nyelv nemtudása miatt. Jóbarát viszont tud magyarul, mégsem képes a tiszteletet megadni nekünk, hogy ha a partnere nem ért az ő (hanyatló) nyelvén, legalább egy lenéző mosoly kíséretében elmondja a kínját magyarul. Ő felsőbbrendűnek hiszi magát, éppúgy, mint a Nagy Testvér korrupt elnöke és bandája. Aki beleköp a levesükbe, azt meg kell szívatni!!! Van az a pénz...
:x :x :x
Az az igazság, hogy én tartok a puccstól (amit a cseheknél sikeresen összehoztak), de remélem, nem jön össze nekik...

Közben találtam egy kis olvasnivalót ellenzéki fórumtársaknak. Igaz, ez csak előzetes, de a lényeg benne van:
http://valasz.hu/uzlet/adoszakerto-szed ... jat-106682
  • 1
  • 327
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • 517