RADIOSITE Fórum

• AM-DX

#37186  Szerző: VR5000

Újabban Solt 540 kHz-en megint éjfélig ad.
 #37145  Szerző: Pasa

Az adóteljesítmény, az ERP több (nem tudom, mennyi lehet).
 #37143  Szerző: LuciFerko

10kW úgy tudom.
 #37125  Szerző: Nightman01

off.. A szerb magyar nyelű 92.5-ös adón mekkora powerrel osztják az észt? Mert itt Kecskeméten ha akarnám se tudnám hallgatni a ceglédi rádió 88-at,mert még itt is keményen elnyomja.. Ami azért nem kis teljesítmény. Sőt,még otthon,Abonyban is jön.. on
 #37124  Szerző: Nightman01

Hát igen,éjfél előtt volt,fél tíztől figyeltem fel rá,nagyjából éjfélig,aztán találtam jobbat Szolfézs címen,úgyhogy hagytam.. :) Mjuk,én idáig azt sem tudtam hogy az MR6 középhullámon is ad.. :)
 #37091  Szerző: LuciFerko

azon a "területen" csak az MKR van az 1341-en, a 1269 khz-en sugárzó adás az csak szerb. Magyar adás most csak FM-en van (92.5). Lehet, hogy hagyták most éjjelre az MR6-ot :)
 #37082  Szerző: Gyurii91

Nightman01 írta:Sziasztok,milyen magyar adás van amit (piaci rádió lévén csak körülbelülre tudom írni) valahol az 1100,és 1310 khz körül nagyon tisztán lehet fogni Kecskeméten? Éjjel legalábbis.. Állomásazonosítót nem hallottam,magyar népzenék mentek rajta több órát.. Azt tudom h nem az MKR szolnoki adója,és nem a nyíregyházi sem,mert az itt már nem jön..
http://frekvencia.hu/am.htm

Vagy esetleg vajdasági, középhullámú adás... :party:
 #37081  Szerző: djlacee

MR6 ? Vagy mennyire éjjel? Mert az éjfélig ad csak
 #37079  Szerző: Nightman01

Sziasztok,milyen magyar adás van amit (piaci rádió lévén csak körülbelülre tudom írni) valahol az 1100,és 1310 khz körül nagyon tisztán lehet fogni Kecskeméten? Éjjel legalábbis.. Állomásazonosítót nem hallottam,magyar népzenék mentek rajta több órát.. Azt tudom h nem az MKR szolnoki adója,és nem a nyíregyházi sem,mert az itt már nem jön..
 #37030  Szerző: VR5000

Mauro írta:Milyen eszközöket ajánlotok AM-DX-hez?
Egyszer már valaki kérdezte ezt, csak ismétlem magamat:
...hosszú- és középhullámra nincs jobb elfogadható árú rádió, mint a hagyományos, beépített ferritantennás 70-80-as évekbeli, szovjet készülékek. Ezeket még az ottani, szibériai viszonyokra tervezték, ahol az 500-1000 km-re lévő állomás még "helyi" adónak számított, azt is fogni kellett. Internet, meg műhold akkor még nem volt. :hehe:
Érdemes 1-2 ezer Ft-ot rászánni. (Vatera) :yeah:

Vega Selenám a maga 20 cm-es ferritantennájával messze lekörözi a Sangean ATS-909-et, és a beépített antennával nem rendelkező Yaesu VR-5000-et. Persze ez utóbbiak meg 2 MHz felett jobbak... :yes:
  • 1
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 402