RADIOSITE Fórum

• Rock FM 95.8

#154204  Szerző: szentlucifer

Kovi02 írta:Kecskeméten így jött:
https://youtu.be/Q0WwyMj4chU
(OMV benzinkút mellett,sajnos Bp.irányába árnyékolva,így az RDS(PS: ROCK____) sajnos nem jött le)
Még Kiskőrösnél is ki lehetett venni a zajból,ott már gyengén jött,és a pécsi 95,9 is csapkodta. :shock:
Az Infó Rádió a 95.8-on északnyugat felé irányított antennával annak idején sokszor terjedt Szegedig...
 #154198  Szerző: Kovi02

Kecskeméten így jött:
https://youtu.be/Q0WwyMj4chU
(OMV benzinkút mellett,sajnos Bp.irányába árnyékolva,így az RDS(PS: ROCK____) sajnos nem jött le)
Még Kiskőrösnél is ki lehetett venni a zajból,ott már gyengén jött,és a pécsi 95,9 is csapkodta. :shock:
 #154197  Szerző: DRoland

LuciFerko írta:
mihalylovics írta: Elvileg Észak-Kelet felé nincs korlátozva a sugárzás, most viszont egyértelmű, hogy jóval kisebb powerrel megy, mint kéne (szerintem olyan párszáz Watt körül), de majd éjfélkor minden kiderül...
Épp ez az, hogy Észak-kelet felé van korlátozva! A balassagyarmati 95.7 miatt. A fő sugárzási irány az dél.
Kicsit off: más kérdés, hogy az a frekvencia "szörnyű": a Gazdasági ment rajta majd egy nagyobb szünet után a Megafon pár hónapig, azóta semmi, a szörnyű alatt meg azt értem, hogyha jól emlékszem 1 kw-al ment és nagyon ültette a vevőket, a Sláger idején szinte lehetetlen volt fogni a 95.5-öt (nemcsak Bgyarmaton...).
De, hogy ON is legyek, most hallottam, már hírek is van, nem tudom 7-kor volt-e.
 #154195  Szerző: LuciFerko

mihalylovics írta: Elvileg Észak-Kelet felé nincs korlátozva a sugárzás, most viszont egyértelmű, hogy jóval kisebb powerrel megy, mint kéne (szerintem olyan párszáz Watt körül), de majd éjfélkor minden kiderül...
Épp ez az, hogy Észak-kelet felé van korlátozva! A balassagyarmati 95.7 miatt. A fő sugárzási irány az dél.
 #154194  Szerző: Gr3g0ry

A honlapjukon beágyazott visszaszámlálón már 3db fix 0 van. :D
Már közeledik...
 #154187  Szerző: mihalylovics

DRoland írta:
mihalylovics írta:
DRoland írta:sajnos kocsiban marad az Antenna, vételhiány miatt...
Az a vételhiány lehet, hogy átmeneti, mert ahogy most megy, nálam még a Sláger is erősebben jön a maga 1 kW-jával, ennek meg elvileg a duplája kéne, hogy legyen, ráadásul egy hallgató panaszkodott is nekik a FB-on, hogy gyengébb, mint a tegnapelőtti teszt volt, mert azt még Salgótarjánban is hallotta, ezt meg nem.
Itthon tetőantennával a Sláger jön(ne, ha a Funradio nem szólna), de amikor ott adókarbantartás van gond nélkül vehető (102.1 mindig ok!). A 95.8 az Info idején is eszméletlen gyenge volt, szerintem nem igazán észak felé sugároznak, de meglátjuk milyen lesz véglegesen.
Elvileg Észak-Kelet felé nincs korlátozva a sugárzás, most viszont egyértelmű, hogy jóval kisebb powerrel megy, mint kéne (szerintem olyan párszáz Watt körül), de majd éjfélkor minden kiderül...
 #154184  Szerző: DRoland

mihalylovics írta:
Az a vételhiány lehet, hogy átmeneti, mert ahogy most megy, nálam még a Sláger is erősebben jön a maga 1 kW-jával, ennek meg elvileg a duplája kéne, hogy legyen, ráadásul egy hallgató panaszkodott is nekik a FB-on, hogy gyengébb, mint a tegnapelőtti teszt volt, mert azt még Salgótarjánban is hallotta, ezt meg nem.
Itthon tetőantennával a Sláger jön(ne, ha a Funradio nem szólna), de amikor ott adókarbantartás van gond nélkül vehető (102.1 mindig ok!). A 95.8 az Info idején is eszméletlen gyenge volt, szerintem nem igazán észak felé sugároznak, de meglátjuk milyen lesz véglegesen.
 #154182  Szerző: Kovi02

Kecskeméten teljesen hallgatható RDS+STvel jön.
(az RDSre kell egy kis idő,de lejön).

Az ezelőtti teszteknek ott nyoma se volt.
 #154181  Szerző: zenefalo

Gr3g0ry írta:
mihalylovics írta:
Itt sokkal sz*r*bb....
Amúgy vicces ez a AFC:Kissé tisztábban jön vele az adás,de annyira gyenge hogy megunja és átkapcsol a Kossuthra. :D
Tegnap stereo vivővel jött...most meg éppencsak..azért kiváncsi lennék zenefalo kolléga észrevételére.
Tényleg zajosabb,mint tegnap, de a többi pesti is gyengébben jön most nálam, mintha unterjedés lenne. De az RDS már lejön kisvártatva!
 #154179  Szerző: Gr3g0ry

BroCreSt írta:
Gr3g0ry írta:
BroCreSt írta:Az online adás csak magyar IP-vel megy, ez is érdekes.
Márpedig egyértelmű: Szerzői jogok.
Más magyar rádióknál nincs így?
Például a Classnál tudtommal nincs(hiszen külföldről is kérnek számot) slágernél se volt, de vannak olyan esetek mikor csak Magyarországra kértek szerzői jogi engedélyt (lásd a közmédia bizonyos műsorai műholdon).
És mivel ez nem kereskedelmi, lehetnek korlátok.Jobb esetben az is lehet hogy csak a kisérleti adás idejéig marad.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 50