RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#126043  Szerző: noartist

mlaszlo írta:
szemilan írta:Hát igen, most a hideg miatt lennénk "bogarasak", de ha nem jön, akkor tavasszal/nyáron/ősszel leszünk "bogarasak".
Tulajdonképpen akkor mondhatjuk, hogy a mostani szinten semmi nem jó. Ha fagy jön, akkor veszélyben a termés, ha enyhe marad az idő, akkor meg a kártevő bogarak szaporodnak el.
Legyen fagy november végétől február végéig,és utána tavasz.Így kéne jónak lennie minden szempontból.
Nekem ne mondja senki,hogy januárban normális a 15-18 fok.
 #126042  Szerző: mlaszlo

szemilan írta:Hát igen, most a hideg miatt lennénk "bogarasak", de ha nem jön, akkor tavasszal/nyáron/ősszel leszünk "bogarasak".
Tulajdonképpen akkor mondhatjuk, hogy a mostani szinten semmi nem jó. Ha fagy jön, akkor veszélyben a termés, ha enyhe marad az idő, akkor meg a kártevő bogarak szaporodnak el.
 #126008  Szerző: Csongii

mlaszlo írta: Én nem bánom ha nem lesz hó, bár tudom a természetnek szüksége lett volna rá.
Mindenesetre már többen mondják, hogy most már nem lenne baj, ha nem jönne se nagy fagy, se havazás, mert az enyhe idő miatt annyira feléledtek a növények, hogy egy hosszabb télies idő elviheti sokaknál az idei termést.
Az a gond, hogy messze a tél vége még, szóval eléggé borítékolható az, hogy fagy és hó is lesz.
 #125999  Szerző: szemilan

Hát igen, most a hideg miatt lennénk "bogarasak", de ha nem jön, akkor tavasszal/nyáron/ősszel leszünk "bogarasak".
asimov írta:Sopronból valami virágzásról hallottam.
Az utólagos elfagyás csak az egyik veszely. Legalább két hetes kemény fagy hiányában az a sok kártevő, amelyek a fák kérge alá bújnak, mint áttelelnek és emiatt tavasszal kártevő invázió lehet.
mlaszlo írta:
Én nem bánom ha nem lesz hó, bár tudom a természetnek szüksége lett volna rá.
Mindenesetre már többen mondják, hogy most már nem lenne baj, ha nem jönne se nagy fagy, se havazás, mert az enyhe idő miatt annyira feléledtek a növények, hogy egy hosszabb télies idő elviheti sokaknál az idei termést.
 #125985  Szerző: asimov

Sopronból valami virágzásról hallottam.
Az utólagos elfagyás csak az egyik veszely. Legalább két hetes kemény fagy hiányában az a sok kártevő, amelyek a fák kérge alá bújnak, mint áttelelnek és emiatt tavasszal kártevő invázió lehet.
mlaszlo írta:
 #125972  Szerző: mlaszlo

asr27 írta:Nem igazán látszik a fáklyán január közepére sem komoly lehűlés.
Ráadásul csapadék is csak minimális.
Kép
 #125969  Szerző: asr27

Nem igazán látszik a fáklyán január közepére sem komoly lehűlés.
Ráadásul csapadék is csak minimális.
Kép
 #125941  Szerző: szemilan

asimov írta:Bizony... elég baj ez. :(
szemilan írta:Mi van az időjárással? :O Ébredezik a természet....
Kibújt a hóvirág, rügyeznek a fák, az aranyeső is ki akar nyílni....
Jól emlékszek, hogy tavaly is valami hasonló játszódott le? (visszanézhetünk is akár a fórumban...)

Update:

Visszanéztem és december utolsó két hete 5-10 C fok, karácsony pedig megosztott, van ahol fehér, van ahol nedves.

A nagy hó ide hozzánk Január 14-én érkezett. (15 cm)...hát alig várom. :D Hideget jósolnak, akár havazhat is, mint tavaly.
 #125939  Szerző: asimov

Bizony... elég baj ez. :(
szemilan írta:Mi van az időjárással? :O Ébredezik a természet....
 #125938  Szerző: szemilan

Mi van az időjárással? :O Ébredezik a természet....
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 209