RADIOSITE Fórum

• Lánchíd Rádió

#75611  Szerző: mlaszlo

LuciFerko írta: itt 33-34 dB-vel jön, mono, nincs RDS. "úgy élvezem én a strandot" megy :D :D :D
a többi fehérvári helyi 38-42 dB-vel jön.
Errefelé a 94.5 jön be csak nagyon gyengén Fehérvárról, a 101.8-ból valamit ki lehet venni a sistergésből, a 99.2-nek meg nyoma sincsen, a Lánchíd viszont teljesen jól jön. Kicsit azért ez furcsa nekem.
 #75610  Szerző: LuciFerko

a hivatalos vételkörzeten belül legyen jó, az a lényeg.
 #75609  Szerző: FLaci81

mlaszlo írta:Elindult a Székesfehérvári frekvencia, úgy tűnik mintha Pest felé sugároznának vagy jó helyen van az adójuk, elég erősen jön, kinyomja a 106.5 Rádió1-et :( :(
Nemrég kapcsolhatták be, mert kb. 1 órája még jött a Rádió1 rendesen.
Hát igen, már megint ez a 0,1 MHz-el indítok új adót a másik mellé még akkor is ha nem kifejezetten azonos a vételkörzete a két rádiónak... kb. 60 Km légvonalban a távolság a két település (Dunaföldvár és Székesfehérvár) között.
Miért jó az, ha mindenki mindent zavar, vagy ennyire h.lye az nmhh hogy így adja ki az engedélyeket?
Miért nem lehet azt a 0,2 - 0,3 MHz-es távolságokat betartani és talán nem lenne ilyen mértékű zavarás?

Na NMHH erre mondj már valamit ??? AMATŐR hozzá nem értő banda.

Nyilván erre az lenne a válasz, hogy csak az adott városban lehessen hallgatni jó minőségben az adott rádiót, a többi meg nem számít.

Elnézést a "durva" szavakért. :)
 #75608  Szerző: szemilan

Szerintem nem erre sugároznak. A Fehérvár Rádió simán jön, a Wörösmarty is, bár azt zavarja egy másik. Az R1-et teljesen elnyomja egy szlovák, de takarással jön az is. MR1 nem jön.
 #75606  Szerző: LuciFerko

pedig V polárban megy. Kérdés, hol lehet az adó? Tegnap a fehérvári AH tornyon (ahonnan megy az mr1) nem láttam új antennát.
 #75605  Szerző: szemilan

Nálam nem jön a 106.6. Jemné Melódie szól rajta. (Mono RDS)
Budapest felé néz az antenna H polárban. (4 elemes yagi)

106.6h
Jemné Melódie
Bratislava/Kamzík (BA)
10

A 7 elemes Yagival V polárban semmi nincs. Pedig az arrafelé néz.
 #75604  Szerző: LuciFerko

dinamikus lett a ps: LANCHID / FM 106.6
 #75603  Szerző: LuciFerko

Alig, hogy leírtam lett RDS is. LANCHID, PTY: News RT nincs PI: B99F
a CT meg 1:30-at mutat. Mostt állítják a technikát be.
Hangminőség olyan ~96-112 kbps minőségű.
 #75602  Szerző: LuciFerko

mlaszlo írta:Elindult a Székesfehérvári frekvencia, úgy tűnik mintha Pest felé sugároznának vagy jó helyen van az adójuk, elég erősen jön, kinyomja a 106.5 Rádió1-et :( :(
Nemrég kapcsolhatták be, mert kb. 1 órája még jött a Rádió1 rendesen.
itt 33-34 dB-vel jön, mono, nincs RDS. "úgy élvezem én a strandot" megy :D :D :D
a többi fehérvári helyi 38-42 dB-vel jön.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 46