Tuner: SDR
Ant.: 15 elemes yagi (H)
Ant.: 15 elemes yagi (H)
djlacee írta:Ne túlozzunk azért, a műsorszórás nem elsősorban a DX-ereknek lett kitalálva...A lista szépen meg van csinálva,viszont újra a TV-s átállást hozom fel,mert addig analógról vettem m1-et 6 frekin,tv2-t 2 frekin,RTL-t 2 frekin,ezek csaknem fele színes nézhető minőségben beltéren,szobaantennával,addig ugyanazzal az antennával dvb-t n a muxokat a set-top-box megtalálja,de nem tárolja le,amikor ritkán letárolja,akkor sem ad nézhető képet.
DE HA mégis érdekel, nézd meg a Bandscan -emet, az alján találod azokat a DAB MUX-okat, amiket fogtam már tropóval, vagy anélkül
http://partystudio.hu/sopronradio/bandscan.html
Pasa írta:Sajnos igazad van. A DAB 200 mega felett van, az FM meg 100 mega (sőt OIRT-on 70 körül). Ilyen magas frekvencián ES szinte kizárt, de tropó szempontjából is rosszabbak az esélyek. A kisebb kakaó miatt pedig a távolabbi - FM-en stabilan vehető - adók vétele időszakossá válik. Pláne, hogy ezeket figyelembe véve tervezik a hálózatokat, tehát ha jönne is az a távoli MUX, a közelebbi kinyomja.Én nem ezzel a vacak dab-al csinálnék kínálatbővítést,hanem pályáztatnám az OIRT sávot,KH-t,RH-t,HH-t. (lehet,hogy még lehetne DX-elni dab-on dvb-t n,de pld az,hogy ID-ből azonosítsunk,vagy TV-nél nehezen kivehető logóból,az elveszik,mintha minden adóállomásnál használnának RDS-t,ami vételnél rögtön lejön.
R.I.P. DX...
lali87 írta:Nem értem ezt a nagy ellenérzést sokakban a DAB-al szemben.Mert pld: én nem szeretnék olyan adást hallgatni,ami gyengébb térerőnél szakad,vagy amit most veszek,azt DAB-on venni se tudjam.
Szélesedik a választék. Sok rádió lehet országos.
A televíziós digitális átállással 3 csatorna helyén 30 van és tiszta a kép jó a hang.
Mért lenne ez baj a rádiónál????